> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  17 maart
 .
  
's-Graveland 5 laat het liggen bij Achterveld 6: 6-2

Gammel en afwezig, zo kan de selectie van 's-Graveland 5 misschien het beste omschreven worden. Met de allergrootste moeite wist aanvoerder Jeroen te Nuyl twaalf spelers op de been te brengen waarvan een aantal vooraf het voorbehoud van een lichte blessure maakte. Geen lekker begin dus. Maar goed, 's-Graveland 5 heeft wel voor hetere vuren gestaan. (zoals toen die keer bij die barbecue op dat veteranen-toernooi).
In de wedstrijd begon 's-Graveland 5 goed. Het eerste kwartier veel balbezit, aardige combinaties en goede kansen, echter geen doelpunten. Achterveld kende de ongeschreven voetbalwetten echter ook: Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel
.

Achterveld 6 - 's-Graveland 5: 6-2
Ruststand: 4-0
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl (2x)


Achterveld scoorde ook niet makkelijk want keeper Frank Scheltus had weer eens een dag dat hij de moeilijkste ballen eruit ranselde. Toch moest ook hij capituleren. Zeker nadat hij bij een prachtige redding, het stond toen al 2-0, zijn schouder behoorlijk had geblesseerd. Hij was nog net niet uit de bebouwde kom, maar het scheelde niet veel. Frank speelde de eerste helft op karakter uit, maar moest helaas nog wel twee treffers incasseren. In de rust vielen harde woorden waarbij voor en achterhoede elkaar op een positief kritische manier elkaar de waarheid probeerden te zeggen.
Na de rust, met Bert Schmidt op de goal, was het spelbeeld ongeveer zoals in de eerste helft. Het verschil was echter dat 's-Graveland nu wel een paar van de vele kansen wist te benutten. Goaltjesdief Jeroen te Nuyl wist twee keer het net te vinden. Achterveld scoorde ook nog twee keer. Eindstand 6-2.

Jeroen te Nuyl: "Nee, ik had nog nooit bij Achterveld gevoetbald. Zo kom je nog eens ergens. Stom, dat ik mijn kunstgras-voetbalschoenen thuis had laten liggen. Op een of andere manier was ik er van uit gegaan dat we vandaag op echt gras zouden voetballen. Nou ja, een kleinigheidje houd je toch. "

        
                    
 

Jeroen: "We hebben het vandaag lelijk laten liggen hoor. Ik ben helemaal niet tevreden over ons. Nee, ook niet over mezelf, dus. Natuurlijk ben ik blij dat ik er nog twee gemaakt heb. Maar we hadden er gewoon meer in moeten schieten. O ja, ik heb ook nog twee keer op de paal geschoten. Misschien een ideetje dat daar volgend seizoen ook eens een trofee voor beschikbaar wordt gesteld, of zo."

Frits van der Meer (foto boven): "Ik had vandaag dienst als webfotograaf, maar van de zenuwen was ik mijn fototoestel vergeten. Gelukkig is Luc te Nuyl iemand die van allerlei gadgets en snufjes houdt. Dus toen heeft hij mijn dienst overgenomen en zijn mobiele smartphone gebruikt."
"Ja, ook ik schrok me een hoedje toen Frank lag te kermen in de goal. Bij een prachtige redding met zijn been, kwam hij verkeerd terecht op zijn schouder. Het liet zich even heel ernstig aanzien. Maar Frank is een harde. Wat water erop en hij ging weer verder. Voor de zekerheid is hij er in de rust toch maar uit gegaan. Hij wilde geen risico's nemen in verband met zijn klaverjasavond die hij vanavond nog heeft. Hopelijk is hij er volgende week gewoon weer bij. Ik vind hem de laatste weken de beste man bij ons op het veld."

De Rust

.

Supporter van de week

's-Graveland 5 met weinig spelers in Achterveld, maar gelukkig niet zonder supporters. Kas Hagen was met vader Giliam meegekomen om aan te moedigen. Dat gaat om en om in het gezin want Giliam was eerder die ochtend al meegeweest met Kas om hem aan te moedigen in het zwembad.
Kas zit zelf ook op voetballen. Niet op 's-Graveland, dat is een beetje ver weg. Kas voetbalt de pannen van het dak bij BFC in Bussum. Ook goed hoor.

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was behoorlijk koud vanochtend, maar om te voetballen was het toch wel lekker weer. De wind had wat minder gemogen van mij, dat dan weer wel."
"Op het veld naast ons begon een half uur later de wedstrijd van 's-Graveland 2. Jammer genoeg heeft het team coach Kees -One Touch Cornelis- Langerak ook niet kunnen winnen. Volgens mij werd het 4-3. Kees doet waarschijnlijk volgende week wel met ons mee. We moeten vroeg voetballen in Achterveld. Kees kan daarna gelijk door naar Leusden waar hij met het tweede moet spelen."
"De scheidsrechter van vandaag heeft een prima wedstrijd gefloten. In de tweede helft maakt onze grensrechter Pim van Leeuwen het hem nog moeilijk. Dat was eigenlijk nergens voor nodig."
"De aanvoerder van Achterveld 6, was een aardige jongen en een goede voetballer. In de eerste helft maakte hij een mooi doelpunt, a la Djuricic. In de tweede helft was hij wat minder zichtbaar. Ik vond hem trouwens een beetje op Bennie Jolink lijken. Of was ik de enigste."
.