Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 9 februari
 

Boerenkool-spektakel bij de Van den Brandjes opnieuw groot succes

Zondagavond was het meer dan reuzegezellig aan de Kortenhoefse dijk. De Oude Beloften genoten van de boerenkool-avond die door de familie van den Brand was georganiseerd. In 2006 vond de eerste editie plaats van dit Boerenkool-spektakel (zie archief) ter ere van Menno's vijftigste verjaardag. Was Menno in eerste instantie van plan dit om de vijftig jaar te organiseren, in tweede instantie bleek de avond het begin van een jaarlijkse traditie. Op de boerenkool-avond worden de voetbalzorgen even aan de kant gezet en kunnen spelers en spelersvrouwen eens over hele andere dingen praten dan voetbal.

 
 

Yvonne: "Ik vind het altijd gezellig als de jongens van 's-Graveland 5 langskomen, en al helemaal als zij ook nog eens hun partners meenemen. Niet die jongens op zichzelf niet gezellig zijn, maar zo met de dames erbij is toch anders. Je hoort nog eens wat."
" Natuurlijk is het altijd even uitkienen qua hoeveelheden, maar het bereiden van de boerenkool is voor mij verder geen probleem. Dat doe ik met mijn ogen dicht."
"Ik kom nog regelmatig op de club, hoor. Onze zoon Jochem is nu basisspeler van het eerste elftal dus dan vind ik het ook leuk om hem te zien spelen."

 

Menno: "Ik stond vandaag ook in de basis van het eerste van 's-Graveland, dat wil zeggen, als grensrechter. De vaste grensrechter kon vandaag niet en dan zoeken ze iemand met veel spelregelkennis gecombineerd met goede onderhandelingsvaardigheden. Ja, ik snap het ook niet waarom ze dan bij mij terecht komen. Hahaha."
"Het eerste heeft verloren, maar aan mij heeft het niet gelegen. Vraag maar aan de trainer van de tegenstander."
"Ik ben gek op boerenkool, daar kan je me midden in de nacht voor wakker maken. Ik kan zelfs bijna proeven hoe vaak de vorst er overheen is geweest. Ben je dan een fijnproever, of niet?"