Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 12 oktober
 

Moeizame maar verdiende overwinning 's-Graveland tegen PVC: 2-1

Zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl moesten de 's-Gravelandse Oude Beloften vandaag de wedstrijd spelen tegen PVC. De man zat voor zaken in Cannes. Zijn broer Luc moest toevallig ook voor zaken in Cannes zijn. Zal je net zien. Gelukkig zijn de overige spelers niet te lang stil blijven staan bij dit gemis. Onder uitstekende omstandigheden werd op het verse gras van veld 3 afgetrapt. 's-Graveland creëerde al snel een paar goede kansen. Al even snel bleek echter de doelman van PVC een grote 'sta in de weg'. Met een aantal knappe reddingen hield hij 's-Graveland de eerste helft van scoren af. PVC kreeg op haar beurt een paar kleine kansen waarbij doelman Martin Brug liet zien dat hij was uitgeslapen.

's-Graveland - PVC: 2-1
Ruststand: 0-0
Doelpunten 's-Graveland: Marc Heemskerk, Pascal Jongsma

 
 

In de rust werd de hulp van clublegende en bestuurslid Bas Brouwer ingeroepen (foto links). Gelukkig gaat het de laatste tijd weer een stuk beter met Bas, die een paar maanden geleden werd overvallen door wat hij zelf 'een soort reuma van de spieren' noemt. Fijn dat hij zich weer beter voelt en zich voor de club kan inzetten.
Bas weet altijd rijd. "Gewoon koppie erbij houden en hem erin schieten', was zijn advies. En verdomd dat werkte. Hoewel niet direct. Eerst kwam PVC nog op voorsprong, maar doordat Marc Heemskerk het koppie er goed bij hield stond al snel de 1-1 op het scorebord. Vijf minuten later gaf Frits van der Meer een uitgekookt hakje op Pascal Jongsma die verwoestend uithaalde en de 2-1 aantekende. En toen was het een kwestie van uitvoetballen.

     

Giliam Hagen (rechts op de foto): "Ik had even het Fc Weesp-scenario in mijn kop. Tegen Weesp lukte het ons ook maar niet om te scoren. En wat je dan ziet is dat de oude voetbalwetten gaan spelen en de tegenstander gaat scoren. Gelukkig hebben we vandaag het koppie erbij gehouden."
Pascal Jongsma (links op de foto): "Ik ben er altijd vertrouwen in blijven houden. Op een gegeven moment is het gewoon een kwestie van kansberekening. Als je tien kansen mist dan gaat die elfde er wel een keer in."
"Als team zitten we nog niet op ons maximale niveau. Er zitten nog te weinig automatismen in het team. Met dit spelersmateriaal moet je met drie keer, één keer raken, voor de goal van de tegenstander staan. Maar ja dan moet er zonder bal wel worden bewogen. Ik zal eens vragen of Kees Langerak dit nog eens keer met Jeroen afstemt. Kees kan het altijd goed uitleggen."

 
     
 
 
 
   De rust
   Supporters van de Week

Het was vandaag Zo Vader, Zo Zoon, langs de lijn.

Giliam Hagen werd aangemoedigd door Teun (links) en Cas (rechts). Teun speelt bij de 's-Gravelandse smurfen en Teun in de F8 waarvan Giliam leider is.

 
Marc Heemskerk kreeg aanwijzingen van zijn zoon Tobias (rechts). Tobias kon gelukkig nog lachen nadat hij gisteren met zijn team dik verloren had. Volgende keer beter.
Mark de Jong werd in de gaten gehouden door zijn zoon Ramses. Ramses was van mening dat zijn vader wel een doelpunt had mogen maken. Goed gezien.
 
   De Toss

Frits van der Meer: "Als ik mijn stijl van leiderschap zou moeten omschrijven, dan zou ik dat gedeeld leiderschap willen noemen. Dat betekent dat ik veel verantwoordelijkheid bij alle spelers laat, waarbij het mijn doel is om ieders talenten zoveel mogelijk tot bloei te laten komen. Als ik mezelf feedback zou moeten geven, dan denk ik dat dat vandaag best wel aardig gelukt is."

Menno heeft vandaag weer prima gefloten. Ik had verwacht dat hij vandaag zelf zou voetballen en Joost te Nuyl zou vragen om te fluiten. Maar dat heeft hij niet gedaan."

"De aanvoerder van PVC, Bart, was een aardige jongen en een goede voetballer. Jammer voor hem en zijn team dat ze nog geen punten hebben gehaald. Normaal gesproken wonnen ze altijd van Elinkwijk, zei Bart. Maar volgens hem hebben die er twee nieuwe goede spelers bij. Zo zie je maar, de voetbalwereld is en blijft een rare wereld."