> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  10 februari
 .
  

Nieuwe tenues 's-Graveland 5 uitgeprobeerd in de huiskamer

Gistermiddag besloten de rayonhoofden van de KNVB alle wedstrijden in district West 1 af te gelasten, of af te lassen, zoals sommige mensen zeggen. Voor de spelers van 's-Graveland 5 dus ook een vrije zondag. Jammer, want vandaag zouden de nieuwe tenues in gebruik worden genomen. Dat moet nog even wachten. Mark Jans, de initiatiefnemer voor de nieuwe kleding, haalde thuis toch alvast de verpakking er maar af. Wat er voor sponsoring op het shirt staat, blijft trouwens nog even spannend.


Mark Jans: "Hartstikke jammer dat het voetbal vandaag niet doorging. Maar ja, het was natuurlijk ook geen doen met al dat sneeuw op het veld. Het had natuurlijk leuk geweest als we vandaag de nieuwe tenues hadden kunnen dragen. Nu heb ik het thuis maar even uitgeprobeerd."
"Ik moet zeggen dat het precies geworden is zoals ik het gewild heb, echte triple-A kwaliteit. De pasvorm is uitstekend. Het shirt met korte mouw, dat ik zelf altijd graag draag, zat me als gegoten. Natuurlijk is het een ademend shirt, maar daarnaast heb ik een extra ventilatiemogelijkheid bij de makers bedongen. Via een veter-syteem kan je de hoeveelheid warme en koude lucht die in contact komt met de borstkas naar persoonlijke behoefte afstellen. Het ziet er misschien ouderwets uit, maar het is het nieuwste van het nieuwste. Het is ook geen enkel probleem om in dit shirt met temperaturen rond het vriespunt te spelen. Net zo min zal tropische hitte een probleem zijn."
"Een beetje flauw misschien, maar aanvoerder Jeroen te Nuyl heeft me gevraagd om de sponsoring op het shirt nog even geheim te houden. Vandaar dat testbeeld over de foto heen. Ik kan me voorstellen dat Jeroen allerlei contracten en commerciƫle belangen heeft te behartigen, dus ik heb maar niet bij hem doorgevraagd."
"Het shirt is ook uitermate rekbaar. Handig voor als de tegenstander aan je shirt trekt. Om de proef op de som te nemen heb ik twee 's-Gravelandse pubers in het shirt gestopt. En zoals je ziet, geen enkel probleem."