> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  9 mei
 .
  
Zesde plaats op Loosdrechts veteranentoernooi

Op hemelvaartsdag vindt traditioneel het Joop Norbart Veteranentoernooi plaats bij de sv Loosdrecht. 's-Graveland doet daar al sinds jaar en dag aan mee. Natuurlijk is 's-Graveland 5, het team der oude beloften, daarbij hofleverancier van de 's-Gravelandse afvaardiging. Voor aanvoerder Jeroen te Nuyl gelukkig wat minder hoofdbrekers sinds het toernooi sinds vorig jaar op halve velden wordt gespeeld, in plaats van op hele velden. Zeven man zijn eerder bij elkaar gescharreld dan elf man. Daarmee ook de mogelijkheid om op kwaliteit te selecteren in plaats van op leeftijd. Vandaar dat het resultaat, een zesde plaats, misschien een beetje tegenviel. Aan de andere kant was het lekker weer, was het gezellig, en werd er bij vlagen goed gevoetbald.

Jeroen te Nuyl: "Een heerlijke voetbalmiddag die je wist dat zou komen. Nee, zonder gekheid, het was leuk, gezellig en qua voetbal had er denk ik iets meer voor ons in moeten zitten."
"Zo'n toernooi geeft mij de gelegenheid weer eens wat andere mensen uit te nodigen dan de standaard jongens van 's-Graveland 5. Marco Nieuwenhuis had zich vorig jaar op dit toernooi in de kijker gespeeld, dus die heb ik dit jaar weer bij de selectie gehaald. Sander de leeuw heeft twee jaar geleden meegedaan. Onder de voorwaarde dat het nu op halve velden was, wilde hij nog wel een keer meedoen. Kees -One Touch Cornelis- Langerak staat altijd boven aan mijn verlanglijstje, net als Frank Tjinadie die in het verleden al seizoenen voor 's-Graveland 5 heeft gespeeld. Koen Janmaat heeft ook een 's-Graveland 5-verleden. Na twee jaar niet gevoetbald te hebben, heb ik de sympathieke voorzitter kunnen verleiden de kicksen toch weer eens onder te binden. En zoals ik al verwachtte, hij heeft het uitstekend gedaan. Goed voetballen verleer je niet, weet ik zelf."

Koen Janmaat: "Ik was blij met de uitnodiging van Jeroen. De laatste weken zijn voor mij behoorlijk inspannend geweest. Al dat gedoe met de gemeente over kunstgras en alles, dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb alle kanten van de gemeentepolitiek leren kennen en daar ben ik niet vrolijk van geworden. Ik ben iemand van 'afspraak is afspraak' jammer genoeg is niet iedereen dat. Ik heb me echter niet laten piepelen. Ik ben gekke Koen niet. Maar goed, voordat ik weer emotioneel wordt.. Daarom vond ik het lekker om vandaag eens even de negatieve enmoties eruit te voetballen. En dat ging best lekker, eigenlijk. En als dan ook nog je meisje langs de lijn staat, heb je gwoon een hele leuke middag."

        
 

Bovenste rij: Joost te Nuyl (supporter), Maarten Schaap (ook supporter)
Middelste rij: Koen Janmmat, Mark Jans, Jeroen te Nuyl, Frank Tjinadie, Kees Langerak
Onderste Rij: Mark de Jong, Frits van der Meer, Marco Nieuwenhuis, Sander de Leeuw