.
JAARGANG 11  
 

 8 februari
 

Emoties lopen hoog op in ijskoude pokernacht

Weer of geen weer, het pokeren gaat altijd door. Bij temperaturen die opliepen, of nee het juiste woord is afliepen, tot min vijftien graden, kwam de besloten 's-Graveland 5-pokerclub bijeen voor een ouderwetse avond vol kaartplezier. Plaats van handeling was het stijlvolle jaren dertig huis aan het Dokter Cuypersplein in Hilversum van Pim van Leeuwen. Het was me het avondje wel weer.

 

 

Pim van Leeuwen: "Ja, ik was weer aan de beurt om als gastheer op te treden van de pokeravond. Niet erg hoor. Ik vind het wel gezellig en met die vrieskou hoefde ik de deur niet uit. Luc en Jeroen te Nuyl wonen hier vlak in de buurt en voor Peter Krumpelman is het ook maar een kippeneindje. De gebroeders van der Meer moesten met winterbanden vanuit Amsterdam-Oost komen. Held van de avond was voor mij Joost te Nuyl. Bij een gevoelstemperatuur van min vijfentwintig graden fietste hij heen en weer naar Kortenhoef. Klasse. Nee, inderdaad, Maarten Schaap was er deze keer niet bij. Hij had iets belangrijkers te doen. Nou ja, wij hoefden weer een avond niet naar die prietpraat van hem te luisteren."
Luc te Nuyl: "Het was best gezellig hoor, maar qua pokeren was het natuurlijk een belachelijke avond. Mijn broer Jeroen ging als grote winnaar vroeg in de ochtend naar huis. Dat zijn we zo niet gewend. De vorige pokeravond werd ontsierd door een foutief samengesteld spel kaarten. Soms had ik de indruk dat dat nu weer het geval was, waarbij Jeroen op een of andere manier de goede kaarten in zijn hand kreeg. Hij had een abonnement op twee koningen als eerste twee kaarten. Op een gegeven moment was hij niet meer te zien achter zijn stapel fiches. Om moedeloos van te worden."

 
 
 

Frits van der Meer: "Ik heb het wel eens zout gegeten, maar zo zout nog nooit. Jeroen won zo'n beetje elk potje. Voor mij wel weer het bewijs dat pokeren toch vooral een kansspel is. Als ik mijn tweede credit-card niet bij me had gehad, had ik al vroeg naar huis kunnen gaan. Misschien krijgen we geen horror-winter, maar wat mij betreft was dit wel een horror-pokeravond. En dan nog eens eentje waarop de kaartgeesten mij absoluut niet goed gezind waren. Had onze aanvoerder in het veld ook maar zo'n gelukkige hand van wisselen."
Joost te Nuyl: "Kijk de familie te Nuyl beschikt natuurlijk wel over specifieke kaartgenen die al sinds de middeleeuwen van generatie op generatie zijn doorgegeven. Tot nu toe twijfelde ik echter of Jeroen daarom wel echt familie van ons is. Zoals Jeroen nu gekaart heeft, zorgt dat die twijfel wat is weggenomen."
Joost: "Pim had de avond uitstekend verzorgd. Goed koud bier en uitstekende mosterd bij de leverworst. prima. Extra gezellig was het door de aanwezigheid van Nora, de hond van de familie van Leeuwen. Vooral Ton van der Meer raakte niet uitgeknuffekd met het beestje. Dat tongzoenen van Ton en Nora had voor mij niet gehoeven. Maar zo zie je maar dat de een meer met honden heeft dan de ander."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie