Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 30 november
 

's-Graveland kan niet winnen van Elinkwijk: 3-7

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen BVV, ging het een stukje beter. De doelpunten werden tegen Elinkwijk minder gemakkelijk weggegeven. Het scoren blijft voor de 's-Gravelandse Oude Beloften echter een groot probleem. Schieten als er geschoten moet worden, combineren als er gecombineerd moet worden, het is nog best lastig allemaal. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen keeper Edgar Lamaker de bal al uit het net kon vissen. Bal verspeeld, harde poeier van Elinkwijk: 0-1. Het goede nieuws was dat 's-Graveland wel kansen kreeg, het slechte nieuws was dat er niet gescoord werd. Dat deed Elinkwijk wel. Ruststand 1-3. Na de rust liepen de emoties nogal eens hoog op. Scheidsrechter Joost te Nuyl moest het spel even stil leggen om beide teams tot bedaren te brengen. 's-Graveland kreeg aardig wat kansen, maar Elinkwijk speelde het toch gewoon beter uit.

's-Graveland - Elinkwijk: 3-7
Ruststand: 1-4
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl. Jeroen te Nuyl (2x)

 
 

Kees -One Toch Cornelis- Langerak: "Ik had er in de rust echt nog wel fiducie in. We hebben immers kansen genoeg gehad. Waar de 2-3 dan net niet valt, valt even later de 1-4. Dat zal je altijd zien."
"Ik vraag me toch af waar de meeste van mijn medespelers zijn op de training op dinsdagavond. Volgens mij kunnen ze dat goed gebruiken. We zouden bijvoorbeeld kunnen oefenen op het afwerken op de goal. Ik weet daar nog wel een paar goeie oefeningen voor. Maar het zal wel weer teveel gevraagd zijn voor de heren. 'Ik moest voetbal op TV kijken' of 'Ik keek naar buiten en toen zag ik dat het regende' zijn veel gehoorde smoezen. Ik snap dat niet. Als je iets wilt bereiken, moet je er ook iets voor doen."

     
 
Luc te Nuyl (midden op de foto): "De tweede helft sloeg er een vlammetje in de pan. Die jongens van Elinkwijk waren nogal snel aangebrand. Ze speelden best stevig. Maar als wij een keer een overtreding maakten, schreeuwden ze moord en brand. Op de foto geef ik een Elinkwijker een hand om het weer goed te maken."
"Het leek er even op of scheidsrechter Joost de wedstrijd voortijdig wilde affluiten. Gelukkig heeft ie dat niet gedaan."
"En dan was er na de wedstrijd ook nog dat akkefietje met de kleedkamerdeur. waar tegenaan getrapt zou zijn. Nou ja, ik vind dat we het voetbal en onszelf niet zo serieus moeten nemen. Het is toch allemaal voor de leuk dat we voetballen. Niet dan?"
 
     
 
 
 
   De rust
 
   Supporters van de Week

Net als vorige week was Maarten Schaap van de partij. Maarten: "Het fietsseizoen staat een beetje op een laag pitje, vandaar dat ik weer wat meer tijd krijg om bij de jongens te komen kijken. En ik moet zeggen, er is altijd wat te beleven. En het is altijd weer leuk om te horen wat er weer voor excuses worden verzonnen bij een nederlaag. Dit keer lag het ook weer aan van alles en nog wat, maar wat mij betreft zouden de Oude Beloften het toch echt eens bij zichzelf moeten gaan zoeken."

Ramses de Jong, de zoon van Mark, kwam de tweede helft ook kijken.
Maarten Schaap: "Hartstikke leuk toch, Ramses met zo'n grote rugzak langs de lijn, met een koe op de achtergrond. Ik kreeg vandaag spontaan de functie van webfotograaf. Dus ik heb Ramses en Mark ook samen op de gevoelige plaat vastgelegd."

 

 
   De Toss

Mark de Jong: "Het liep bij ons allemaal niet zo soepeltjes. Dat komt wellicht ook omdat we gisteren een 40-plus-toernooi op de club hadden. Voor PSV zijn twee wedstrijden in vier dagen te veel. Maar voor ons gaan ze er kennelijk vanuit dat we twee wedstrijden in twee dagen kunnen voetballen. Ergens wel gek, eigenlijk."
"Tuurlijk was het koud, maar als je eenmaal aan het voetballen was, had je er weinig last meer van. Veld drie ligt er nog steeds uitstekend bij. Daar lag het allemaal weer niet aan."
"Scheidsrechter Joost te Nuyl floot vandaag voor het eerst een zeven tegen zeven wedstrijd. Hij dacht dat het wel een makkie zou zijn. Dat viel dus effe tegen in de tweede helft. Toen de jongens van Elinkwijk bepaalde scheldwoorden gingen gebruiken, vond ik het wel mooi geweest en ben ik buiten de lijnen gestapt. Ik heb zo mijn grenzen."
"De aanvoerder van Elinkwijk was bij de toss een aardige jongen. Toen het een beetje uit de hand liep hield hij zich nog het meest gedeisd van hen. Nou ja, ik wil er ook geen woorden meer aan vuil maken. We moeten zelf beter gaan voetballen. Volgende week tegen Weesp misschien weer eens een paar punten pakken. Dan ga je ook op een beetje vrolijker manier de Kerstvakantie in."