> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  25 december
 .
  

Aanvoerder 's-Graveland 5 wenst iedereen een fijne kerst

Jeroen te Nuyl: "Vanaf deze virtuele plek wil ik alle spelers, supporters, en volgers van 's-Graveland 5 een fijn kerstfeest toewensen. Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere mensen zoals daar zijn onze tegenstanders, alle andere leden van de sv '-Graveland en dan, anders krijg ik daar weer geduvel mee, ook nog voor de rest van de wereldbevolking."
"Kerst is een feest van lekker eten en drinken. Dat ga ik zelf zeker ook doen. Genieten moet voorop staan deze dagen. Toch wil ik de spelers van 's-Graveland 5 wel oproepen tot enige matiging.
"


"Het viel me in de kleedkamer laatst weer op dat er nou niet bepaald afgetrainde lichamen onder de douche staan. De tijd dat voor het hele team shirtmaten Small en Medium in de meerderheid waren ligt ver achter ons. We moeten wel beseffen dat als we nog een serieuze kans willen maken op het binnensprokkelen van wat punten de fysieke conditie in orde moet zijn. Ik wil mezelf niet altijd als voorbeeld stellen. Maar als je je lichaam als een soort van tempel gaat beschouwen, kom je toch anders in het leven te staan."
"Kerst is ook het feest van de vrede. Daar kunnen we niet omheen. Zeker niet met wat er een paar weken geleden bij Buitenboys is gebeurd. Het initiatief van de KNVB dat in het betaald voetbal het protesteren aan banden wordt geldegd, juich ik ten zeerste toe. Ik word er ook wel eens moe van als ik zie hoe trainers de Vierde Official gaan uitfoeteren als ze het weer eens niet eens zijn met een beslissing van de scheidsrechter, al dan niet terecht. Kinderachtig, en ook nog eens het verkeerde voorbeeld. 'Doe eens effe normaal, man' hoor ik mezelf denken. Gelukkig zeg ik het nog net niet hardop."
"We moeten ook niet doorslaan in alles. Voetbal blijft een sport waarbij emoties aanwezig zijn. Laatst werd ik door iemand langs de lijn aangesproken. Ik zal niet zeggen door wie, want anders krijgt die persoon weer allemaal haatmails en alles. Dat vind ik ook weer belachelijk. Nou ja, in ieder geval die persoon vroeg me of ik de naam van onze trofee voor de topscorer (Looney Tunes Trofee, red.) niet kon laten veranderen. Hij vond namelijk dat er in de Looney Tunes filmpjes te veel geweld voor kwam. De Tasmanian Devil had te weinig respect voor andere tekenfilmfiguren, zei ie ook nog. Kijk, als je zo gaat denken houdt het natuurlijk helemaal op. Wat een onzin."
"Gelukkig hebben we bij onze club een bestuur met wijze mannen. Die laten zich niet gek maken. Ik heb goed contact met onze voorzitter Koen Janmaat (ex-speler 's-Graveland 5, red.) en helemaal met bestuurslid Bas Brouwer. Bij hem kan ik met al mijn voetbalsores terecht. Laatst ook weer bij de kerstboom in de kantine (foto onder). Wat dat betreft is 's-Graveland een club waar de mensen nog voor elkaar klaar staan. Laat dat zo blijven. Opdat het voetbal een sport is die mensen binnen en buiten verenigingsverband met elkaar verbroedert."
"Nogmaals, iedereen fijne kerst!"