> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  10 maart
 .
  
's-Graveland 5 verliest in de kou nipt van HVC: 3-4

Tot veler verrassing ging de wedstrijd van 's-Graveland 5 tegen HVC vandaag gewoon door. Een aantal spelers had reeds andere activiteiten gepland, maar moest vrienden bekenden en schoonmoeders toch teleurstellen. Voetbal komt natuurlijk altijd op de eerste plaats. Tegenstander HVC was al aan het warmlopen toen '-Graveland voor de wedstrijd de kleedkamer opzocht. Dat betaalde zich uit. HVC had de eerste helft een duidelijk veldoverwicht. 's-Graveland liet zich inzakken en hoopte op een counter. Dat kwam er helaas niet al te vaak van. Te vaak werd de bal knullig verspeeld voordat een goede aanval kon worden opgezet. Zoals iedere week verrichtte keeper Frank Scheltus weer een aantal knappe reddingen. Toch schoot HVC er twee in voor de rust.

's-Graveland 5 - HVC 5: 3-4
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland 5: Pascal Jongsma, Jeroen te Nuyl (2x)


Na de rust bood 's-Graveland gelukkig wat meer tegenspel. HVC kwam nog wel op 0-3, maar toen was voor 's-Graveland de maat vol. Uit een knap voor gegeven corner van Kees - One Touch Cornelis- Langerak, kopte Pascal Jongsma knap de 1-3 binnen. Niet veel later werd Jeroen te Nuyl met een mooie steekbal voor de keeper gezet. Jeroen twijfelde niet en schoot de 2-3 binnen. Even leek HVC te wankelen. Dat werd een stuk minder toen ze het foutief uitverdedigen van 's-Graveland koelbloedig afstraften (2-4). Met nog acht minuten op de klok wist Jeroen te Nuyl er andermaal een wedstrijd van te maken door beheerst de 3-4 binnen te tikken. Fred Fouraschen mocht in de laatste minuut nog aanleggen voor de gelijkmaker, toen hij de bal na een afgeslagen corner voor de voeten kreeg. De sympathieke Hilversummer was echter vergeten dynamiet in zijn pantoffels te doen en leverde een losse flodder af. Nou ja, jammer dan.

Jeroen te Nuyl: "Ik vind toch dat we hebben het hebben laten liggen vandaag. Zeker de eerste helft, toen ik zelf reserve stond, vond ik het allemaal wat slapjes. Ongelooflijk, hoeveel ballen wij gewoon aan de tegenstander hebben weggegeven, alsof het Sinterklaasavond was."

 Jeroen: "Toen ik er de tweede helft in kwam, kwam er meteen wat meer pit in de wedstrijd. De tweede helft hebben we dan ook 3-2 gewonnen, zou je kunnen zeggen."
"Ik zat vandaag niet heel ruim in de poppen. Gelukkig wilde Michel meedoen. Hij had vorig jaar al een keer met ons meegedaan op het Hemelvaart-toernooi bij Loosdrecht. Wat mij betreft doet ie vaker mee. Mark de Jong (foto links) was staande bij voor als er echt de nood aan de man zou komen. Hij vertrekt morgen voor vier weken naar het Verre Oosten, dus ik kan me ook wel voorstellen dat hij geen risico wilde nemen."
Mark de Jong: "Net als ieder jaar ga ik voor mijn werk vier weken naar Azië. Ik hoop weer terug te zijn als de competitie inde beslissende fase komt. Ik was blij dat ik de tweede helft mocht vlaggen want het was bitter koud langs de lijn. Zodoende had ik nog wat beweging. Ik heb van Jeroen trainingschema's meegekregen. Ik ga proberen elke dinsdagavond te trainen. Dat ritme wat me hier niet lukt om op te pakken, lukt daar misschien wel."
 
 

De Rust

.

Supporters van de week

Cesar Takes baalde als een stekker dat het voetbal gisteren was afgelast. Daardoor kon hij zijn nieuwe voetbalschoenen niet uitproberen. Vandaag kon hij de flitsende witte kicksen alsnog onder binden om een beetje een balletje te trappen terwijl hij naar vader Wouter en de rest van 's-Graveland 5 keek. Wouter: "Ik vroeg me nog af of witte schoenen wel handig zijn als je in de sneeuw voetbalt. Je ziet dan je schoenen niet meer. Maar Cesar zei terecht dat het altijd afgelast is als er sneeuw op het veld ligt."

Na de wedstrijd troffen we Yvonne, de meer dan sympathieke vrouw van Menno van de Brand, in de kantine. Yvonne was in totale feeststemming want het was een topweekend voor de familie. Gisteren was zoon Wessel jarig, dochter Tessel had medailles gewonnen met hockey, zoon Jochem zat bij de selectie van het eerste, en als klap op de vuurpijl mocht man Menno optreden als grensrechter bij het eerste. (v.l.n.r. Luc, Frits, Yvonne)

De Toss

Pascal Jongsma: "Ik wist niet zo goed wat me voor de wedstrijd in de kleedkamer overkwam. Jeroen kwam naar me toe en vroeg of ik aanvoerder wilde zijn. Nou ja vragen, eigenlijk was het meer een opdracht. Ik heb in mijn voetbalcarrière al veel meegemaakt, dus die aanvoerdersband zegt me eigenlijk niet heel veel. Maar het was toch even schakelen. Nee, ik heb van Jeroen niet gehoord hoe ik het gedaan heb. Misschien dat hij me van de week nog een mailtje stuurt of zo."
"Ik vond het berekoud. Als het aan mij had gelegen hadden we een weekje overgeslagen. Ik begrijp dat scheidsrechter Menno van den Brand ook niet erg blij was met de beslissing van de consul. Toch heeft hij als scheidsrechter geen herkeuring uitgevoerd."
"Menno heeft vandaag weer een goede wedstrijd gefloten. Kennelijk zijn de weersomstandigheden niet van invloed op de kwaliteit van zijn fluiten."
"De aanvoerder van HVC, was een aardige jongen en een goede keeper. Jammer dat we hem niet vaker op de proef hebben gesteld. HVC heeft een leuk team. Het was een sportieve wedstrijd. Ik raakte zelf nog wel in een potje Turks worstelen terecht, bij een scrimmage om de bal. Menno liet terecht doorspelen, kennelijk heeft hij daar ook al kijk op."

 

.