Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 7 december
 

's-Graveland zet inhaalrace bij Fc Weesp net te laat in: 8-7

Het werd bijna nog heel spannend. Na een wedstrijd waarin de 's-Gravelandse Oude Beloften ouderwets de kaas van het brood hadden laten eten, kwamen er in de laatste tien minuten ineens onvermoede krachten vrij bij de 's-Gravelanders. Met een daverend slotoffensief kwam 's-Graveland terug van 8-3 naar 8-7. De wedstrijd was ook al goed begonnen. 's-Graveland kwam 0-1 voor door een uitgekiend schot van Frits van der Meer. Daarna strafte Fc Weesp drie keer stom balverlies van 's-Graveland kundig af. Pascal Jongsma slalomde de 3-2 binnen waarna Fc Weesp alsnog een 5-2 russtand op het bord zette. Na de rust zag het er even goed uit voor's-Graveland toen FC Weesp de 5-3 in eigen goal scoorde. Niet echt een probleem voor de Weesper moppen, want daarna liepen ze vrij eenvoudig naar 8-3. Daarmee vond Weesp het wel best en kon 's-Graveland in de laatste tien minuten een inhaalrace inzetten. Pascal en Frits kregen de geest en maakten allebei een valse hattrick. Helaas was het niet meer genoeg om een puntje uit het vuur te slepen.

FC Weesp - 's-Graveland: 8-7
Ruststand: 5-2
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer (3x), Pascal Jongsma (3x). Fc Weesp eigen doelpunt

 
 

Bert Schmidt: "Ja, jammer maar het is niet anders. We hebben het zelf laten liggen. Zeker in de eerste helft hebben we een paar cadeautjes aan Fc Weesp gegeven. Eerlijk is eerlijk, van mij zat er ook eentje bij. Wat dat betreft heb ik de tweede helft lekkerder gevoetbald dan de eerste. In die zin ben ik ook wel een diesel die een beetje langzaam op gang komt."
"Als ik de balans opmaak van de eerste seizoenshelft, ben ik toch positief. Ik bedoel, dit is ons eerste seizoen in de 35-plus-competitie, we zijn gemiddeld tien jaar ouder dan de andere teams en toch draaien we redelijk mee. Prima, toch? Zelf vind ik het gewoon lekker om elke week nog wat te doen. Als het effe kan probeer ik ook op dinsdag te gaan trainen, maar dat lukt niet altijd. Op zondag wil ik ook altijd wel bij ons eerste elftal kijken, dat komt wel eens rottig uit. Vandaar dat ik nu ook direct na onze wedstrijd ben weggegaan naar Baarn. Tuurlijk, liever had ik nog een biertje gedronken en een sigaartje gerookt."

     
 
Luc te Nuyl: "Natuurlijk is dit balen. We zijn echt niet veel slechter dan Weesp. Op conditioneel gebied leggen we het echter af tegen die jongens. In de omschakeling zijn we te traag. En voorin bewegen we te weinig. Ja, als dan ook de voetbalgoden niet op onze hand zijn, dan verliezen we. Da's logisch."
"Voor de wedstrijd waren we nog zo gewaarschuwd door Frank Scheltus, onze keeper. Laten we de bal niet te gemakkelijk weggeven, zie ie. Ik weet niet waarom, maar dat hebben we in de eerste helft toch een paar keer gedaan. Misschien waren we wel een beetje geïmponeerd door het flatgebouw dat langs de rand van het veld staat. Je hebt dan toch het idee dat er heel veel ogen op je gericht zijn. Ik ben dat wel gewend, maar die andere jongens niet."
 
     
 
 
 
   De rust
 
   Supporter van de Week

Joost te Nuyl: "Toen ik aankwam, scoorde 's-Graveland de 0-1. Ik zei nog tegen Jeroen dat ik dat bijna nog nooit had meegemaakt dat 's-Graveland op voorsprong kwam. Nou ja, de afloop is bekend."
"Volgens mij is wel duidelijk wat eraan schort, maar ik hou op dat te zeggen. Ik probeer mijn broers Jeroen en Luc ook steeds te vertellen wat ze in het veld moeten doen. Het lijkt echter aan dovemansoren gericht. Ze doen gewoon waar ze zelf zin in hebben."
"Ik moet zeggen dat Fc Weesp een mooi complex heeft en een mooie kantine. Prima geregeld hier."

 

 
   De Toss

Mark de Jong: "Ik ga niet nog een keer zeggen wat al die andere jongens ook al gezegd hebben. We weten allemaal waar het aan ligt, maar we zijn in het veld kennelijk niet in staat om een beetje simpel te voetballen"
"Het was een dun, waterig, koud windje vandaag. En dan ook nog op een kunstgrasveld van de eerste generatie. Wat dat betreft zijn we misschien mooi-weer-voetballers die bij onze eigen club te veel in de watten worden gelegd."
"De scheidsrechter van vandaag floot een prima wedstrijd. Het ging er ook zeer sportief aan toe. Hij maakte een foutje waar de 6-3 uitviel. Maar ja, ik zie ook niet alles."
"De aanvoerder van Fc Weesp, Maarten, is een aardige jongen en een uitstekende voetballer. Van hem ging voor de goal het gevaar uit. Weesp heeft een leuk team waar we aardig aan gewaagd zijn. Misschien is het een idee om aan het eind van het seizoen een friendly af te spreken met ze."