> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  5 mei
 .
  
Jongens Laren geven Oude Beloften 's-Graveland een afstraffing: 8-2

Op deze heerlijke zonnige voetbalzondag mochten 's-Gravelands Oude Beloften, uit, aantreden tegen Laren'99 6. Laren had de laatste vijf wedstrijden verloren, 's-Graveland 5 rook kansen. Hoe anders zou dit ook nu weer lopen. De jonge jongens uit Laren waren tot op het bot gemotiveerd. De Oude Beloften nog niet helemaal wakker. Een en ander bij elkander opgeteld betekende het dat het na een kwartier wedstrijd 3-0 stond. Laren was agressiever, combineerde goed, hanteerde de lange bal en rondde goed af. En 's-Graveland? Ja, wat eigenlijk. 's-Graveland probeerde er wel uit te komen maar beliep het gewoonweg niet. Leuk dat er op het Larense hoofdveld gespeeld mocht worden, maar dat betekent tevens dat de afmetingen van het veld dusdanig waren dat er veel moet worden gelopen. Niet bepaald de specialiteit van 's-Graveland 5.

Laren'99 6 - 's-Graveland 5: 8-2
Ruststand: 3-0
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Mark de Jong


Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet echt. Laren schoot er gewoon weer drie bij (6-0) voordat 's-Graveland eindelijk iets terug ging doen. Eerst was het aanvoerder Jeroen te Nuyl zelf die, na een combinatie, de Larense keeper knap passeerde. Niet lang daarna werd Frits van der Meer net buiten het strafschotgebied neergehaald. De daarop volgende vrije trap werd door Mark de Jong hard onder de lat geschoten (6-2). Laren raakte jammer genoeg niet in paniek en bleef doen waar het goed in was: doelpunten maken. Eindstand 8-2.

Jeroen te Nuyl: "Verdomme, dit doe ik dus echt niet voor m'n plezier. Nee, toch? 8-2 verliezen. Om dat snel te vergeten, daar ben ik nog iets te veel een winnaarstype voor. Maar goed er valt niet zo heel veel op af te dingen. Laren speelde makkelijk en het is al eerder gezegd, dit veld was voor ons te groot. Op de ballen die diep in de ruimte werden gespeeld, hadden wij het nakijken. Keeper Frank Scheltus konden we ook de schuld al niet geven. Hij is de man van de wonderbaarlijke reddingen, maar vandaag werden alle acht goals echt onhoudbaar ingeschoten. Voor hem ook niet leuk, natuurlijk."

        
 Jeroen: "Ik was sowieso al blij dat we genoeg mensen op de been konden brengen. Dat wordt de laatste wedstrijden effe alle zeilen bij zetten. Gelukkig wilde Ib Haarsma weer meedoen, Alex Ruiter speelde een proefwedtrsijd en last but not least wilde Daan Hoogenboom wel eens bij ons invallen. Daan had voor het zesde elftal dusdanige personele problemen dat hij de wedstrijd voor vandaag had laten cancelen. Daardoor kon hij met ons meedoen. Klasse. Ik heb me al vaker lovend over Daan uitgelaten en dat blijf ik doen. Hopelijk gaat hij morgen lekker genieten van een weekje vakantie op Kreta. Het is daar 29 graden, dus met de weersovergang valt het wel mee."

Daan Hoogenboom (foto links): "Ja, morgen vlieg ik om kwart over zes 's ochtends naar Heraklion. Ik heb er zin in. Die 8-2 ben ik dan hopelijk zo weer vergeten. Met ons zesde gaat het de laatste weken ook niet bepaald lekker. Een week of vier geleden hadden we nog uitzicht op de tweede plek. Nu bungelen we een beetje in de middenmoot. We missen een paar spelbepalende spelers. Daarnaast laat een paar jongens het gewoon afweten. Ik moet als aanvoerder mijn verantwoordelijkheid gaan nemen. IK wil niet dat het volgende seizoen weer zo gaat. Ik ga een goed gesprek aan met mijn team en dan wil ik hom of kuit hebben."
"Ook ik had vandaag graag wat extra's voor het vijfde gebracht. Het zat er niet in. Wat dat betreft zou het goed zijn als de oude beloften van het vijfde eens wat vaker zouden komen trainen op de dinsdag. Dan zouden er ook wat meer automatismen in het team kunnen groeien."

 
 
 

De Rust

.

Supporters van de week

Cesar Takes (boven op de foto in de rust) had van de week meegedaan met de Univé voetbaldagen. Hartstikke leuk, vond hij. Voor de wedstrijd liet hij een paar trucjes zien die hij geleerd had. Dat zage er goed uit!

Ook Ramses de Jong was van de partij op deze mooie dag. Hartstikke goed. Hij had zijn tekenblok meegenomen en maakte de prachtigste tekeningen. Niet zo gek als je weet dat hij later kunstenaar wil worden. De creativiteit die vader Mark in het veld laat zien, zet Ramses op papier. Speciaal voor de webredactie tekende Ramses zijn droom voor aanvoerder Jeroen te Nuyl. Heel mooi verbeeld: De eerste prijs voor 's-Graveland 5 behaald in een lichtwedstrijd. En als een echte kunstenaar zette Ramses ook nog even zijn handtekening op het kunstwerk.

Luc (enkelblessure) en Joost (tweede hands heup) te Nuyl hadden allebei een verkeerde afslag met de fiets genomen. Daardoor waren ze te laat voor de aftrap. Ondanks dat ze pas langs de lijn verschenen toen het al 3-0 stond, hadden ze meteen een grote mond over alles wat er niet zou deugen. Na de wedstrijd hebben ze gelukkig hun excuses aangeboden en hebben de spelers toch maar weer een pilsie met ze gedronken. Zo gaat dat in het voetbal.

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ja, leuk dat je dat vraagt, maar ik heb een leuke Koninginnedag gehad, of koningsdad of kroningsdag, of hoe je het noemen wilt. Eigenlijk een beetje hetzelfde gedaan als andere jaren. Gewoon gezellig met Linda een beetje Hilversum in en de gasten tegenkomen die je andere jaren ook tegenkomt. Bij de Biersteeg en bij Felix wat bandjes kijken. Oude ambachten. En dan nog even met mijn dochters Pleun en Noor naar de kermis. Daar was Luc toevallig ook met zijn geblesseerde enkel. We hebben met de hele familie de Kamelenrace geddan. Drie keer raden wie die heeft gewonnen."
"Mark Jans is geblesseerd aan zijn achillespezen, maar vandaag kon hij gelukkig wel vlaggen. Hi was net terug van een duiktrip in de Rode Zee. Indrukwekkende verhalen, hoor. Hij heeft een hamerhaai gezien en een witpunt haai en ook een zeekoe. Leuk, ik zie die niet elke dag."
"Maar dan over de wedstrijd. Hoewel de scheidsrechter er vandaag niet uitzag als een officiele KNVB-scheidsrechter, heeft hij uitstekend gefloten. Ik heb hem werkelijk op geen foutje kunnen betrappen. Daar lag de nederlaag dus ook al niet aan."
"De aanvoerder van Laren was een aardige jongen en een prima voetballer. Hij vertelde dat ook zijn team de laatste weken kampt met te weinig mensen. Daardoor hadden ze een keer met tien man gespeeld. Hoe herkenbaar."
"Na afloop hebben we nog een lekker pilsie gedronken op het mooie terras bij de kantine. Dat dan weer wel."

.