Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 22 februari
 

's-Graveland kan het koploper DCG niet echt moeilijk maken: 1-6

Ondanks alle regen die op vrijdag en zaterdag was gevallen, was linkerzijde van veld 3 bij de sv 's-Graveland vandaag prima bespeelbaar. Met de vakantieperiode en de wintersport was het even afwachten of aanvoerder Jeroen te Nuyl voldoende mensen op de been zou kunnen krijgen. Ook dat viel alles mee. Er stonden acht oude beloften aan de aftrap. Dat wil zeggen: zeven in het veld en een buiten de lijnen. Het blijft tenslotte voetballen met zeven tegen zeven. Koploper DCG kwam vandaag op bezoek. In de heenwedstrijd was 's-Graveland met 9-2 afgedroogd. In andere wedstrijden draaien de veteranen uit Amsterdam hun hand ook niet om voor een uitslag met dubbele cijfers. Dat vroeg vandaag dus om een speciale tactiek.

's-Graveland - DCG: 1-6
Ruststand: 0-3
Doelpunt 's-Graveland: Giliam Hagen

 
 

Jeroen te Nuyl: "Ik had er geen zin in om vandaag met dubbele cijfers opgerold te worden. Dat heb ik trouwens op andere dagen ook niet, hoor. Maar koploper DCG is gewoon een hele goede en slimme ploeg. En omdat het meeste voetballend vermogen van ons op de lange latten staat, was het voor mij snel duidelijk. Catenaccio, maar dan op z'n 's-Gravelands. Met name Internazionale heeft daar in de jaren zestig heel veel succes mee geboekt in de serie A. Dus waarom zou het dan voor ons niet goed kunnen werken? Wist je trouwens dat catenaccio het Italiaanse woord voor 'grendel' is? Het is dan ook een systeem dat zich vooral richt op een goed georganiseerde en effectieve verdediging, die de aanvallen van de opponent moet neutraliseren. Ik heb ervoor gekozen om in ons geval niet met een vaste libero te spelen. Op een klein veld moet je toch sneller kunnen schalkelen en heb je principe minder ruimte om te dekken. Het was dan misschien ook geen catenaccio pur sang, maar meer Zona Mista, zoals de Italianen dat zouden noemen."

 

Frank Scheltus (liggend op de foto rechts): "Ik ben het vaak niet eens met de tactische keuzes van Jeroen, maar vandaag moest ik hem gelijk geven. En eerlijk is eerlijk, het pakte in de praktijk trouwens ook niet zo heel slecht uit. We vingen DCG op in de zone en probeerden zelf eventueel snel uit te breken. Met name in de eerste helft leverde dat ons een aantal goede kansen op. We hadden er zo maar een of twee in kunnen schieten. Maar goed dat is niet gebeurd. DCG maakte de eerste helft drie doelpunten uit halve kansen, van richting veranderde schoten, binnekontje paal, dat soort doelpunten. Je kan er niets van zeggen, maar voor een keeper is dat natuurlijk wel zuur."
"In de tweede helft was het al snel 0-5 en toen werd de wedstrijd in een lage versnelling uitgevoetbald. Gelukkig hebben we nog wel een keertje gescoord. Giliam schoot een voorzet van Frits hard in. Eer gered, lijkt me."

 
     
 
 
 
   De rust
 
   Supporters van de Week

De familie Hagen was vandaag in volledige samenstelling van de partij. Maar Giliam werd vooral aangemoedigd door zoons Teun (links) en Cas (rechts). Teun speelt bij de 's-Gravelandse smurfen en Teun in de F8 waarvan Giliam leider is.
De jongens zijn natuurlijk voetballiefhebber, maar dat wil niet zeggen dat ze een wedstrijd geboeid naar de Oude Beloften kunnen kijken. Onder de wedstrijd zijn ze bijvoorbeeld te vinden in de snurfenbak waar ze zelf een partijtje ballen. Vandaag hadden ze nog een ander alternatief achter de hand: Een lekker spannend leesboek.
Teun leest van Paul van Loon 'Weerwolfhooikoorts'. Cas leest Harry Potter 'de Gevangene van Azkaban'. Niet gek dus dat ze het doelpunt van hun vader gemist hebben.

 

 
   De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik ben vandaag een paar keer aangesproken als Feyenoord-supporter. Daarbij werd me dan gevraagd om afstand te nemen van de ongeregeldheden in Rome eerder deze week, voor en na de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. Natuurlijk vind ik het belachelijk wat daar buiten het veld gebeurd is. Voor mij heeft dat niks met mijn liefde voor Feyenoord te maken. Mijn antwoord was dan ook dat ik wel als mens afstand neem van die gewelddadigheden, maar niet als Feyenoord-supporter. Dat vonden sommige mensen raar, maar ik kan en wil er niks anders van maken."
"Scheidsrechter Joost te Nuyl heeft een prima wedstrijd gefloten. Menno kon weer eens niet, maar met Joost hebben we een minstens zo goed alternatief. lekker, toch? Helemaal niet zo'n gekke familie hoor, die te Nuylen."
"De aanvoerder van DCG, was een aardige jongen en een goede voetballer. Volgens mij was de echte aanvoerder van DCG er vandaag niet bij. Maar dat was in het veld verder niet te merken. Ik heb het al eerder gezegd: DCG is het beste team uit onze competitie."