> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  3 februari
 ..
  

Verlies 's-Graveland 5 door slechte tweede helft bij AS'80: 5-3

's-Graveland 5 is 2013 niet goed begonnen. Het was ook geen heel vrolijke start in het verre Almere, kunstgras, koud, regenachtig en donker. Maar goed, met maar liefst veertien spelers in de kleedkamer was het de bedoeling sportieve revanche te nemen op de smadelijke 9-4 nederlaag in de eerste wedstrijd van dit seizoen. En de eerste helft ging het nog niet eens zo heel slecht. Sterker nog, 's-Graveland had met de wind in de rug een soort van veldoverwicht. Een fout en een slippertje zorgden er echter voor dat 's-Graveland na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Gelukkig lieten de 's-Gravelanders het koppie niet hangen en bleven naar voren spelen. Hierdoor werd het nog voor de rust 2-2.

AS'80 8 - 's-Graveland 5: 5-3
Ruststand: 2-2
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl (2x). Jeroen te Nuyl


De eerste goal werd gescoord door Luc te Nuyl die de bal vlak voor de goal binnengleed uit een voorzet van René van Dijk. De 2-2 werd gescoord door Jeroen te Nuyl die na een steekbal van Frits van der Meer alleen op de keeper afging en koelbloedig afrondde.

Jeroen te Nuyl: "Ja, ik schoot hem vanaf een meter of twintig over de keeper. Hij zat er lekker in. Ik had gehoopt dat we het niveau de tweede helft zouden kunnen vasthouden, maar dat zat er niet in. In de rust heb ik echt nog geprobeerd een donderspeech te geven. Maar dan heb ik toch een beetje het idee dat dertien spelers met hun gedachten al bij de warme douche zitten."
"De tweede helft kwamen we er eigenlijk niet echt meer aan te pas. Misschien kwam het omdat we die koude poolwind schuin tegen hadden. Onze keeper Frank Scheltus heeft er nog gezorgd dat het een beetje een wedstrijd bleef. Hij heeft er een aantal zekere doelpunten uitgehouden. Puik werk, maar voor hem was er op een gegeven moment ook geen houden meer aan. Toen we 5-2 achter stonden kon Luc gelukkig nog wat terug doen. Uit een van de spaarzame uitvallen maakte hij de 5-3."

 Luc te Nuyl: "Aan mij heeft het vandaag niet gelegen, lijkt me. Als je twee doelpunten hebt gescoord, kan ik niet ontevreden zijn, toch? Nou, voor degenen die mij goed kennen, die weten dat ik alleen maar tevreden kan zij als het team gewonnen heeft. Dus daarmee wil ik maar zeggen dat ik niet tevreden ben over vanmiddag. Ook al sta ik nu zo'n beetje bovenaan voor de Looney Tunes Cup, de prijs die ik zelf heb ingesteld voor de topscorer van dit seizoen. Zal je zien dat ik hem zelf mag houden."

René van Dijk (foto links) was, zeker in de eerste helft, een van de betere spelers aan 's-Gravelandse kant. René: "Ja, de eerste helft ging het best aardig. Ik stond rechts op het middenveld en kreeg daar zat ruimte. Ik kon een paar keer opkomen langs de zijkant en de bal voor het hok gooien. Luc wist een van die voorzetten binnen te werken. Jammer dat we de eerste helft niet meer kansen hebben weten te benutten. Dan was de tweede helft misschien ook weer anders gelopen. Nou ja, dat soort dingen hou je toch. Dat is voetbal, zeg ik wel eens. Volgende week beter. Als we zo blijven doorgaan, gaan we echt nog wel punten pakken, hoor."

 
 
 

De Rust

.

Supporter van de week

Rein Klein Schphorst: "Ik ben een collega van Frits van der Meer bij ProRail. Ik woon hier vlak in de buurt en ik heb een zoon voetballen bij de A-junioren van AS'80, vandaar dat ik even kwam kijken. Frits heeft altijd grote verhalen op het werk over hoe goed hij is, en dat 's-Graveland volledig onverdiend op de laatste plaats van de ranglijst staat. Vandaag heb ik het met eigen ogen kunnen zien. En ik moet zeggen, Frits voetbalt zoals ik hem op het werk ook ken. Hij moet het echt van zijn inzet hebben en met een beetje geluk wordt het dan wat. Ik heb alleen de eerste helft gekeken. Toen werd het me te koud en te nat. Eerlijk is eerlijk, ik vond 's-Graveland de eerste helft het best samen-voetballende team."
"Ik ben benieuwd hoe Frits' humeur is, maandagochtend op kantoor in Utrecht.".

.

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Eigenlijk toch wel weer lekker dat het voetbal weer begonnen is. Anders zit je zo'n zondagmiddag toch maar een beetje duimen te draaien thuis."
"Ik had wel verwacht dat we op kunstgras zouden spelen. Daarom had ik mijn kunstgrasschoenen ook meegnomen. Dat speelt echt een stuk lekkerder dan met gewone voetbalschoenen. Ik kan het iedereen aanraden."
"Vandaag weer een officiële KNVB-scheidsrechter. Dat vind ik zelf altijd wel prettig omdat er dan ook wat meer op de kleine dingetjes wordt gelet. Zo wist deze man me te vertellen dat een paar namen en KNVB-nummers op het wedstrijdformulier niet met elkaar corresponderen. Prima, dat moet ik even aanpassen. In de wedstrijd zorgde hij ervoor dat de spelhervattingen steeds op de juiste plaats genomen werden. Hij zei ook dat er bij een aftrap maar twee spelers in de middencirkel mogen staan. Daar had ik nog nooit van gehoord. Lijkt mij onzin, maar ik zal het vanavond eens evenop gaan zoeken."
"De aanvoerder van AS'80 is een aardige jongen en een goede voetballer. We zijn hem ook al eens tegengekomen bij het 45-plus-toernooi."

 

.