Thuis Uit mail

 

Uitslagen 30/31 mei
SCH'44 SNw Utrecht 5 - 10
DCG sGraveland 4 - 1
SCH'44 DCG 0 - 1

 

Eindstand 2016/2017
 
#
P
+
-
1
DCG 29 84 215 57
2
RKAVIC 27 81 276 79
3
Baarn sv 28 58 141 75
4
Weesp FC 28 58 148 98
5
BVV '31 26 52 129 80
6
SV Nieuw Utrecht 28 50 161 131
7
Maarssen 29 46 125 113
8
Graveland 's 30 36 99 134
9
PVC 27 29 87 171
10
Elinkwijk 26 27 86 140
11
SCH'44 27 24 80 108
12
PVC 2 27 24 72 127
13
VVU Ardahanspor 27 22 75 121
14
Nautilus 28 21 69 155
15
Abcoude 26 18 88 174
16
Kockengen 27 14 60 148

 

Topscorer
Jeroen te Nuyl 21
Jarno van Diermen 18
Luc te Nuyl 10
Frits van der Meer 9
Giliam Hagen 7
Mike Visser 5
Niels Steenvoorden 4
Ronald van Oostrum 4
Stok van den Burg 4
Kees Langerak 2
Pim van Leeuwen 2
Fred Fouraschen 2
Menno van den Brand 1
Alfred de Vreeze 1
   

 

Programma

Dinsdag Trainen
 
Klaar!
 

 

45+ Vrijdagavond

's-Graveland
Eemnes 1
Eemnes 2
NFC 1
NFC 2
RODA 23

10 maart bij 's-Graveland
24 maart bij Eemnes
7 april bij RODA23
14 april bij NFC

 

 

Toernooien

25 mei: Joop Norbart Veteranentoernooi, SV Loosdrecht

 

 

 

10 juli

Papieren uitslag DCG tegen 's-Graveland, maakt DCG papieren kampioen

Jeroen te Nuyl: "Ik zat in Frankrijk lekker in de schaduw, met 'n voetjes in de rivier. Ik was een beetje aan het surfen hier en daar naartoe. IK denk, ik kijk ook nog effe naar de eindstand in onze competitie. Wat schetst mijn verbazing. IK zie DCG ineens bovenaan staan in plaats van RKAVIC. Toen ik nog eens wat beter keek, zag ik dat zij ineens meer wedstrijden hebben gevoetbald dan RKAVIC. Bijzonder verhaal. Zeker als je bedenkt dat zij de laatste drie punten in een wedstrijd tegen ons hebben behaald. Ik merkte het al in de laatste wedstrijd die we wel gespeeld hebben. Het zat de jongens van DCG niet lekker dat ze de competitie niet uit konden voetballen. Veel liever waren zij kampioen in plaats van de kampioen RKAVIC. Nou ja, dat is ze nu toch kennlijk gelukt. Zo zie je maar weer dat zo'n nieuwe voorzitter van de FIFA dit soort praktijken ook niet voorkomt. Wat mij betreft, kan Blatter dan ook wel weer terug komen en vooruit, waarom Platini ook niet? Zoekt het maar lekker uit. Ik steek zo de barbeque aan. Au Revoir, mensen!

28 mei

's-Graveland sluit het seizoen, ondanks verlies tegen DCG, goed af: 3-5

Onder een magistraal stralende zon werkten de Oude Beloften vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen af. Het Amsterdamse DCG was in 's-Graveland op het hoofdveld de tegenstander. Niet de minste, want DCG was vorig jaar kampioen en staat nu virtueel nog drie punten achter op koploper RKAVIC. Het krachtsverschil was op het veld ook wel duidelijk. Toch liet 's-Graveland zich niet zomaar van de mat spelen. De Oude Beloften waren meer dan volledig met Jeroen, Frits, Stok, Frank, Mark Jans, Alfred, Giliam, Kees (One-Touch), Menno, Niels en Jarno, De vele wissels stelde 's-Graveland in staat om kort op de bal te spelen en het DCG in de opbouw al lastig te maken. De beste kansen waren desondanks voor de Amsterdammers. 's-Graveland had sporadisch een uitval. Na twee Amsterdamse klutsgoals en een echte, kon Jarno van Diermen gelukkig voor de rust nog iet terug doen (ruststand 1-3).
Lees verder...

