> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  23 februari
 .
  

Stok, Oude Belofte voor het leven, heeft commentaar op nieuw tenue

Stok van den Burg is een van de legendarische spelers die voor de Oude Beloften heeft gevoetbald. Niet op z'n mondje gevallen en een vlijmscherpe pen die hij onder andere gebruikte om in Seizoen 2006-2007 een wekelijkse column "Stok Hoorde" te schrijven. Gelukkig laat hij zo nu en dan nog eens van zich horen. Via de Mail:
Beste Webmaster, Beleefd een reactie van een der Oude Belofte Ooit (nu we toch in de afkortingen zitten: OBO) naar aanleiding van de teamfoto.
Wat een schitterend tenue! Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dan heb je ook wat. Ik heb inmiddels begrepen dat het uitzoeken verre van gemakkelijk was en dat er een wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag heeft gelegen om toch maar tot een keuze te komen
.

 

Onder leiding van voormalig olie-expert Mark Jans heeft een team van vermaarde wetenschappers gekeken naar zowel de ventilatie capaciteit van de gebruikte stof als de grootte van de nek openingen. Dat laatste niet vanwege het eventueel versneld afvoeren van lichaamswarmte maar omdat voor, tijdens en na de wedstrijd de nekdikte van menig speler nogal kan variëren. Afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt, de beslissingen van scheids- en grensrechters zijn en parallel daaraan de stemmingswisselingen van zowel de medespelers als de tegenstander. Het schijnt dat, door de voorgemonteerde ‘ Veter’ wat aan te halen, veel ellende in voorkomende gevallen valt te voorkomen. Geen verkeerde keuze dus die wellicht snel opvolging krijgt in de rest van voetballend Nederland.

Overigens is het binnen de club inmiddels een publiek geheim dat bij de keuze van het kleding materiaal onze nationale trots André Kuipers is ingeschakeld. Tijdens zijn korte verblijf in het buitenaardse heeft hij in het diepste geheim proeven uitgevoerd met het gestreepte blauw-wit shirt over de schouders. Ook Ronald Koeman schijnt in het adviseren een rol te hebben gespeeld. Hij heeft, gelijk aan zijn handeling met het Duitse nationaal shirt tijdens de Europese titelstrijd in 1988, de stof op opname vermogen van lichaamsvloeistoffen te hebben getest.

Waar de hand op is gelegd, is een rapportage van het Nederlands Forensisch Onderzoeks Bureau (het equivalent van het Amerikaanse CSI). Overal waar activiteiten in ons land zijn en waar mogelijk de staatsveiligheid in het geding is, speelt dit bureau een leidende rol. Dit vermaarde bureau zoekt tot op het bot uit of er onder ons mogelijk individuen aanwezig zijn die een potentieel gevaar (in dit uitgesproken geval) voor zich zelf of hun directe medelander kunnen zijn. Als je de foto, met op het oog vriendelijk ogende spelers, eens nader onder de chemisch/biologisch/radiologisch en nucleaire spreekwoordelijke loep neemt, zie je wel heel opmerkelijke feiten……