Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

 18 september
 

’s Graveland houdt het koppie erbij tegen PVC1: 4-2

Zes uit twee. Met de overwinning op PVC1 (volgende week uit tegen PVC2) hebben de Oude Beloften zowaar een reeks van twee overwinningen neergezet. De stemming na de wedstrijd was dan ook opperbest. Er werd alvast geproost op het niet meer te ontlopen kampioenschap want: ""we hoeven nog maar 28 wedstrijden en de zwaarste twee hebben we nu gehad."
Natuurlijk volkomen misplaatst deze vooruitblik op een kampioenschap, toch speelde 's-Graveland vandaag best aardig. Er zat tenminste een beetje lijn in het spel en dat was vorig seizoen lang niet elke wedstrijd het geval. Het eerste van PVC is dit seizoen voor het eerst begonnen met 7X7 en dat was nog wel een beetje te merken. Qua individuele klasse was PVC1 wellicht sterker dan 's-Graveland. Dat kwam er op het halve veld echter niet helemaal uit. Beide teams kregen aardige kansen in de eerste helft. PVC scoorde niet. Pim van Leeuwen en Luc te Nuyl kopten (!) voor 's-Graveland raak.

 
 

Na de thee voerde PVC de druk op de 's-Gravelandse defensie op. De defensie kraakte, maar brak niet. 's-Graveland kon een beetje onder de druk uitkomen en Giliam Hagen kopte (!) uit een corner de 3-0 binnen. PVC bleef aandringen maakte 3-1, maar toen Giliam de 4-1 intikte was de wedstrijd gespeeld. De 4-2 was dan ook alleen nog voor de statistieken.

Pim van Leeuwen: "Voor de wedstrijd ben ik samen met Giliam even in de bestuurskamer wezen praten met Bas Brouwer. We hebben om wat laatste voetbaltips gevraagd. HIj vertelde ons dat we gewoon ons koppie moesten gebruiken. Toen keken we hem glazig aan. Maar in het veld snapten we ineens wat hij bedoelde. Ik heb mijn eerste doelpunt voor de Oude Beloften gemaakt, inderdaad met het hoofd, en ik doe toch al weer wat jaartjes mee. Giliam heeft zijn eerste kopgoal gemaakt op een half veld. Zo zie je maar weer dat even klessebessen met Bas Brouwer voor de wedstrijd helemaal geen kwaad kan. Niet zo raar ook, de man heeft betaald voetbal gespeeld."

 
Frank Scheltus: "Ik had in de rust nog de stille hoop dat ik een keer de nul zou houden, maar dat is niet gebeurd. Nou ja, het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Ik moest nog een paar keer flink aan de bak. Maar ja, daar sta je voor als keeper."
"Ik moet nog een beetje wennen aan het nieuwe terras voor de kantine. Het ontbreekt er nog een beetje aan die ouderwets gezellige sfeer. Het zal de nieuwigheid wel wezen. En die grote zandbak heeft ook niet bepaald een tropische of oud-Hollandse uitstraling. Later begreep ik dat het nog niet af is. Er komen nog speeltoestellen en alles. Dus we wachten het maar af. Binnen ons team wordt er veel gezeurd over een kipenhok dat er zou moeten komen. Maar als je vraagt wie er vrijwilligersdienst wil draaien om het hok schoon te houden en de eieren te rapen, dan blijft het stil."
 
 
 
 
 

De rust

 

Supporters van de Week

Jeroen te Nuyl: "We hadden meer dan genoeg mensen vandaag. Daarom heb ik een snipper-verlof-dag genomen. Makkelijk toch? Eerlijk is eerlijk er is goed gevoetbald vandaag. MIsschien had ik er zelf nog eentje bijgeprikt, maar dat was toch niet nodig geweest omdat er al een marge van twee doelpunten op het scorebord stond."
"Maarten Schaap: "Ook ik kan alleen maar positief zijn. Het was een leuk kijkspel. IK kom zeker nog eens een keertje kijken want mijn wielerseizoen zit erop."

 
 

De Toss

Frits van der Meer: "Ja, Jeroen was er dus niet en dan wordt al snel gezocht naar de next-charismatische persoon. Dat geeft toch niks. Die aanvoerdersband past mij ook goed hoor."
"Scheidsrechter Joost te Nuyl had er zin in vandaag. Voordat ik hem en de aanvoerder van PVC een hand had kunnen geven, liet ie me al weten dat ik de toss had gewonnen. Verder heeft hij goed gefloten. Nee inderdaad, hij heeft ons weer geen penalty gegeven, maar daar was in deze wedstrijd ook geen aanleiding toe."
"Het veld lag er uitstekend bij. Met zulke velden heb je geen kunstgras nodig, toch?"
"De aanvoerder van PVC was een aardige jongen en een goede voetballer. Er liepen een paar sterke en handige jongens bij PVC, maar zij moesten nog even wennen aan de halve veld-tactiek die wij al tot in de puntjes beheersen."