> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  16 december
 .
  

In spannende clubderby trekt 's-Graveland 6 aan langste eind: 1-4

De spanning voor de wedstrijd was voelbaar. Beide teams kwamen in een cirkel bijeen voor een pep-talk van de aanvoerder. Toen tien minuten later de scheidsrechter er ook was, kon er worden afgetrapt. Gezien de resultaten in het vorige seizoen, begon 's-Graveland 5 als underdog. Toch hielden beide ploegen elkaar de eerste helft aardig in evenwicht. Toen door een rare carambollage de bal bij Ibai Urrestarazu voor de voeten rolde, twijfelde hij geen moment. Hij benutte 's-Graveland 6 eerste kans (0-1). Het was echter 's-Graveland 5 die de eerste helft controleerde. Het doelpunten maken blijft voor de oude beloften echter een probleem. Kees 'One Touch Cornelis' Langerak wist met een mooie boogbal echter toch de 1-1 op het bord te zetten.

's-Graveland 5 - 's-Graveland 6: 1-4
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Kees 'One Touch Cornelis' Langekrak


De tweede helft kon 's-Graveland 6 vijf verse spelers inbrengen. 's-Graveland 5 had de beschikking over één wissel. Het verschil in conditie tussen beide teams werd daardoor in de tweede helft extra zichtbaar. 's-Graveland 6 kwam al snel op 1-2. 's-Graveland 5 kreeg genoeg kansen op de 2-2. Helaas werd geen van de kansen benut. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kon 's-Graveland 6 uitlopen naar 1-3 en 1-4.

aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Jammer, maar ik vind dat we vandaag toch weer goed gespeeld hebben. Die jongens van 's-Graveland 6 hebben het absoluut niet kado gekregen. Ik wil niet zeggen dat we recht hadden op een gelijkspel of meer. Toch, als we de kansen hadden benut die we hebben gekregen... Ach, het is ook eigenlijk elke wedstrijd hetzelfde liedje. En vooruit, voordat alle criticasters weer moord en brand schreeuwen, ik steek voor vandaag de hand in eigen boezem maar ook die in de boezem van een paar anderen, als je het goed vindt."
"Voor de wedstrijd zag ik de jongens van 's-Graveland 6 in een kringetje bij elkaar gaan staan. Toen vond ik dat wij niet achter konden blijven. Ik moet zeggen dat het mij wel wat deed, zo met z'n allen met de armen om elkaar heen. Sommige jongens deden er een beetje lacherig over. Ik vraag me af of ze mijn serieuze peptalk wel hebben gehoord."
"Hopelijk pakken we wel punten in de return tegen 's-Graveland 6. Statistisch gezien halen we dit seizoen de meeste punten in de uitwedstrijden. Dus wat dat betreft, hebben we meer kans."

  Pim van Leeuwen (foto links): "Voor de zekerheid had ik mijn spullen in de auto gegooid. Toen ik in de rust hoorde dat we maar één wisselspeler hadden die moest invallen voor Harun die de tweede helft niet meer kon blijven, heb ik me bij Jeroen aangeboden als wisselspeler. Het zou toch jammer zijn als we door een blessure of zoiets met tien man zouden komen te staan. Jeroen maakte dankbaar van mijn aanbod gebruik. Hij vroeg me ook om geen enkel risico te nemen, want hij rekent op me na de winterstop. Ja, dan hoop ik weer helemaal terug te zijn. Herstellen van een dubbele hamstringblessure heeft nu eenmaal tijd nodig."
"Vanaf deze plek wil ik Vincent Weggemans even al het beste toewensen. Hij heeft bij het zaalvoetbal een blessure aan de kruisbanden opgelopen. Dat zal ook wel even duren voordat hij weer in het veld staat. Goed nieuws voor de jongens die een oogje hebben laten vallen op de Looney Tunes Trofee (trofee voor topscorer, red.). Volgens mij had Vincent tot nu toe de meeste doelpunten gemaakt. Ik ben benieuwd of die jongens van zaalvoetbal Vincent al een fruitmand hebben gestuurd. Als zoiets bij ons op het veld was gebeurd, had hij die attentie natuurlijk al in huis gehad."
"Qua voetbal vind ik dat 's-Graveland 5 het goed gedaan heeft. Als we deze lijn na de winterstop kunnen doorzetten, gaan er vanzelf punten komen."

 
 
 

De Rust

Supporters van de week

Bij elke thuiswedstrijd van Ajax zitten Maarten Schaap en Edgar Lamaker gebroederlijk met elkaar op de tribune. Vandaag stonden Waldorf en Statler bij de 's-Gravelandse clubderby langs de lijn. Edgar is weer zo goed als helemaal fit. Hij wil het na de winterstop graag weer eens proberen bij 's-Graveland 5. Maarten kijkt als verdienstelijk wielren-amateur alweer uit naar de Gooise voorjaarsklassiekers.
Natuurlijk was Cesar Takes er vandaag ook weer bij (foto onder). Zijn maatje Nick Scheltus had vandaag griep.

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk zijn die jongens van het zesde voor ons geen onbekenden. Al een jaartje of tien twaalf komen we elkaar hier tegen op de training en sinds vorig seizoen ook in onderlinge duels. Eerlij is eerlijk, in de loop der jaren zijn de rollen omgedraaid. Eerst waren wij het betere team, nu hebben zij de overhand. Ja, zo gaan die dingen."
"Het veld was vandaag prima bespeelbaar. Niks aan het handje. Jammer van dat koude regenbuitje."
"Menno van den Brand had griep vandaag. Mijn broer Joost heeft vervroegd kerstvakantie in Mechelen. Gelukkig heeft de club Vincent Kuiper bereid gevonden om vandaag onze wedstrijd te fluiten. Hij heeft het prima gedaan. Hij had de wedstrijd prima onder controle. Respect! Het was trouwens een heel sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van 's-Graveland 6, Daan Hoogenboom, schijnt in het dagelijks leven en voor zijn teamgenoten een hele vervelende vent te zijn, maar ik moet zeggen dat ik het een aardige jongen vind. Hij is ook nog eens een goede voetballer en een goede trainer. Wat dat betreft hoop ik dat we op dinsdagavonden nog vaak welkom zijn bij zijn trainingen."