> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  31 december
 .
  

's-Graveland 5 drukt stempel op geslaagde 2e editie Oliebolletoernooi

Kees -One Touch Cornelis- Langerak kan tevreden terugkijken op de tweede editie van het Oliebollentoernooi bij de sv 's-Graveland. De oliebollen waren goed, de chocolademelk warm, en het niveau van de wedstrijden was zeker het aanzien waard. Kortom, Kees had het uitstekend georganiseerd.
Kees Langerak: "Ja, hier kan je als organisator alleen maar van dromen. Alles is prima verlopen. Daarbij hebben we ook nog eens geluk gehad met het weer. Natuurlijk heb ik dit nooit in mijn eentje kunnen doen. Ger, Julien en Richard, om er maar eens een paar te noemen, hebben mij harstikke goed geholpen. We hebben met z'n allen bewezen dat het Oliebollentoernooi toekomst heeft.
"


Kees: "Het organiseren van het Oliebollentoernooi klinkt misschien eenvoudig, maar je wil niet weten wat er allemaal bij komt kijken. In tegenstelling tot de eerste editie leek het me leuk om voor de wedstrijden oliebollen te eten in plaats van achteraf. Dat bleek een goede zet. Je had die koppies moeten zien met een bol en een bekertje warme chocolademelk in hun handen. Toen kon het voor mij eigenlijk al niet meer stuk."
"Het indelen van de teams is natuurlijk ook niet eenvoudig. Je wil een beetje gelijkwaardige competitie maken waarbij er niet een team is dat er bovenuit steekt. Daarom heb ik de spelers van 's-Graveland 5 ook zoveel mogelijk verdeeld."
"Natuurlijk heb je achteraf altijd weer de spreekwoordelijke kniesoren die wat aan te merken hebben. Volgens Jeroen te Nuyl was het wedstrijdschema niet optimaal opgesteld. Meneer had een wedstrijdje te veel moeten wachten naar zijn zin. Nou, het zal allemaal wel, ik heb het langs mijn koude kleren af laten glijden. Zorg jij nou maar dat je volgend jaar elke zondag genoeg mensen hebt, dacht ik. Maar dat ik heb ik hem natuurlijk niet gezegd. Vanuit de kerstgedachte heb ik op een of andere manier ook wel weer respect voor de man."

Jeroen te Nuyl: "Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad. Hartstikke leuk. Ik heb Kees na afloop gecomplimenteerd met de organisatie. Alles was prima in orde. Als aanvoerder van het vijfde was ik natuurlijk ook trots. Volgens mij was ons team in kwantitatief opzicht, over kwaliteit laat ik me maar even niet uit, de winnaar. Wij leverden de meeste spelers. Niet gek dus dat het winnende team een 's-Graveland 5 speler zou bevatten."
"Ik had niet gedacht dat Sunderland en West Ham United de finale zouden halen. Op papier waren dat voor mij vooraf niet de favorieten. Maar ja, zo zie je maar dat een balletje kan raar rollen. Mijn felicitaties aan René van Dijk voor het behalen van de eerste plaats met zijn West Ham en natuurlijk voor Wouter Takes voor de tweede plek met Sunderland."
"Het toernooi bood ook voldoende gelegenheid om bij te praten met de voorzitter van de club, Koen Janmaat. We hebben het over mijn plannen voor het vijfde gehad. Goed om te merken dat Koen mijn lijn voor tweehonderd procent ondersteunt."

 
 

 Winnaar Oliebollentoernooi 2012: West Ham United