Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 21 augustus
 

Amsterdamse gezelligheid en voetbal natuurlijk

Het was gezellig in het amsterdamse cafe Spargo aan de rand van het Oosterpark. Een prima locatie voor de veilingronde van de eenentwintigste editie van de Fantasy Football Leauge. Het lijkt op het spel dat in laatste jaren door veel mensen gespeeld wordt onder de naam 'Coach van het Jaar'. Groot verschil is echter dat in de Fantasy Football League de spelers uit de eredivisie via een veiling onder de deelnemers worden verdeeld. Een speler kan dus maar door één deelnemer in het team gekocht worden. Op de veilingavond is daarom de spanning te snijden. Wie wil de grote vis in zijn team en wat moet ie er voor betalen? Een kwestie van de prijs opdrijven of achteroverleunen?
     
 

Jeroen te Nuyl: "Voor mij is dit gewoon een gezellige avond. Ik merk dat de andere jongens er altijd een beetje gespannen bij zitten. Voor mij is het een spelletje voor een aantal anderen is het kennelijk bittere ernst. Natuurlijk bereid ik me wel voor en bedenk ik welke spelers ik in mijn team wil. En dat is aardig gelukt. Luuk de Jong, Adam Maher en Ben Sahar om er zo maar drie te noemen. Ik heb bewust geen Feyenoorder in mijn team genomen. Ik ben niet bijgelovig maar denk toch dat dat misschien ongeluk met zich meebrengt."
"Qua 's-Graveland voetbal kijk ik uit naar een leuk seizoen. Ik ben al twee keer wezen trainen En dat gaat best goed. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer we nou precies onze eerste echte wedstrijd spelen. Ik vermoed zelf dat dat wel eens op 14 september zou kunnen zijn. De samenstelling van de selectie staat nog niet helemaal vast. Ik heb nog niet met iedereen contact gehad. Toevallig las ik in de Voetbal International dat Pascal Jongsma met ons meevoetbalt (blz. 55 red.). Hij had het me ook gewoon kunnen vertellen hoor. Ik roep nogmaals iedereen op om dinsdag te komen trainen."

     
   
     
 

Pim van Leeuwen (op de foto achter de sympathiek lachende Maarten Schaap): "Ja, ik organiseer dit spel nu al zo'n twintig jaar. En de laatste tien vijftien jaar zijn het dezelfde acht deelnemers. Het spel is begonnen toen ik nog in Amsterdam woonde. We zijn begonnen in café Museum, maar dat bestaat nu niet meer. Tegenwoordig zitten we altijd in Hilversum in café Cartouche. Ook gezellig hoor, maar omdat Frits van der Meer het spel afgelopen seizoen gewonnen heeft, kwamen we naar zijn woonplaats en die van Edgar Lamaker. Fantasy Football League is coming home."
"Wat me opvalt is dat iedereen tegenwoordig zo'n beetje aan de leesbril is. Ik nog niet. Als je je lichaam als een tempel behandelt, scheelt dat kennelijk ook voor de ogen."
"Nee, ik maak geen deel uit van de Oude Beloften-selectie. Misschien kom ik wel eens een keertje kijken, maar die vrije zondagen bevallen mij vooralsnog uitstekend."