21 mei

Ouderwets Lachen Met Menno (4)

Menno van den Brand: "Ja, Ja... Op zo'n voetballoze zondag weet ik dat veel jongens van het team niet goed weten waar ze met de energie naar toe moeten en een beetje gaan zitten somberen. Vandaar dat het me goed leek om weer eens wat ouderwetse humor van stal te halen. Jullie moeten trouwens de groeten hebben van mijn kapper Monika. Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor mijn zes-wekelijkse knipbeurt in de Amsterdamse Utrechtse straat. Meestal bel ik Frits effe. Dan doen we een pilsie na afloop. Deze keer kwam Monika er ook bij zitten. Het was reuze gezellig.
Voor alle spelers van de Oude Beloften die zitten te sikkeneuren, heb ik weer een opsteker uit de oude doos. Effe lekker lachen! Dit is toch humor, of niet soms? Nou, dan!"
    

20 mei

te Nuyl-broers laten zich van andere kant zien in diepte-interview

Op de website van de sv 's-Graveland is een diepte-interview met Joost, Jeroen en Luc te Nuyl verschenen in de rubriek "Daarom voetbal ik bij 's-Graveland". In het interview laten de jongens zich van een hele andere kant zien. Ze blijken ineens vol humor en grapjes te zitten. Joost maakt het helemaal bont met een soort van quasi-filosofische uitspraken.
Frank Scheltus: "Dat die jongens wereldkampioen prietpraat waren wisten we al, maar dit slaat alles."
Lees het diepte-interview..
    

14 mei

's-Graveland schiet vooral over tegen sv Nieuw Utrecht: 5-9

's-Graveland heeft het traditioneel niet makkelijk met de Turkse teams in de competitie. Nieuw Utrecht is daarbij ook nog eens een goed voetballend team met individuele klasse. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Ronald, Pim, Niels, Frits, MIke , Frank en Kees -One Touch. Het begon lekker. Zonder dat 's-Graveland ook maar de bal had aangeraakt kwam Nieuw Utrecht op een 0-1 voorsprong. Leuk om te vermelden dat het in de tweede helft precies andersom was. 's-Graveland scoorde vanaf de aftrap zonder dat Nieuw Utrecht de bal had aangeraakt. Zo zie je maar: het kan verkeren. Neemt niet weg dat 's-Graveland vandaag een sterke, goed voetballende tegenstander tegenover zich had. Een tegenstander die kansen benutte, waar 's-Graveland kansen onbenut liet. Hoewel sommige aanvallen aardig uitgespeeld werden, waren de Oude Beloften onnauwkeurig in de afronding. Veel ballen gingen ver naast of over.
Lees verder...

7 mei

's-Graveland laat punt liggen bij Ardahanspor: 4-3

Na twee overwinningen ging 's-Graveland met een positief gevoel richting het Utrechtse Ardahanspor. Waarom geen derde overwinning op rij? De aftrap was een kwartiertje later omdat degene met de sleutel van de kantine en kleedkamers zich had verslapen. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Niels, Giliam, Mike, Frits, Pim, Jarno, Menno en Fred die afgelopen week zijn zestigste verjaardag had gevierd. Omdat Frank er vandaag niet bij was stond Pim van Leeuwen, oftewel de Witte Panda, op de goal. Al snel bleek wie bij Ardahanspor de gevaarlijke voetballers waren, en met name wie er goed kon schieten. Deze speler wist zichzelf twee keer vrij te spelen en twee keer hard binnen te schieten. 's-Graveland toonde veerkracht en kwam via doelpunten van Jarno van Diermen en Niels Steenvoorden (gaat het niet in één keer, dan maar in twee keer), weer op gelijke hoogte. Door een misverstand tussen de Witte Panda en Frits van der Meer ("ik dacht dat jij die bal zou hebben") kwam Ardahanspor voor rust nog op 3-2.
Lees verder...

