> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  28 april
 .
  
's-Graveland 5 komt tegen Olympia een doelpunt tekort: 2-3

De meeste wedstrijden dit seizoen weet 's-Graveland 5 het niet af te dwingen. Tegenstanders die wat meer bewegen, wat meer conditie hebben, net wat feller zijn. Eerder dit seizoen werd uit bij Olympia gewonnen, dus waarom zou dat op deze mooi voetbalzondag niet kunnen. Ja, alles kan natuurlijk, maar in de wedstrijd werd al snel duidelijk dat 's-Graveland het initiatief aan de tegenstander moest laten. Gelukkig was de 's-Gravelandse verdediging goed bij de les. De meeste aanvallen werden koelbloedig afgeslagen. En wanneer het echt gevaarlijk werd, was daar keeper Frank Scheltus die zoals altijd weer een paar knappe reddingen verichtte. 's-Graveland kon er maar een sporadisch uitvalletje tegenover zetten. Helaas sloeg Olympia in de laatste minuut van de eerste helft toch toe. Na een mooie Olympiaanse -of is het Olympische?- combinatie werd hard de 0-1 ingeschoten.

's-Graveland 5 - Olympia'25 4: 2-3
Ruststand: 0-1
Doelpunten 's-Graveland: Patrick .., Ib Haarsma


In de tweede helft was het van hetzelfde spreekwoordelijke laken een pak. Olympia voetbalde vooral op 's-Gravelandse helft. En iets meer dan in de eerste helft wist 's-Graveland er af en toe uit te komen. Toen Olympia uitgelopen was naar 0-3, namen ze wat gas terug. Nooit verstandig natuurlijk als je tegen 's-Graveland 5 speelt. Want dan kunnen die zo maar terug in de wedstrijd komen. De 1-3 viel uit een knap in de hoek geschoten vrije trap, door Patrick die vandaag een keer op proef meespeelde. De 2-3 werd met het hoofd gescoord door Ib Haarsma, ook al een speler die het vandaag eens op proef mocht proberen. Waar veel teams er, met nog tien minuten op de klok, een slotoffensief uit zouden gooien, deed 's-Graveland het ogenschijnlijk rustig aan. Aanvoerder Jeroen te Nuyl deed nog een beroep op zijn spelers om alles uit de kast te halen, maar daar zat niet veel meer in. Zo bleef het 2-3.

Jeroen te Nuyl: "Olympia heeft vandaag verdiend gewonnen. Een punt was echt wel wat te veel van het goede voor ons geweest. Als je de kansenverhouding met elkaar gaat vergelijken, nou dan kan je zeggen dat wij met deze uitslag heel efficiƫnt gespeeld hebben, of effectief ja, dat kan ook. Het team van Olympia had een behoorlijke verjongingskuur ondergaan. Daardoor lag het tempo behoorlijk hoger dan in de heenwedstrijd. Ze hebben trouwens volgens mij de laatste vier wedstrijden gewonnen. Dus zo slecht zijn ze eigenlijk helemaal niet."

        
 

Jeroen: "Na de wedstrijd van vorige week heb ik gelijk een noodoproep geplaatst via de mail. Ik wilde niet weer met tien man in het veld staan. Gelukkig heeft dat effect gehad. Een paar spelers zijn deze week op proef geweest, zoals ik dat gekscherend heb genoemd. Frank nam zijn collega Ib mee. Via Wouter wilde Patrick het wel eens met ons proberen. Pascal wist Gerard op te trommelen en zelf had ik Peter Rokenbrand overgehaald. Daardoor konden we vandaag met dertien man aan de wedstrijd beginnen. Maar goed ook want na twee minuten wedstrijd moest Mark Heemskerk al met een schouderblessure het veld af. En toen waren we nog maar met twaalf. Gelukkig verder geen extra mensen in spreekwoordelijke ziekenboeg gekomen."
"Vooral achterin was het vandaag een beetje improviseren. Fritsie laatste man en Rene van Dijk (foto links) rechtsback. Het was wennen voor die jongens maar ze hebben het uitstekend gedaan. Ik neem mijn petje diep af voor Rene. Hij is een van onze oudere beloften, maar heeft een uitstekend seizoen gedraaid. Je kunt altijd van Rene op aan. Zowel over de grond als in de lucht staat hij zijn mannetje. Klasse!"

 
 
 

De Rust

.

Supporters van de week

De drie supporters van de week keken deze week vanaf een afstandje toe. Dat kwam omdat ze alle drie niet al te lang konden staan. Vandaar dat het bankje bij het hoofdveld werd opgezocht.
Joost te Nuyl moet nog altijd wennen aan zijn nieuwe heup. Het loopt nog niet altijd even gesmeerd. Komt waarschijnlijk ook omdat de heup nog aan Joost moet wennen.
Maarten Schaap zit in de volle voorbereiding van het wielerseizoen. En sinds hij geen doping meer gebruikt valt dat niet mee. Even in het zonnetje zitten en vandaar uit zijn vlijmscherpe analyses maken, beviel hem goed.
Luc te Nuyl moest vorige week geblesseerd het veld af. De linker enkel was deze week behoorlijk opgezwollen. Het schijnt dat hij een foto wilde laten maken, maar dat de enkel er niet op pastte. Ook hij mocht dus wel even zitten. "Misschien dat ik er de laatste wedstrijd van het seizoen nog bij ben", zei de altijd vrolijke Hilversummer.

De Toss

Frits van der Meer: "Daar sta je dan. Ik had niet gedacht dat dit de dag was wie zou komen. Jeroen overhandigde mij voor de wedstrijd de aanvoerdersband. Voor mij altijd nog een eer en een bewijs dat Jeroen het toch wel in me ziet zitten. Maar ja, hij zei er gelijk bij dat ik laatste man mocht gaan spelen. Dat was weer een tegenvaller. Je mag het natuurlijk niet denken, maar ik vermoed dat Jeroen zich een beetje bedreigd voelt in de stand voor de Looney-Tunes-Trofee. De laatste weken heb ik weer een neusje voor de goal en dat kwam de kapitein waarschijnlijk niet goed uit. Nee, ik heb niks gezegd want ik kan niks bewijzen. En daarbij is Jeroen in de loop van de dertig jaar dat we nu samen voetballen toch een soort vriend van me geworden."
"Scheidsrechter Menno van den Brand floot vandaag weer uitstekend. Kijk, hij kan natuurlijk niet alles zien. Maar hij kreeg uitstekend hulp van zijn grensrechters. Zo overtuigde Jeroen hem ervan dat hij toch echt een doelpunt van Olympia moest afkeuren wegens buitenspel. Prima, toch?"
"De aanvoerder van Olympia was een aardige jongen en een prima voetballer. De grensrechter van Olympia heette ook Frits. Soms denk je wel eens dat toeval niet bestaat. Dan besef je weer dat we eigenlijk in een hele rare wereld leven."
.