> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  3 maart
 .
  
's-Graveland 6 weer te sterk voor 's-Graveland 5: 4-1

Ondanks alle positieve gevoelens en goede voornemens kon 's-Graveland 5 vandaag weer niet opboksen tegen 's-Graveland 6. Net als in de heenwedstrijd eerder dit seizoen blijkt dat het zesde qua conditie, fysiek en inzet het vijfde gewoon de baas is in de clubderby. In de eerste helft liep's-Graveland 6 al uit naar een 3-0 voorsprong. Gek genoeg was het wel de beste helft voor 's-Graveland 5 in voetballend opzicht. Qua combinatievoetbal kwam het er af en toe aardig uit en wist het ook een paar heel behoorlijke kansen te creƫren. Jammer genoeg werden de kansen niet benut. '-Graveland 5 worstelt verder op de onderste stek. 's-Graveland 6 blijft meedoen om het kampioenschap.

's-Graveland 6 - 's-Graveland 5: 4-1
Ruststand: 3-0
Doelpunt 's-Graveland 5: Frits van der Meer


Jeroen te Nuyl: "Ja, je kan er moedeloos van worden, maar dat doe ik niet hoor. Eerlijk gezegd had ik dit verlies een beetje ingecalculeerd. Dat vertel ik natuurlijk niet vooraf in de kleedkamer. Dat zorgt namelijk niet voor de goede motivatie bij iedereen. Maar toen ik mijn Linda vanochtend gedag zegde bij de voordeur zei ik dat ze er niet te vast op moest rekenen dat ik weer met drie punten thuis zou komen. Kijk, we weten natuurlijk dat het zesde meedoet voor de eerste plaats in de competitie en dat wij zelf onderaan staan. Dan zou het raar zijn om te verwachten dat we vandaag wel eens eventjes zouden gaan winnen."

"Gelukkig had ik wel genoeg mensen vandaag. Het was fijn dat Ronald van Oostrum weer een keertje meedeed. Op Vincent Weggemans hoeven we trouwens een tijdje niet te rekenen. Hij is tegen mijn uitdrukkelijk advies weer in de zaal gaan voetballen. Dat moet je natuurlijk nooit gaan doen als je net terugkomt van een kruisband-blessure. Nou zie je wat er van komt. Meneer Weggemans loopt weer met krukken en mag weer weken revalideren. Nou, we blijven geen fruitmanden sturen, maar we wensen hem natuurlijk wel het allerbeste."

 Jeroen: "s-Graveland 6 had in de eerste helft het geluk aan de zijde, waar wij zelf af en toe wat pech hadden. We voetbalden helemaal niet zo heel slecht. Toch keken we na tien minuten alweer tegen een 1-0 achterstand aan. Zelf had ik de 1-1 op de slof toen ik alleen op de keeper afging. Achteraf had ik niet moeten schieten maar hem moeten omspelen. Maar ja, dat is een koe in zijn kont kijken, zeg ik wel eens. Enfin, even later maakten we wel de 1-1, tenminste dat dachten we. De goal werd afgekeurd omdat er een buitenspelsituatie aan vooraf was gegaan, was de uitleg van de scheidsrechter. Het koste wat moeite, maar we hebben er ons bij neergelegd. Dat hadden we nog maar net gedaan of de 2-0 lag in het net. Dat zal je altijd zien. Nou ja, toen kon die 3-0 er voor de rust ook nog wel bij."

"In de tweede helft zijn we wat meer ingezakt. Daardoor kregen we minder kansen maar gaven we de tegenstander ook wat minder ruimte. De 4-0 viel, maar gelukkig konden we ook nog wat terugdoen. Een mooie combinatie tussen Ronald en Luc werd door Frits goed afgemaakt. Prima."
"Na de wedstrijd heb ik gezegd dat we de koppies niet moeten laten hangen. We moeten nog tien wedstrijden spelen en hebben dus nog genoeg gelegenheid om punten te pakken. Want ik her haal het nog maar een keer: we gaan geen laatste worden."

 
 
 

De Rust

.

Supporters van de week

Supporter en senior-adviseur van 's-Graveland 5, Joost te Nuyl (foto rechts), heeft sinds enkele weken een nieuwe heup. En het moet gezegd: hij loopt weer als een kievit. Weliswaar een kievit met krukken, maar vooruit.
Joost te Nuyl: "Nee, het loopt allemaal heel voorspoedig. Ik begin langzaamaan al te bedenken wanneer de ik de andere heup kan laten doen. Op heup van zegen, zullen we maar zeggen.
PIm van Leeuwen: "Ja, Joost heeft makkelijk praten met zijn nieuwe heupen. Bij mij ligt het toch allemaal wat gecompliceerder. Met een enkele hamstringblessure had ik waarschijnlijk gewoon doorgevoetbald. Met een dubbele hamstringblessure gaat dat niet. Ik zal bij mijn dokter eens informeren of ik ze allebei kan laten vervangen. Als ik niet mee kan voetballen, kom ik mijn team natuurlijk wel aanmoedigen. Zo ben ik dan ook wel weer."
Foto onder .l.n.r.: Luc van Leeuwen, Tobias en Eline Heemskerk, Pim van Leeuwen.

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Aan de nieuwe shirts heeft het vandaag zeker niet gelegen. Ze waren na de eerste wasbeurt ook helemaal niet gekrompen, ofzo. Dat had voor sommigen trouwens helemaal niet zo veel uitgemaakt want de shirts vallen nogal ruim. Nogmaals petje af voor Mark jans die ook vandaag weer het hele zaakje in de wasmachine heeft gedaan. Klasse!"
"Ik had op iets beter weer gehoopt. Het was nogal een grijze ochtend. Maar goed de ochtend was voor 's-Graveland 6 net zo grijs als voor ons."
"Menno van de Brand heeft vandaag alweer een goede wedstrijd gefloten. Wij speelden vandaag uit en wat me opviel is dat we Menno ook zeker geen uitfluiter kunnen noemen. Dat het geen thuisfluiter is, wisten we al langer."
"De aanvoerder van 's-Graveland 6, Daan Hoogenboom is een van de aardigste jongens die ik bij de club ken. Daarbij blijft het ook gewoon en goede en solide voetballer. Na de wedstrijd nodigde hij mij en mijn medespelers gewoon weer uit voor de training op dinsdag. Ik heb gezegd dat ik er nog even over na wil denken."

 

.