30 april

's-Graveland met ongekend slotoffensief alsnog voorbij Maarssen: 4-3

Jeroen te Nuyl via de mail: Webmaster, even een kort verslag, want de pils smaakte  (te) goed, de kaasfondue wacht en de familie wil dat ik gezellig doe, want Pleun is vandaag 25 geworden. Ja, dank je. Anyway, een bijzonder knappe prestatie vandaag, want na 1-3 achter toch 4-3 winnen is geen sinecure en dat hebben we ‘m toch maar weer eventjes geflikt.
’s Graveland trad aan met Frank ‘zonder mij hebben jullie nog geen wedstrijd gewonnen, wisten jullie dat?’ Scheltus in de goal en verder Niels, Menno, Stok, Ronald, Alfred, Fred, Jarno, Kees en Jeroen. De start was bepaald  niet sterk, veel onnodig balverlies en weinig overleg. Toch een paar mooie kansen die niet werden benut – met name Jeroen had het vizier vandaag niet op scherp en de keeper van Maarssen bleek een ware black panther – en dan zal je net zien dat de tegenstander scoort. Dat gebeurde dan ook, maar gelukkig wist Niels met een bekeken schot de 1-1 aan te tekenen. Dat was ook de ruststand. In de kleedkamer bleken de wijze lessen van Jeroen – koppie d’r bij houden, rustig combineren over de grond want wind tegen – weer eens aan dovemansoren gericht; en dan was Mike er nog niet eens bij.
Lees verder...

23 april

's-Graveland maakt het nog even spannend bij Nautilus: 3-5

Het werd weer eens hoog tijd dat ’s Graveland 35+ 1 een overwinning zou boeken, de laatste dateerde alweer van 12 maart, 7-8 bij PVC 1. Even leek het tegen Nautilus opnieuw mis te gaan, maar ’s Graveland herpakte zich op tijd en ging uiteindelijk goedgemutst de sfeervolle Amstelveense kantine in: 3-5.
Bij een mooie, traditierijke club – opgericht in 1928 en die accommodatie is nog steeds intact; sterker nog, de wondersloffen van Sjakie hangen overal in het rond – traden de blauw-witten aan met Frank, Ronald, Giliam, Fred, Mike, Jarno, Jeroen, Stok en Rens. Het optreden van deze laatste twee matadoren was natuurlijk opmerkelijk: Stok speelt alleen thuis, maar gaf nu gehoor aan een dringende oproep van de kapitein, en Rens (Muller) was gelukkig bereid op te draven om het negental compleet te maken. Hij had al twee vrijdagavonden 45+ meegespeeld en wil komend seizoen graag zijn opwachting maken in de 35+ competitie, dus dat wilden we nog wel even beoordelen…
Lees verder...

9 april

Hand in Hand:'s-Graveland opgerold bij koploper RKAVIC: 11-3

Een beetje rare wedstrijd was het wel. Van de thuiswedstrijd wisten we al dat RKAVIC een super goede ploeg is, maar dat ze ook voldoende ruimte aan de tegenstander geven om te voetballen. 's-Graveland kreeg vandaag ook legio kansen, maar wist er daar maar weinig van te verzilveren. Sterker nog,'s-Graveland had na vijf minuten met 2-0 voor moeten staan. Helaas, het liep anders: Na een kwartiertje stond RKAVIC met 3-0 voor. De Oude Beloften starten vandaag met Fred, Frits, Niels, Giliam, Pim, Pascal, Jeroen, en Mike. Mike vierde vandaag zijn rentree na maanden lang blessureleed. Het goede nieuws is dat zijn tenen het goed hebben gehouden. Ook Jeroen probeerde het vandaag weer voor het eerst met zijn beurse heup. En gelukkig, ook Jeroen wist alle zestig minuten vol te maken.
Lees verder...

2 april

Fc Weesp laat 's-Graveland niet in het spel komen: 2-4

De heen-wedstrijd tegen Fc Weesp ging ternauwernood verloren. Vandaar dat vandaag de verwachtingen hoog gespannen waren bij de Oude Beloften. In een heerlijke voorjaarszon traden maar liefst elfspelers aan: Pim, Frank, Frits, Alfred, Jarno, Fred, Niels, Giliam, Menno, Ronald en Kees. Vrijdag had aanvoerder Jeroen te Nuyl het idee dat er misschien nog maar acht spelers beschikbaar waren, dus hij had alle voetbalverloven ingetrokken. Vanaf de eerste minuut was het Fc Weesp die het spel maakte. De bal werd makkelijk rondgespeeld. 's-Graveland wachtte af en verdedigde uit alle macht. Twee combinaties, inspelen-kaatsen, gingen echter te snel. Fc Weesp scoorde twee keer was af en toe gevaarlijk voor de goal. 's-Graveland kon er een sporadische uitval tegenover stellen. Na de thee kwam 's-Graveland wat feller uit de startblokken. Helaas strafte Fc Weesp na vijf minuten een verdedigingsfoutje genadeloos af (0-3).
Lees verder...

