Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 19 oktober
 

Voetballoze zondag nuttig besteed

Frits van der Meer: "Voetballoze zondag of niet, bij de webredactie staat elke zondag iemand ingeroosterd om een stukje op te leveren. En je raadt het al: vandaag was ik de Sjaak, of de sigaar, net hoe je het noemen wilt."
"Vanochtend vroeg ben ik eerst zelf mijn looptraining af gaan werken hier in het park. Alles bij elkaar een kilometer of vijf denk ik. Daarbij gewoon de oefeningen gedaan die we met Jeroen op de training ook altijd doen. Toen snel gedoucht en omgekleed om naar de Amsterdamse marathon te gaan kijken. Die komt zo ongeveer bij mij door de straat. Ik sta elk jaar met mijn fototoestel zo'n beetje op hetzelfde stekkie en volgens mij hebben die marathonlopers dat door."

 
  
 
 

"Het kan natuurlijk inbeelding zijn, maar ik heb echt het idee dat als ze mij zien ze een beetje inhouden of juist wat versnellen. Dat alles om maar zo gunstig mogelijk op de foto te komen. Dat beïnvloedt natuurlijk wel het wedstrijdverloop, maar daar kan ik niets aan doen."
"De marathon is gewonnen door Bernard Kipyego uit Kenia. Je ziet hem hiernaast op de foto. Achter hem zie je de winnaar van vorig jaar Wilson Chebet, ook uit Kenia. Vlak na dit punt moet hij de man met de spreekwoordelijke hamer zijn tegengekomen. Hij is niet gefinsht."
"Met nummer 5 zie je Abel Kirui. Die gast is al twee keer werelkampioen op de marthon geweest. Maar nu kreeg ie last van zijn buik. Waarschijnlijk heeft hij gisteravond iets verkeerds gegeten."

"Langs het parcours was er gelukkig niets te merken van de zwarte pieten-discussie. Daar wordt ik wel een beetje moe van, hoor. Ik zit in het kamp die vindt dat tradities nu eenmaal veranderen. Zwarte piet wat minder zwart, lijkt me geen probleem. De Kenianen zouden er ook geen moeite mee hebben als er meer blanke atleten in de kopgroep zouden lopen. Het gaat om en om, ja, toch?"
"Volgende week weer lekker voetballen. We moeten tegen SCH'44 uit Harmelen. We moeten winnen, willen we nog een beetje meedoen in de competitie."