Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 13 december
 

Pokeravond bij Maarten Schaap: weer gedoe met de kaarten...

DIt weekend komen de Oude Beloften niet in actie, dus was er alle gelegenheid om een potje te kaarten. Afgelopen vrijdagnacht was de huiskamer van Maarten Schaap aan de Hilversumse Dahliastraat omgetoverd in een pokerhol. De beste acht pokeraars van Hilversum, Kortenhoef en Amsterdam hadden zich verzameld voor een avondje plezier met de pokervariant Hilversum Hold 'em. Twee jaar geleden was het pokeren bij Maarten behoorlijk vreemd verlopen. Na een half uur spelen blewek dat er gespeeld werd met een stok kaarten met vijf zevens, twee klaver heren en maar drie boeren. Maarten had daarom deze keer niets aan het toeval overgelaten en zijn kaarten rechtstreeks uit Las Vegas over laten komen. Dan zou er toch niet fout kunnen gaan, of toch wel?

 
 

Maarten Schaap: "Ja, twee jaar geleden hadden de kinderen twee stokken kaarten door elkaar gehusseld, Vandaar dat het toen een beetje misliep. Deze keer had ik gloednieuwe stokken originele kaarten van Caesars Palace uit Las Vegas, gloedjenieuw nog in het cellofaan."
"Na verloop van tijd bleven de kaarten van de eerste stok een beetje aan elkaar kleven en bij het losmaken bleef er een duidelijk merkteken achter. Toen hebben we de tweede stok gepakt. Een half uurtje later vertoonden die kaarten hetzelfde euvel."
"Toen merkte ik weer eens dat ik niet met echte pokerprofessionals aan tafel zit, maar met een stelletje ongeregeld dat vooral is geinteresseerd in eten en drinken. Natuurlijk, de kaarten van Caesars Palce kunnen er niet tegen als er bier op komt of dat ze woorden ingesmeerd met Texels Jutterbitter. Wat dacht je dan? Nou ja, uieindelijk zijn we geëindigd met een ouwe stok geplastificeerd kaarten. We hebben in ieder geval plezier gehad."

     
 
Jeroen te Nuyl: "Dat was natuurlijk weer een verschrikkelijke wanvertoning. Soms denk je dat het niet erger kan, maar dan weet Maarten zichzelf toch weer te overtreffen. Nou ja, gelukkig was de rest van de avond wel goed verzorgd. Maarten had een prachtige kerstboom opgetuigd. De boom had ie gehaald bij een boer in Ankeveen. Een mooie Norman. Misschien dat ik daar volgend jaar ook eens ga kijken."
"De cavia's Bollie en Billy hebben zich niet laten zien of horen. Jammer, met name voor Ton van der Meer die gek is van huisdieren en de pokertafel meestal een uurtje verlaat om op de bank met de dieren te knuffelen."
"En Luc maakte natuurlijk weer die grap over de eland aan de muur. Of de buren er geen probleem mee hadden dat zij met lijf en de poten van de eland in de huiskamer zaten. Eerlijk gezegd moest ik er toch weer om lachen."