26 maart

's-Graveland geeft bij sv Baarn 1-3 voorsprong uit handen: 4-3

Net als de heenwedstrijd was het vandaag erg spannend tussen sv Baarn en de Oude Beloften. Het ging redelijk gelijk op waarbij de beste kansen, eerlijk is eerlijk, wel voor Baarn waren. 's-Graveland, dat aantrad met Frank, Niels, Harun, Menno, Frits, Frank, Kees en Jarno, speelde helemaal niet slecht. Waar vorige week de ene na de andere bal verkeerd werd afgespeeld, werd er vandaag efficiënt samengespeeld en nauwkeurig gepasst. Wat het verschil was met vorige week? Dat valt moeilijk te zeggen. De afwezigheid van aanvoerder Jeroen te Nuyl kan het niet geweest zijn, of toch? De eerste helf bleef lang doelpuntloos totdat vlak voor tijd een verdediger van Baarn een harde voorzet van Jarno van Diermen in eigen doel tikte. Vlak daarna kwam Baarn alweer langszij. Met een 1-1 stand werd de thee opgezocht.
Lees verder...

19 maart

's-Graveland mag niet klagen over unieke uitslag tegen PVC 2: 0-0

Na afloop piekerden alle Oude Beloften zich suf in de kleedkamer. Hadden ze ooit wel eens een wedstrijd beëindigd met de brilstand? Niemand kon het zich heugen. Ook in het seizoen 2016-2017 is er in de hele 35+competitie nog geen enkele wedstrijd geëindigd in 0-0. Zo uniek als de uitslag, zo flets was het spel van 's-Graveland vandaag. 's-Graveland trad aan met Niels, Jeroen, Luc, Pim, Harun, Frits, Jarno, Stok en Frank. Niets lukte, het spel was statisch, de passing onnauwkeurig, de balbehandeling belabberd, de afwerking beneden peil. Kortom 's-Graveland mocht zich gelukkig prijzen met de 0-0. PVC2 had meer reden tot klagen zeker twee kansen voor open goal bleven onbenut. Maar klagen deden de sympathieke domstedelingen niet. Een gelijkspel tegen een sub-topper als 's-Graveland werd als een meer dan behoorlijke prestatie beschouwd.
Lees verder...

12 maart

's-Graveland ontsnapt in laatste minuut aan puntverlies bij PVC 1: 7-8

Iedereen had de afgelopen dagen de mond vol over de sensationele wijze waarop Barcelona een ronde verder was gekomen in de Championsleague tegen Paris St Germain. Van dezelfde orde, maar dan anders, was de wedstrijd van de Oude Beloften vandaag tegen PVC1, en dan vooral de laatste tien minuten. De eerste vijftig minuten leek het uit te draaien op een makkelijke overwinning voor 's-Graveland, dat aantrad met Harun, Jarno, Jeroen, Luc, Pim, Frits, Ronald, Giliam en Frank. PVC herpakte zich echter en kwam in de laatste tien minuten terug van een 5-7 achterstand naar 7-7. Met de allerlaatste aanval sleepte 's-Graveland toch nog de verdiende overwinning uit het vuur. Frits van der Meer kapte zijn mannetje uit, gaf voor op Jeroen te Nuyl, die de bal bij Jarno van Diermen afleverde. Jarno schoot beheerst de 7-8 binnen. Scheidrechter fluit voor het einde. Niets aan het handje. Zes-punten-wedstrijd gewonnen.
Lees verder...

