Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 26 oktober
 

Rechttoe, rechtaan overwinning 's-Graveland bij Zwaluwen Utrecht: 0-4

Op papier moest het een makkelijke wedstrijd worden. Zwaluwen Utrecht stond immers met nul punten onderaan. En eerlijk is eerlijk, het is ook niet de moeilijkste wedstrijd van het seizoen geworden. De Oude Beloften van 's-Graveland hebben tegen Zwaluwen Utrecht hun plicht gedaan, niet meer en niet minder. In de eerste helft kreeg 's-Graveland al snel goede kansen. Daarbij blijkt maar weer dat het afmaken niet de sterkste kant is van de 's-Gravelanders. Tegenover deze goede kansen plaatste Zwaluwen een aantal uitvallen, waarbij keeper Frank Scheltus zich opnieuw onderscheidde als een uitstekende doelman. Mark de Jong schoot de 0-1 binnen en Jeroen te Nuyl de 0-2. Met deze stand was het prettig thee drinken, de wedstrijd was echter nog allerminst gespeeld.

Zwaluwen Utrecht - 's-Graveland: 0-4
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Mark de Jong, Jeroen te Nuyl, Luc te nuyl, Marc Heemskerk

 
 

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk had ik er in de rust alle vertrouwen in, maar ja, als Zwaluwen 2-1 maakt kunnen die jongens er zo maar weer in gaan geloven. Gelukkig gebeurde dat niet. We hadden de tweede helft zo mogelijk nog meer kansen dan in de eerste helft. Dat kwam misschien ook omdat Zwaluwen niet meer met tweehonderd procent inzet leek te spelen. Een aantal van hen had kaartjes voor Fc Utrecht tegen PSV. Waarschijnlijk waren ze met hun gedachten meer bij die wedstrijd dan bij die van ons."
"Na de 0-3 van mijn broer Luc was de spanning eraf. En dat was al helemaal het geval toen Marc Heemskerk na mooi combinatievoetbal voor de goal, de 0-4 inschoot. "

     

Jeroen: " Het is me ondertussen wel duidelijk dat bij deze zeven tegen zeven-wedstrijden de keepers van doorslaggevende betekenis zijn. Vandaar dat ik voor de wedstrijd nog even op onze keeper Frank heb ingepraat (zie foto boven). Ik heb gezegd dat we allemaal in hem geloven en dat hij mijn eerste doelman is en blijft. Dat gaf hem kennelijk genoeg vertrouwen want hij heeft weer een aantal uitstekende reddingen verricht. Dat vonden de jongens van Zwaluwen ook."
"Na de wedstrijd hebben we nog gezellig in de kantine gezeten. Zwaluwen heeft een mooi complex, hoor. Op groot scherm waren live de eredivisie-wedstrijden te zien. De stemming in de kantine daalde snel toen Fc Utrecht door PSV in de pan werd gehakt. Nou ja, we hebben een leuke middag gehad."

 
     
 
 
 
   De rust
   Supporters van de Week

Waar was iedereen?
Het was nog wel zulk lekker weer...

   
   De Toss

Marc Heemskerk: "Jeroen heeft in al zijn wijsheid zichzelf aan het begin van de wedstrijd reserve gezet. Toen heeft hij mij aangewezen als aanvoerder. Dat vind ik een hele eer. Je bent tenslotte toch degene die verantwoording voor het team draagt op dat moment. Volgens mij heb ik Jeroen niet teleurgesteld. Hooguit na de wedstrijd omdat ik niet ben blijven zitten om bier te drinken. Maar ja, ik moest weg omdat ik vanmiddag nog wat zaakjes te regelen had."
"De scheidsrechter heeft vandaag prima gefloten. Hoewel, hij heeft misschien wel tien minuten voor tijd afgeblazen. Dat had hij ook aangekondig omdat er een paar jongens van hun naar de wedstrijd van Fc Utrecht moesten. Achteraf hadden ze misschien nog wel negentig minuten door willen voetballen. Ik kan me niet voorstellen dat ze genoten hebben bij Fc Utrecht-PSV (1-5 voor PSV, red.)"
De aanvoerder van de Zwaluwen was een aardige jongen en een uitstekende voetballer, een van hun gevaarlijkste mensen met een machtig rechterbeen. We hebben hem extra in de gaten gehouden."