Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 30 oktober
 

Oude Beloften feliciteren Erelid Bas en Erevoorzitter Koen

Aan het einde van de afgelopen donderdagavond gehouden Algemene Ledenvergadering is Bas Brouwer gekozen tot erelid van de vereniging. Na 25-jarig onafgebroken lid van het bestuur te zijn geweest, zwaaide hij gisteren af en toonde zich aangenaam verrast en vereerd. Hij is hiermee het 10e lid in de 95-jarige geschiedenis van de vereniging die deze eer ten deel valt. Kort nadat voorzitter Koen Janmaat zijn lovende woorden aan Bas had uitgesproken werd hij zelf verrast met het tweede bijzondere besluit van de vergadering: Het benoemen van hem tot erevoorzitter van de vereniging. Hoe bijzonder dat is, blijkt wel uit het feit dat er slechts een voorzitter is geweest die hem voor is gegaan. Ook voor Koen geldt dat hij 25 jaar onafgebroken lid is van het bestuur en het grootste gedeelte daarvan als voorzitter.

 
 

Bas Brouwer Erelid

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Als iemand het erelidmaatschap verdient, dan is het Bas wel. Wat heeft deze man veel voor de vereniging gedaan! Vanaf het begin dat we hier met de Oude Beloften kwamen voetballen (in 2000, red.), heb ik het altijd goed kunnen vinden met Bas. Mijn broer Joost trouwens ook en die is normaal gesproken nogal een moeilijke, maar dus niet met Bas. Bas stond en staat altijd voor ons klaar, is het niet met een intrapbal, dan is het wel met de reserveshirts."
Joost te Nuyl: "En je kan uitstekend met Bas over de technische en taktische aspecten van het voetbal praten. Wat veel mensen niet weten is dat Bas zelf betaald voetbal gespeeld heeft bij Gooiland. Ik moet hem indertijd nog hebben zien voetballen, want ik ben wel eens met mijn vader wezen kijken in het stadion bij de Hilversumse paardenbaan. Maar ja, toen kende ik Bas nog niet. Je kan trouwens ook over de andere zaken des levens goed met Bas praten. Een goede vent, en terecht benoemd tot erelid, wat mij betreft. Hopelijk gaat het met zijn gezondheid ook weer de goede kant op, want dat was de laatste tijd niet best. Ik wens hem het allerbeste."

 
 

Koen Janmaat Erevoorzitter

Jeroen te Nuyl: "Zelf had ik misschien nog een jaartje gewacht totdat ie zich echt honderd procent als voorzitter had bewezen, maar de vergadering heeft anders besloten. Nee hoor, ik had ook geen motie ingebracht, als ik aanwezig was geweest. Koen heeft natuurlijk zijn sporen voor de vereniging verdiend. Onder zijn leiding zijn een aantal belangrijke zaken gerealiseerd. Denk maar eens aan het nieuwe kunstgrasveld en aan de nieuwe kleedkamer-accomodatie. Koen, gefeliciteerd."
Luc te Nuyl: "Het leuke is dat Koen veel met ons gevoetbald heeft in de afgelopen vijftien jaar dat we bij sv 's-Graveland speelden. Zowel bij 's-Graveland 5 op het hele veld als met de Oude Beloften 45-plus vrijdagavond op het halve veld. En ik moet zeggen, Koen is nog een van de betere voetballers. Jammer dat hij zo blessuregevoelig is. Door warm te lopen neemt hij eigenlijk al een te groot risico."
Frits van der Meer: "Wat veel mensen niet weten is dat je met Koen ook best kan lachen. Als je ook maar een beetje om zijn grappen lacht. Verder ken ik Koen als iemand met veel kijk op voetbal en voetbaltradities. Ik vond hem ijzersterk als hij omroeper was bij het eerste en de spelers van beider elftallen opnoemde, waarna de Koning-Voetbal-Mars door de luidsprekers schalde. Prachtig! Voor mij zou hij voorzitter van de eeuw worden als hij ervoor zorgde dat het kippenhok met echte kippen, weer een plekje bij de kantine zou krijgen. Maar ja dat zal wel een brug te ver zijn voor hem. In ieder geval neem ik nu al mijn petje diep voor Koen af, als voorzitter, voetballer en als mens."