> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  24 februari
 .
  

Aanvoerder Jeroen te Nuyl ziet 's-Graveland 5 in middenmoot eindigen

Koning Winter wilde dit weekend nog van geen abdicatie weten. Sneeuw en vorst teisterden de Hollandse velden. Geen voetbal derhalve voor 's-Graveland 5. Jammer, want na de winst tegen Amsvorde, vorige week, leek het lek boven bij het team dat al bijna het hele seizoen in het bezit van de rode lantaarn is. Aanvoerder Jeroen te Nuyl ziet het leven altijd van de zonnige zijde. Hij voorspelt 's-Graveland 5 een plek in de middenmoot.
Jeroen te Nuyl: "Enerzijds had ik vandaag graag willen voetballen. Want ik had wel het idee dat we met ons team in een soort van flow zitten. Anderzijds kan je natuurlijk zeggen dat de omstandigheden dusdanig waren dat het niet verstandig zou zijn geweest de kicksen onder te binden
.

 

Jeroen te Nuyl:"Inderdaad, ik heb altijd een positieve kijk op de dingen. Dat is volgens mj ook de enige manier om iets te bereiken. Ik ben iemand die altijd zegt dat het glas half vol is, in plaats van half leeg. Hoewel, in de kroeg zeg ik ook wel eens dat mijn glas al half leeg is. Als ik zin heb om nog een pilsie te drinken, bijvoorbeeld. Vorige week was het weer zo ver. Toen zat ik in café Cartouche met spelers en ex-spelers van 's-Graveland 5. En o ja, Maarten Schaap was er ook bij dus laten we zeggen dat er ook een supporter van de Oude Beloften aan tafel zat. We waren bijeen omdat er transferavond was van ons voetbalspel Fantasy Footballeague. Pim van Leeuwen organiseert het al bijna twintig jaar, dus het is in feite nog ouder dan de oude beloften zelf. Normaal gesproken ben ik in dit spel altijd een van de beteren, maar dit seizoen doen mijn spelers het niet al te best. Ook hier loop ik met de rode lantaarn in handen. Wie weet of dat de spelers die ik nieuw heb bemachtigd nog wat puntjes voor me gaan pakken. Ik heb Tony Vilhena van Feyenoord gekocht. Daar verwacht ik toch nog wel wat van. Aan de andere kant het was natuurlijk ook gewoon een gezellige avond met hapjens en drankjens en alles." (zie foto onder, red.)

"Qua 's-Graveland 5 gebeuren, ben ik zeker positief gestemd. In 2013 hebben we thuis alleen nog maar gewonnen. Onze nieuwe tenues lijken ons een soort van iets onoverwinnelijks te geven. Prima natuurlijk. Daarom had ik de wedstrijd van vandaag tegen Achterveld ook met vertrouwen tegemoet gezien. Want we moeten natuurlijk wel nog gewoon punten gaan halen. Onze directe concurrenten Olympia en De Meern hebben vorige week namelijk gewonnen, respectievelijk gelijk gespeeld."
"Het is jammer dat we op deze manier geen ritme kunnen opbouwen. Nu staat volgende week de kraker uit tegen 's-Graveland 6 op het programma. In de heenwedstrijd hebben we de clubderby met 1-4 verloren. We hebben dus iets recht te zetten. Ik zou het graag anders willen, maar we beginnen zondag toch echt als underdog. Nou ja, als iedereen fit is bij ons kan ik ervoor zorgen dat we wel de energie in de ploeg houden. De vorige keer zag je toch dat spelers bij ons gewoon een te slechte conditie hebben om twee helften vol te maken. Ik heb al zo vaak tegen die jongens gezegd dat ze wat aan de conditie moeten doen, maar het is kennelijk tegen dovemansoren. Over het scorend vermogen aan onze kant maak ik me vooralsnog geen zorgen. Ik zelf en mijn broer Luc hebben vorige week bewezen dat we als het moet best wel het net kunnen vinden. MIsschien dat ik dinsdag wel ga trainen, laat anders even weten wie er allemaal nog meer gaat. Gezien de weersvoorspellingen moeten we er volgende week gewoon staan. En let op mijn woorden, we gaan er een mooie tweede seizoenshelft van maken. Een plek in de middenmoot moet voor ons zeker tot de mogelijkheden behoren, lijkt me."

 

(foto: Mona van Cartouche die op een stoel is gaan staan)