Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 8 november
 

's-Graveland legt DCG geen strobreed in de weg: 8-4

Wellicht dat de Oude Beloften te veel ontzag hadden voor DCG, de kampioen van vorig seizoen. In ieder geval werd het DCG niet heel moeilijk gemaakt, waardoor de Amsterdammers vrij makkelijk de ballen bij 's-Graveland in het netje schoten. Daarbij was het ook nog de snelste achterstand van het seizoen. Na precies 32 seconden, Pim van Leeuwen had meegeteld, lag de bal al achter keeper Edgar Lamaker, zonder dat een van de 's-Gravelandse spelers contact had gehad met het leder. Jammer, want vooraf had aanvoerder Jeroen te Nuyl iedereen nog wel duidelijk gemaakt dat er vanuit een compacte, gesloten verdediging moest worden gespeeld. Een plan B was er niet dus toen werd er maar het beste van gemaakt. 's-Graveland hield het achterin aardig dicht en maakte er voorin het beste van. Een minuut voor rust stond het nog 3-2. Je voelt hem al aankomen: bij de rust stond het 4-2.

DCG - 's-Graveland: 8-4
Ruststand: 4-2
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Mike Visser, Marc Heemskerk, Jeroen te Nuyl

 
 

Jeroen te Nuyl: "En dan zeggen we in de rust nog zo tegen elkaar: 'laten we scherp beginnen en zorgen dat ze niet meteen scoren, want dan is de wedstrijd gespeeld. Nou ja, moet ik nog meer vertellen? Na een paar minuten in de tweede helft was het 5-2. Toch pakten we de draad weer aardig op. Daardoor werd het in ieder geval geen walk-over."
"DCG hoefde ook niet alles uit de kast te halen. Ik had het idee dat ze een beetje met de handrem erop speelden. Nou ja, in ieder geval heb ik zelf ook nog een doelpuntje gemaakt. Dat is natuurlijk altijd goed voor het eigen zelfvertrouwen."

 

Bert Schmidt (links): "Ik had Jeroen nog zo gezegd dat hij me alleen mocht oproepen als ie minder dan negen man had. En wat blijkt? Toen ik aankwam stonden we met z'n tienen. Natuurlijk ben ik direct verhaal gaan halen bij Jeroen. Die vertelde dat hij verwachtte dat Menno en Harun misschien niet helemaal fit zouden zijn. En inderdaad zij hielden de tweede helft ermee op. Achteraf ben ik toch blij dat ik meegedaan heb, ook al hebben we verloren."
Edgar Lamaker (rechts): "Ik vind dat we in het veld elkaar positief moeten coachen in plaats van negatieve kritiek te uiten. Iedereen maakt wel eens een foutje, dan hoef je toch niet direct iemand terecht te wijzen. Als iemand zijn best doet, is het wat mij betreft goed en verdient diegene een compliment."
"Ik ga straks met Luc Feyenoord - Ajax kijken in een kroeg op de Zeedijk. Het zal mij benieuwen. Natuurlijk hoop ik dat Ajax met dubbele cijfers wint."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de Week

Harun Sengul was de tweede helft supporter omdat hij vanwege een blessure niet meer mee kon spelen. Hij nam plaats in de dug-out naast de fantiekste supporter van DCG. De man volgt zijn zoon en de teams waar die in speelt, al sinds de jongen zestien is. Vader legt alles vast in een klein notitieboekje.

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Vandaag was het natuurlijk uitstekend voetbalweer. En echt gras, dat er mooi bij lag. Nee, aan de omstandigheden lag het ook vandaag weer niet."
"Ik werd de eerste helft boos. Medespelers keken me verwijtend aan omdat er een man uit mijn rug was gelopen die de voorzet gaf voor een doelpunt. Nou heb ik nog steeds geen ogen in mijn rug, dus ophouden met die onzin en elkaar positief gaan coachen."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Hij voelde wedstrijd goed aan. Het was een sportieve pot."
"De aanvoerder van DCG, Marcel, was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij vertelde dat hij al 42 jaar lid van DCG is en nog lang niet wil stoppen met voetballen. Ik denk dat DCG dit seizoen weer een goede kans maakt om kampioen te worden."