Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 7 november
 

Hond Indie verpest traditionele pokeravond

Zoals de vaste volgers van de Oude Beloften weten, organiseert een select clubje beloften op regelmatige basis een pokeravond. Luc,Jeroen, Joost, Pim, Frits, Peter, Maarten en Ton proberen elkaar al jaren lang het leven zuur te maken aan de kaarttafel. Afgelopen vrijdagavond was Peter Krumpelman aan de beurt om het Pokertoernooi te organiseren. Het was gezellig, de hapjes en drankjes uitstekend verzorgd, maar de avond werd ontsierd doordat Peter zijn hond Indie af en toe liet invallen bij het kaarten. Als Peter de keuken in moest voor de hapjes, dan nam Indie zijn plaats over. Het beestje bleek vrij goed te kunnen kaarten en troggelde met fraaie pokerhanden en blufspel het nodige geld uit de zakken van de overige deelnemers.

 
 

Peter Krumpelman: "Ik vind dat die jongens die zo zeuren dat Indie geld voor mij heeft gewonnen, erg kinderachtig. Als Indie geld aan ze verloren had, had je ze waarschijnlijk niet gehoord. Ja, onze hond kan goed kaarten, maar volgens mij had hij vanavond ook wel het nodige geluk."
"Van origine is Indie een Afghaanse vechthond. Hij heeft zijn opleiding in het leger gekregen. Behalve vechten bleek hij ook heel intelligent, dus hij kwam daar al snel bij de inlichtingendienst terecht."
"Het is leuke hond. Toen wij hem kregen hebben wij hem diverse spelletjes geleerd. Dat vindt ie hartstikke leuk. In het begin deden we vrij simpele spelletjes zoals Dokter Bibber en zo, maar je merkte dat Indie wat meer wilde. Dus toen werd het vier op een rij, en zelfs met Triviant kon hij aardig meedoen. Maar pokeren kan ie dus ook goed. Hij is niet gewend om met fiches te spelen. Normaal doen wij het hier met hondenbrokken. Dan is ie helemaal fanatiek."

 

Joost te Nuyl: "Ik heb het wel eens zout gegeten, maar zo zout nog nooit. Ik wist dat er slimme honden bestonden, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Peter vertelde ook nog dat Indie elk jaar de belastingopgave nakijkt en er vaak nog wel wat foutjes uithaalt. Dat zie ik mijn hond nog niet doen. Die is nog te stom om te onthouden waar d'r eigen mand in huis staat."
Ton van der Meer: "Ik heb sowieso meer met dieren dan met mensen. Dieren zijn tenminste eerlijk en dat kan je niet van alle mensen zeggen. Maar ik vind pokeren met dieren niet echt leuk. Peter had het ook niet van tevoren aangekondigd dat dit zo zou gaan lopen. Achteraf denk ik dat er misschien wel opzet in het spel zat. Peter moest wel heel erg vaak naar de keuken. Ik heb nog gevraagd of hond Indie de hapjes niet kon verzorgen, maar dat kon die hond dan weer niet. Nee, in die zin blijft het een avond met een bijsmaakje."