> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  21 april
 .
  
's-Graveland 5 leek even dicht bij stunt tegen De Vecht, toch verloren: 1-4

Al eerder dit seizoen werd de twintigkoppige selectie van 's-Graveland 5 omschreven als gammel en afwezig. En nu het seizoen naar het einde loopt wordt het er niet beter op. Aanvoerder Jeroen te Nuyl moest vandaag starten met tien spelers waarbij de term 'niet geheel fit' op bijna de helft toepasbaar was. Pim van Leeuwen dacht toeschouwer te zijn, maar kon zich nog snel omkleden, daardoor toch met elf in het veld. Hoewel na vijftien minuten houdt Harun Senqul het voor gezien vanwege een heupblessure. Edgar Lamaker wilde ook in het zonnetje rustig komen kijken, maar mag ook spullen bij elkaar zoeken en het veld in. Na twintig minuten wordt het ook Mark Jans te veel. Hij verlaat het veld met een enkelblessure. 's-Graveland 5 voetbalt het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man. De laatste tien minuten zelfs met negen man, als Luc te Nuyl, ook al met een enkelblessure, de kant op moet zoeken.

's-Graveland 5 - De Vecht 2: 1-4
Ruststand: 0-0
Doelpunt 's-Graveland: Frits van der Meer


Ondanks dat 's-Graveland 5 met tien man voetbalde, ging het eigenlijk helemaal niet zo slecht. De eerste helft bleef het 0-0. Daarbij kan wel aangetekend worden dat De Vecht nou niet bepaald het vizier op scherp had staan. Veel van de schoten op de 's-Gravelandse goal gingen naast of over of waren een eenvoudige prooi voor doelman Frank Scheltus, die trouwens ook maar op 85 procent vermogen kon keepen. 's-Graveland 5 kon er een sporadische uitval tegenover stellen.
Een kwartier na de thee viel dan toch de 0-1 uit een raar soort scrimmage na een net niet goed afgeslagen corner. Tien minuten later kwam ook de 0-2 op het scorebord, via een raar hobbelschot waarbij de verdediging op het verkeerde been stond. De tien van 's-Graveland lieten zich echter niet uit het veld slaan. Eerst was aanvoerder Jeroen te Nuyl dicht bij de 2-1. Hij faalde echter jammerlijk oog in oog met de Loenense goalie. Even later was het Frits van der Meer zelf die de aansluitingstreffer verzorgde. Bal oppakken op het middenveld, twee man uitkappen en met links afdrukken. Zo gaf de sympathieke PoRail-adviseur zijn team het goede voorbeeld. Het mocht helaas niet zo zijn. Toen 's-Graveland met negen man kwam te staan sloeg de Vecht toe en werd het toch nog 1-4.

        
 

Jeroen te Nuyl (foto boven): "Als aanvoerder kan ik nou niet zeggen dat ik de leukste tijd van het seizoen beleef. Dit is toch waardeloos dat er zoveel spelers geblesseerd zijn. Zelf ben ik ook niet bepaald volledig fit. Als we genoeg mensen hadden gehad, had ik vandaag niet gespeeld."
"Maar goed, laat ik de roze bril maar weer opzetten. Gezien de omstandigheden hebben we het vandaag helemaal niet zo slecht gedaan. Het gekke is dat we vandaag redelijk balvast waren en goed de vije man wisten te vinden. Iets waar we anders nogal eens problemen mee hebben. Nou vond ik De Vecht ook niet bepaald goed voor de dag komen. Ik denk dat als we met elf man waren geweest, we van ze hadden gewonnen. Maar ja, 'als' telt niet in de sport., zeggen ze wel eens. Maar zo is het wel.

Luc te Nuyl (foto links): "Dat heb ik weer. Ik was juist in de stemming om de gelijkmaker erin te schieten. Toen merkte ik, het zal zo'n tien minuten voor tijd geweest zijn, dat ik van achter aangetikt werd. Toen was het voor mij einde wedstrijd. Na de wedstrijd heb ik mijn enkel goed gekoeld met ijs. Toch is ie nu nog behoorlijk dik. Ik hoop dat ik volgende week van waarde voor het team kan zijn, maar ik vrees het ergste. Ik had mijn vriendin beloofd om vanmiddag met haar en haar zus naar de film te gaan in Utrecht. Dat kan nu ook niet doorgaan. Ik kan moeilijk in de bioscoop met een zak ijs op mijn enkel en met mijn been omhoog gaan zitten. Ze zien me aankomen."

 
 
 

De Rust

.

Supporters van de week

Vaste kracht Mark de Jong was vandaag supporter tegen wil en dank. Mark: "Ja, ik heb behoorlijk last van een kuitblessure. Voetballen is voor mij echt niet aan de orde. Van de week had ik Jeroen nog wat hoop gegeven door te zeggen dat ik misschien mijn spullen mee zou nemen. Daarmee heb ik hem wellicht op het verkeerde been gezet. En dat kan ie waarschijnlijk net niet hebben nu die zelf al geblesseerd is."
Natuurlijk was Joost te Nuyl er ook. Joost: "Het is natuurlijk te triest voor woorden wat hier vandaag gebeurd is. Als 's-Graveland 5 met z'n elven was geweest, dan hadden ze zekers te weten gewonnen. Maar ja, as is verbrande turf zeiden ze vroeger. En zo is het ook nog eens een keer."

(Foto's genomen door Vincent Weggemans, die ook weer eens kwam kijken. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had eerder gemeld dat Vincent een tijd niet meer zou komen vanwege een kapotte voorband van zijn motor. Vandaag legde Vincent uit dat zijn voorste kruisband het probleem is. Klinkt een stuk logischer. Vincent: "Ik wi de operatie over de zomer heen tillen, anders kan ik niet op vakantie. Voor de revalidatie staat zo'n negen maanden. Ik heb me vandaag gemeld bij Jeroen voor de eerste wedstrijd van seizoen 2014-2015. Ik hoop dat er dan nog een plaatsje voor me is.")

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Dat is dan het dubbele, hè. Heerlijk voetbalweer, maar dat je dan toch niet ontspannen aan de wedstrijd kan beginnen. Dat merkte ik zelf ook in mijn spel. Dan ga je lopen denken, waar je normaal gewoon alles op voetbalinstinct doet. Ja, ik had vandaag twee doelpunten voor de Looney-Tunes-Trofee kunnen toevoegen, maar wat ik al zei: ik ging lopen denken."
"Een zorg minder was dat Evert Graven vandaag voor ons wilde vlaggen. Hij had gelukkig zijn grensrechter-certificaat bij zich. Meneer Graven is vroeger wel scheidsrechter geweest bij een van de wedstrijden die ik in de aspiranten bij Actif speelde. Da's lang geleden, hoor."
"Scheidsrechter Vincent Kuiper viel vandaag in voor Menno van den Brand, die iets in Duitsland te doen had. Leuk voor Menno. Is ie er ook weer eens uit. Over zijn vervanging hoeft hij zich geen zorgen te maken. Vincent heeft vandaag goed gefloten."
"De aanvoerder van De Vecht, Jochem, is een aardige jongen en een prima voetballer. We voetballen al heel wat jaren tegen dit team. Meestal zijn het spannende wedstrijden, waarbij zij niet zelden aan het langste eind trekken, zo ook vandaag weer."
.