Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 18 januari
 

's-Graveland begint nieuwe jaar met net-niet-wedstrijd tegen BVV: 2-3

De beste wensen waren natuurlijk niet van de lucht bij de eerste wedstrijd van de Oude Beloften in 2015. Een enkeling had elkaar al gesproken op de nieuwjaarsreceptie van de club, maar voor de meesten was dit de eerste gelegenheid. Op de eerste training van 2015 had trouwens niemand elkaar gezien. (Voor degene die het niet wist: ook in 2015 wordt er gewoon getraind op dinsdagavond. Dit kost ook dit jaar geen extra contributie. red.)
Met meer dan genoeg spelers werd vandaag afgetrapt tegen BVV. Met de 11-3 nederlaag van vorig jaar nog in het geheugen, was 's-Graveland meer dan gewaarschuwd. Vanuit een gesloten verdediging werd BVV tegemoet getreden, oftewel: effe laten komen. Deze strategie werkte best goed, ook al omdat keeper Frank Scheltus een paar fantastische reddingen verrichtte. 's-Graveland nam met een strak schot van Vincent Weggemans een 1-0 voorsprong, maar moest toch twee knappe goals van BVV toestaan voor de rust (ruststand 1-2).

's-Graveland - BVV: 2-3
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans, Marc heemskerk

 
 

In de rust werd serieus met elkaar gesproken. De gezamenlijke conclusie was dat een snel tegendoelpunt moest worden voorkomen. Een goed voornemen dat zowaar uitkwam. BVV werd aardig van de goal gehouden en 's-Graveland kon af en toe gevaarlijk uitvallen. Uit een zo'n uitval scoorde Marc Heemskerk knap de 2-2. BVV wankelde met nog zo'n tien minuten te spelen. Toch waren het de Blaricummers die aan het langste eind trokken. Een schot op de lat werd in de rebound door geel-blauwen binnen geknald. Eindstand 2-3.

Luc te Nuyl: "Laat ik eerst even alle spelers, spelersvrouwen en spelerskinderen en dan iedereen wie ik nog vergeten ben, een heel gelukkig 2015 wensen. Dat het maar een mooi jaartje mag worden. Aan mij zal het in ieder geval weer niet liggen. Het zijn vaak anderen die het voor me verpesten."

     
 

Luc: "Zo'n beetje de hele selectie van de oude beloften was vandaag aanwezig. Daarom liet mijn broer Jeroen het er maar bij zitten. Een uurtje voor de wedstrijd kreeg ik een telefoontje dat hij de wedstrijd liet schieten zodat hij zich rustig kon voorbereiden op een of ander feestje op zondagmiddag. Nou ja, als aanvoerder laat je het dan wel een beetje afweten, is mijn mening."
"Ik vind dat we vandaag wel een gelijkspelletje hadden verdiend, maar het heeft niet zo mogen zijn. Als je alles bij elkaar optelt hebben we gewoon een doelpunt te weinig gemaakt. Klinkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk lastig. Zelf had ik in de laatste minuut nog een aardige kans. Helaas werd mijn schot geblokt. In het begin van de tweede helft dacht ik dat Giliam de gelijkmaker ging scoren. Zijn schot ging echter rakelings naast (zie foto rechts). Jammer."

 
     
 
 
 
   De rust
 
   Supporter van de Week

Berts Schmidt: "Ik zat klaar in de kleedkamer, maar toe ik zag dat we met elf man waren, heb ik mezelf spontaan aangeboden als toeschouwer."
In eerste instantie had ik met Harun een halve afspraak over hij de eerste helft spelen en ik de tweede, maar in de rust vond ik het wel best."
"Ik moet het jaar rustig opbouwen. Na oud en nieuw voelde ik me ook al niet al te best. Daarom heb ik ook niet meegedaan aan het nieuwjaarstoernooi op de club. Laat mij mijn eigen ding maar doen, ook in 2015."

 

 
   De Toss

Mark de Jong: "Vrijdag dacht ik nog dat het voetbal op zondag zou worden afgelast. Toch was het vandaag best aardig voetbalweer. Een beetje koud, maar dat was het dan ook. Veld drie lag er ook prima bij. Kortom, aan de omstandigheden lag het weer niet."
"Scheidsrechter Menno van den Brand heeft een puike wedstrijd gefloten. Met al zijn ervaring is Menno op alles voorbereid. Zo weet ik dat hij al een oranje bal klaar had liggen voor het geval het zou gaan sneeuwen. Zelf had ie zich ook in het fluorescerend oranje gehuld. Stond hem best goed, eigenlijk."
"De aanvoerder van BVV, was best een aardige jongen. Opvallend was natuurlijk de aanwezigheid van Frank Tjin A Die bij BVV. Ik heb jarenlang samen met Frank gespeeld bij sv Actif. En trouwens hij heeft ook nog een paar jaar bij 's-Graveland 5 gevoetbald. Leuk, om die gozer weer eens tegen te komen."