.
JAARGANG 11  
 

 19 mei
 

's-Graveland 5 vijfde op Joop Norbart Toernooi

's-Graveland 5 heeft het voetbalseizoen in stijl afgesloten met een bezoek aan Groningen. In deze mooi stad werd teruggekeken op het afgelopen seizoen en al voorzichtig vooruitgeblikt naar het volgende. Maar liefst vijftien spelers meldden zich bij de Martinitoren. Veel meer dan het aantal waar aanvoerder Jeroen te Nuyl op een gemiddelde zondag dit seizoen op mocht rekenen.

 

 

Jeroen te Nuyl: "Binnen de lijnen waren de organisatorische kwaliteiten van Vincent Weggemans me nooit zo opgevallen. Wat hij echter voor het 's-Gravelandse weekend in Groningen allemaal geregeld had, was fantastisch. Het begon al met een uitstekend hotel, op loopafstand van het centrum. Daarnaast had hij alle voor ons aantrekkelijke locaties in Groningen op een rijtje gezet, met de hulp van zijn zwager Martin, maar toch. Het eten bij het Portugese restaurant van een vriend van dezelfde Martin was ook al om over naar huis te schrijven. Klasse gedaan, Vinnie"
"We begonnen 's-middags op het pleintje in de Poelestraat met de lunch. We zaten daar heerlijk, zo met het zonnetje erbij.
Aan het eind van de middag zijn we verkast. Niet ver hoor. We kwamen voor een 'tussenpilsie' in café Opera terecht in dezelfde Poelestraat. Dat beviel zo goed dat we daar tot het eten maar zijn blijven hangen."
"In de Opera bleek het ook tijd voor het uitreiken van de seizoenstrofeeën. Vincent had dit samen met Gijsbert de Fokkert, tot vorig seizoen speler van 's-Graveland 5, voorbereid. Ja, natuurlijk was ik verrast toen ik de Niets Aan De Hand-Trofee kreeg overhandigd. Mooie woorden en als klap op de vuurpijl de leukste serveerster uit café de Opera die me direct met de trofee kwam feliciteren."

 
 
 

Jeroen: "Ik was niet de eige die in de prijzen viel. De Kantje Boord-Trofee ging dit seizoen naar Mark Jans (foto links). Niet dat hij dit seizoen de dood in de ogen gekeken heeft, maar als je al zijn verwondingen ten gevolge van het voetbal bij elkaar optelt, kon de jury toch moeilijk om hem heen. Van de webredactie werd deze keer Frits van der Meer in het zonnetje gezet. Hij ontving de Webmaster 2.0-Trofee. In zijn speech zei Frits dit als een aanmoedigingsprijs te beschouwen en dat deze prijs hem niet alleen toekwam, maar iedereen die zich afgelopen seizoen voor de website heeft ingezet."
Luc te Nuyl verzorgde dit seizoen prijzen voor de topscorer en voor het mooiste doelpunt. Luc: "Nee, ik vond het geen moeilijke keuze. Iedereen wist al dat Vincent Weggemans met tien doelpunten de topscorer was. Wel een verrassing voor iedereen was dat het mooiste doelpunt ook door Vincent gemaakt is. In de laatste wedstrijd tegen 's-Graveland 6 scoorde hij een goal die nog het beste te omschrijven is als een soort trekstoot met links, van veertig meter, met een mooi boog over de keeper. Volgend seizoen ben ik van plan zelf de dubbel voor de meeste en de mooiste doelpunten op te halen."
Luc: "De Trofee voor supporter van het seizoen bestaat kennelijk niet. Ik zag Joost wel een beetje beteuterd kijken. Volgend jaar zal hij wel twee keer nadenken voor hij weer met het teamuitje meegaat. Nou ja, je kan niet altijd geluk hebben, denk ik dan maar."

   
 
 
 
 

Jeroen: "We hebben heerlijk gegeten bij de Portugees. En qua prijzen was het nog niet afgelopen. Dat kwam o.a. doordat Edgar Lamaker pas later kon aansluiten en hij de Blessure-Wissel-Trofee nog in zijn bezit had. Nee, Edgar was niet later vanwege een blessure. Hij had gewoon slecht geslapen. De Trofee was trouwens voor Erik Klap, die voor volgend seizoen letterlijk en figuurlijk beterschap heeft beloofd."

 

"Ik heb elke speler in het restaurant nog kort persoonlijk toegesproken. Samengevat hoop ik dat iedereen volgend seizoen gewoon weer doorgaat. Mijn broer Joost heeft toen nog mooie woorden over mij gesproken. Als ik me goed herinner: dat ik een aardige jongen en een goede voetballer ben."
"Na het eten zijn de avond en de nacht een beetje als een waas aan me voorbij gegaan. Ik kan me nog herinneren dat we naar de kermis zijn geweest en dat we verschillende kroegen van buiten en binnen hebben gezien."

       
 

De Kermis

 

       
   
 

© Vijfde Dimensie