> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  13 januari
 .
  

Nieuw tenue voor 's-Graveland 5 in de maak

Jeroen te Nuyl: Het had eigenlijk een beetje een verrassing moeten blijven, maar dit soort dingen kan je kennelijk niet onder de spreekwoordelijke pet houden. Ja inderdaad, samen met Mark Jans ben ik bezig om een nieuw tenue te regelen. Dat wil zeggen, Mark heeft zich opgeworpen om nieuwe shirts te financieren via een speciale constructie. Mark heeft mij, als aanvoerder en als deskundige, gevraagd om mee te helpen in de shirtselectie. We pakken het heel professioneel aan. Zo heb ik de ontwerpstudio van FC Klap ingeschakeld om een mooie opdruk voor op het shirt te maken. Nee, ik ga nog niet zeggen wat dat gaat worden. Anders krijg je maar verhalen in de wereld en alles."

Mark Jans: "Ik vind het gewoon leuk om eens een keer wat extra's te doen voor mijn team. Je kan het ook zien als een beetje compensatie voor alle wedstrijden die ik niet heb mee kunnen doen vanwege blessures, en dat waren er nogal wat. Hopelijk blijf ik de rest van het seizoen blessurevrij en gaat de blessurebokaal eens een keertje aan mijn neus voorbij. Afgelopen dinsdag op training ging het best redelijk. Als het aan mij lag, had ik vandaag gewoon in de basis gestaan. Ik weet natuurlijk niet of onze grote kale leider, Jeroen, daar hetzelfde over had gedacht."
"Omdat ik wat vaker langs de lijn heb gestaan, is me opgevallen dat we qua tenue een beetje een modderfiguur slaan. Het is een bont gekleurd geheel. Ik wil niet zeggen dat je als je de kleedkamer uitkomt al met 1-0 achterstaat, maar veel scheelt het niet. Ik ben dit jaar van baan gewisseld. Mede daarom weet ik dat de eerste indruk van groot belang is. Ik durf te zeggen dat wij als 's-Graveland 5 geen goede eerste indruk maken op de tegenstander. Dat kan anders, vind ik."
"Ik heb lang zitten broeden op een financiƫle constructie, maar volgens mij heb ik het zaakje nu rond. Nu moet de energie gaan zitten in het ontwerp. Via Niels Steenvoorden van de club, heb ik contact gezocht met de leverancier van de shirts aan de club. Over de telefoon bleef het me allemaal te abstract. Dus ik ben het bedrijf gaan bezoeken in Monster, dat is vlakbij Den Haag. Het valt in het voetbalveld misschien niet zo op, maar van huis uit ben ik een perfectionist. Als ik iets koop, moet het er gewoon goed uitzien. Dat geldt voor mij voor een auto, maar ook voor een voetbalshirt."
"Bij dat bedrijf beginnen ze altijd met een geheel wit shirt. Daar drukken ze vervolgens de kleuren en de logo's op. Daarom blijft het ook kleurecht. Om een eerste indruk te geven hoe het kan worden kunnen ze een gekozen ontwerp op een beroemde voetballer projecteren. Omdat ik een beetje retro-effect wil verkrijgen, heb ik een wat ouder model speler uitgezocht. Hoewel voor de toepasbaarheid in ons team had ik misschien beter Ruud Geels kunnen kiezen. Die komt qua kapsel wat dichter in de buurt van de gemiddelde 's-Graveland 5 speler."