> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  17 februari
 .
  

Overwinning 's-Graveland 5 in nieuw tenue op Amsvorde 5 : 4-2

Een glorieuze zondag voor 's-Graveland 5. In een mooi nieuw tenue gestoken een klinkende overwinning behalen op Amsvorde 5. De heenwedstrijd werd nog verloren met 7-1. Natuurlijk, Amsvorde speelde, door een blessure, het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man, maar 's-Graveland 5 pakte het ook slim aan. Het liet het spel door de tegenstander maken en loerde op de counter. Dat pakte goed uit. 's-Graveland kwam al na tien minuten op 1-0. Luc te Nuyl kopte een corner van Rene van Dijk knap binnen. Amsvorde kreeg veel kansen op de 1-1, 's-Graveland een paar op de 2-0. Keeper Frank scheltus was andermaal een lastig te nemen hindernis. Vlak voor rust viel toch de 1-1.

's-Graveland 5 - Amsvorde 5: 4-2
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl (2x), Jeroen te Nuyl (2x)


Jeroen te Nuyl: "Ik had mezelf de eerste helft reserve gezet. Ik wil niet zeggen dat ik het geheime wapen van 's-Graveland 5 ben, maar ik denk dat ik de tweede helft wel wat extra's heb kunnen brengen. Amsvorde speelde de tweede helft een soort alles of niets voetbal. Daardoor kregen wij voorin ontzettend veel ruimte. Natuurlijk kreeg Amsvorde weer goede kansen, maar ja, dan moet je ze wel maken."
"Amsvorde maakte wel de 1-2, maar dat was voor ons geenszins het teken om het bijltje erbij neer te gooien. Bij een uitval kreeg ik de bal op rechts. Ik liep schuin naar de goal toe en schoot de bal langs de keeper. De bal rolde vervolgens tergend langzaam over de doellijn. Goed dat scheidsrechter Menno van den Brand van die arendsogen heeft, want het was lastig te zien of de bal de lijn had gepasseerd. (2-2). Dat ging makkelijker bij de goal die mijn broer Luc daarna maakte. Dat was een soort van carambolage waarbij de bal via de twee palen het doel in rolde (3-2). In het verleden zouden we zo'n voorsprong nog wel weer eens uit handen hebben gegeven. Gelukkig zijn we als team gegroeid en doen we dat tegenwoordig niet meer zo snel. Sterker nog, we bleven gewoon gevaarlijk bij elke uitval. Toen ik de op de rand van het strafschotgebied de bal voor mijn voeten kreeg, twijfelde ik geen moment. Met een droge knal bracht ik de 4-2 op het scorebord. Dat was voor Amsvorde ook de genadeklap."

 Frank Scheltus: "Mark Jans heeft het nieuwe tenue uitstekend verzorgd. Hij werd door het hele team gecomplimenteerd, of hoe zeg je dat. Alleen jammer dat ie mij niet gebeld heeft om over de kleur van het keepershirt af te stemmen. Dat schijnt ie met Edgar Lamaker geregeld te hebben, omdat Edgar de oudste rechten heeft als keeper, of zoiets. Nou weet ik dat Edgar wel blessuregevoelig is, maar kennelijk is hij niet bijzonder modegevoelig. Geel-blauw is niet echt een combinatie van de laatste vijfenzeventig jaar en het zal zeker ook nog wel zo'n poosje duren voordat dat weer het geval is. Maar goed, mij hoor je niet klagen. Ik heb vandaag lekker gekeept en ben blij dat we eindelijk zelf eens een paar doelpunten hebben kunnen maken. Dat ontbreekt er namelijk nogal eens aan. We hebben afgesproken dat we deze stijgende lijn willen gaan vasthouden, Een goed idee, wat mij betreft."

 
 
 

De Rust

.

Supporters van de week

Het mooie weer lokte veel supporters naar het 's-Gravelandse voetbalveld. Zij konden volop genieten, zowel van de nieuwe kleding van 's-Graveland 5 als de overwinning. Helemaal druk langs de lijn werd het toen, via de sv 's-Graveland, twitterberichten de wereld in werden gestuurd waarin melding werd gemaakt van het scoreverloop.
Met de klok mee en dan v.l.n.r.:
- Nick Scheltus en Cesar Takes.
- Eline en Tobias Heemskerk
- Bert Schmidt (uitstekend ingevallen in de tweede helft), Pim van Leeuwen (met dubbele hamstringblessure), Lisanne van Leeuwen.

De Toss

Mark de Jong: "Natuurlijk is het even wennen in die nieuwe shirts en broekjes. Het duurt toch even voordat alles weer de juiste pasvorm heeft. Maar ik ben heel tevreden over de stof. Zoals Mark Jans al aangekondigd had voel je het echt ademen allemaal. In het begin was het even hannesen met die veter aan de boord. Maar omdat ik een veterstrik-diploma heb, kon ik het de rest van de jongens goed uitleggen."
"Het veld was vandaag goed bespeelbaar. En met een zonnetje erbij waren het eigenlijk prima omstandigheden. Je kan haast niet voorstellen dat gisteren heel district West 1 eruit lag."
Eigenlijk toch wel weer lekker dat het voetbal weer begonnen is. Anders zit je zo'n zondagmiddag toch maar een beetje duimen te draaien thuis."
"Menno van de Brand heeft vandaag een goede wedstrijd gefloten. Voor hem was het ook weer een lang geleden dat hij de fluit gehanteerd had. Ook opvallend dat Menno in een nieuw tenue was gestoken. Ik weet niet of er enig verband was met onze nieuwe truien."
"De aanvoerder van Amasvorde 5 is een aardige jongen en een hele goede voetballer. In de eerste helft kreeg ik het wel een beetje met hem aan de stok omdat ik vond dat hij te veel aanmerkingen op medespelers, tegenstanders en leiding had. Daarna heb ik hem ook een compliment gemaakt voor een mooie pass. We hebben elkaar een hand gegeven en de rest van de wedstrijd was het eigenlijk gewoon goed."

 

.