> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  7 april
 .
  
's-Graveland 5 geeft het de eerste helft weg tegen de Meern: 3-5

Zes punten stonden er op het spel voor 's-Graveland 5 vandaag tegen de Meern. Je zou dus verwachten dat de vonken er op deze zonnige zondag vanaf zouden vliegen. Dat viel nogal mee, of tegen, liever gezegd. 's-Graveland liet zich de eerste helft overrompelen door De Meern. De Utrechters waren veel scherper en straften de fouten in de 's-Gravelandse verdediging zonder pardon af. Dat gebeurde al na ongeveer 2 minuten wedstrijd. Gelegenheidskeeper Hans Bolt kon de 0-1, maar ook de 0-2, 0-3 en 0-4 niet tegenhouden. Van dichtbij doken de aanvallers van De Meern ineens vrij voor hem op. 's-Graveland kon daar maar weinig tegenover stellen en mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Menno van den Brand een handsbal van De Meern streng bestrafte met een penalty. Deze werd door Mark de Jong onberispelijk ingeschoten (1-4).

's-Graveland 5 - De Meern 5: 3-5
Ruststand: 1-4
Doelpunten 's-Graveland: Mark de Jong (pen.), Pascal Jongsma, Frits van der Meer


In de tweede helft kwam 's-Graveland beter voor de dag. Niet in de laatste plaats doordat het spelconcept werd veranderd in 4-3-3 in plaats van 4-4-2. De Meern kwam minder aan voetballen toe, 's-Graveland des te meer. De druk op de Utrechtse goal werd opgevoerd, hoewel er nou ook weer geen sprake was van enorme blauw-witte aanvalsgolven. Om een lang verhaal kort te maken. 's-Graveland wist twe keer te scoren. Een keer door Pascal Jongsma die in de duel met de keeper de bal uit de lucht wist te plukken en via de grond wist te scoren. Frits van der Meer kwam door een combinatie vrij schuin voor de goal en haalde met zijn linkerbeen de trekker over. Uit een tegenaanval scoorde De Meern ook nog een keer. Eindstand 3-5.

Jeroen te Nuyl: "Nee, helaas kon ik zelf vandaag niet meedoen. Ik was dinsdag weer eens een keertje gaan trainen. Achteraf had ik dat niet moeten doen. Toen kreeg ik al een beetje last van mijn achillespezen. Vrijdagavond bij het 45-plus-toernooi ging het helemaal niet meer. Het was een leuke avond, maar toen wist ik al dat ik de zondag niet zou halen. Ook Wouter Takes raakte vrijdagavond geblesseerd en wel op het 35-plus-toernooi. Zo zie je maar: een balletje kan raar rollen. Zo had ik dertien man voor vandaag en toe nog maar elf. "

        
 

Jeroen: "We hebben het vandaag in de eerste helft lelijk laten liggen, hoor. We moesten vandaag winnen, wilden we nog een kans maken om de rode lantaarn aan een ander team over te doen. Dat gaat nu een lastig verhaal worden. Wat dat betreft spelen we alleen nog maar finales dit seizoen."
"Hans Bolt is geen onbekende op 's-Graveland, maar speelt de laatste jaren alleen nog in de zaal. Gelukkig wilde hij vandaag bij ons op de goal staan. Op het laatste moment heb ik Bert Schmidt ook nog even over gehaald om te komen voetballen. Dat leverde de broodnodige reserve op vandaag. Dan zie je toch dat Bert een echte clubman is. Klasse!"
"Gelukkig ging het de tweede helft wat beter. De Meern heeft nauwelijks nog kansen gehad. Wij een aantal waarvan ik denk dat we er toch meer hadden moeten maken. En dan kunnen de mensen zeggen dat de beste stuurlui aan wal staan, maar die vlieger gaat in dit geval niet op. Ik sta toch zeker niet voor niets bovenaan in de strijd om de Looney-Tunes-Trofee? Deze jongen weet echt wel wanneer er sprake is van een honderd procent kans, of van een aardige mogelijkheid. Maar ja, voor die wijsheid krijg je geen punten."

 
 
 

De Rust

.

Supporter van de week

Het mooie weer lokte veel toeschouwers naar sportpark Berenstein. Desalniettemin pikte de webfotograaf Joost te Nuyl eruit om nog eens extra in het zonnetje te zetten.
Joost te Nuyl: "Het is dat het van dat lekkere weer was vandaag, maar op het veld was het armoe troef. Ik kan nou niet zeggen dat ik een fantastische wedstrijd van 's-Graveland 5 heb gezien. Daar hebben we het na de wedstrijd onder genot van een pilsie ook nog wel even over gehad. Toen werd het toch nog wel even gezellig, ja.

De Toss

Mark de Jong: "Ja, ik ben afgelopen week teruggekomen van mijn trip in het Verre Oosten. Ik heb er prima zaken gedaan en eigenlijk maar een wedstrijdje van 's-Graveland 5 gemist. Niks aan het handje. Afgelopen vrijdag heb ik alweer meegedaan met de 45-plus wedstrijden. En ik moet zeggen: toen liep het wel lekker. Vandaag kwam de Braziliaanse voetbaltrein niet op gang."
"Het veld was ook wel erg droog, hoor. Dat is voor dat ragfijne combinatie-voetbal van ons natuurlijk geen voordeel. Het schijnt dat het van de week gaat regenen. Met een voetbalbril op bekeken is dat natuurlijk een uitstekende zaak."
"Scheidsrechter Menno van den Brand had vandaag zijn groene outfit aangetrokken. Ziet er heel professioneel uit, en dat onderstreept ook het constante niveau waarop deze man fluit. Vandaag zat er ook weer geen valse noot tussen. Prima gedaan, hoor."
"De aanvoerder van De Meern, was een aardige jongen en een prima voetballer. Net als hij liepen er nog een paar snelle jongens in de ploeg die de druk er bij ons goed ophielden. Jammer voor ons."
.