6 maart

Amsterdams Pokerevenement nieuwe stijl doorslaand succes

Jeroen te Nuyl: "Afgelopen zaterdag was het weer zover. Het periodieke poker-gebeuren voor het traditionele achttal dat al bijna twintig jaar elkaar uitdaagt aan de pokertafel. Dit keer was het de beurt aan Ton van der Meer om een en ander aan de Amsterdamse Riouwstraat te organiseren. En ik moet zeggen, het was legendarisch! We hadden het ook wat anders aangepakt dan anders. 's Middags om vier uur beginnen zodat alle Hilversummers een pilsie konden drinken en met de laatste trein naar huis konden. Die opzet pakte verrassend goed uit. We hadden erop gerekend dat we tussendoor snel wat zouden afhalen bij de Surinamer. Ton dacht daar anders over en nam het hele gezelschap mee naar de The Walter Woodburry Bar op de pittoreske Javastraat. Kortom: lekker gegeten en gedronken en daaromheen lekker gepokerd. Wie er gewonnen en verloren heeft, zijn wat mij betreft zaken die ik hier niet aan de grote klok ga hangen. Niet iedereen vertelt thuis dat we niet om lucifers, maar om echt geld spelen. En ook niet onbelangrijk de Oude Beloften onder de pokeraars stonden zondag weer fris en fruitig op het veld tegen BVV."
Poker-foto-impressie...

5 maart

's-Graveland houdt dit keer de schade beperkt tegen BVV: 1-3

Vier weken geleden, in Blaricum, hadden de Oude Beloften niets in te brengen tegen het totaalvoetbal van BVV. Vandaag ging het thuis gelukkig een stuk beter. Natuurlijk, BVV was de sterkere ploeg die veruit de meeste kansen kreeg. Goed verdedigen, goed keeperswerk en een goede paal en lat, hielden de score echter beperkt. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Pim, Frits, Harun, Giliam, Menno, Niels, Fred en Frank. Vooraf was er in de kleedkamer discussie over het strijdplan. Met name Niels was voorstander van een 2-3-1 opstelling, waarmee de Oude Beloften wat verder van de eigen goal zouden voetballen. Aanvoerder Jeroen wilde er niet aan. Compact spelen vanuit een gesloten verdediging, dat moest het worden. Zo slecht ging dat nog niet eens. BVV wist in de eerste helft maar een keer te scoren. 's-Graveland had een paar kansjes uit uitvallen, maar vond daarbij de goed keepende keeper van BVV op de weg.
Lees verder...

26 februari

Onnodig verlies van 's-Graveland bij Elinkwijk: 6-4

Altijd weer even zoeken hoe je het beste bij het veld Elinkwijk komt. A2 of A27, langs het Amsterdams Rijnkanaal, of niet? Nou ja, Ronald, Luc, Jeroen, Niels, Giliam, Frits, Fred, Pim en Kees waren op tijd aanwezig en begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd. Compact spelen, bewegen, goed inspelen, tegenstander laten komen en uitvallen. Het duurde dan ook niet lang of 's-Graveland stond met 0-2 voor. Luc te Nuyl en Frits van der Meer zorgden voor een mooie afronding van uitgespeelde kansen. Elinkwijk leek daar weinig tegenover te kunnen stellen. Hoewel, twee schoten uit de tweede lijn verrasten keeper Pim van Leeuwen. Pim moest invallen voor Frank Scheltus die een weekje oversloeg. Pim, door aanvoerder Jeroen te Nuyl voor de wedstrijd nog gepresenteerd aals "de witte panter", had gehoopt vandaag de nul te houden. Dat zat er dus na de eerste helft al niet meer in.
Lees verder...

19 februari

's-Graveland en Abcoude houden elkaar in evenwicht: 2-2

Abcoude was vandaag voor de Oude Beloften als tegenstander lastig in te schatten. De eerste wedstrijd van het seizoen werd daar ternauwernood gewonnen. Abcoude stond in de competitie lange tijd stijf onderaan. De laatste drie wedstrijden daarentegen had Abcoude gewonnen, twee weken geleden zelfs van BVV met 7-4. Enige navraag voor de wedstrijd leverde op dat Abcoude sinds een paar weken de tactiek wat had aangepast. O, ja. Kortom, hoe lastig het ook was, 's-Graveland moest vandaag van de eigen kracht uitgaan. De Oude Beloften traden aan met Jeroen,Pim, Giliam, Frits, Harun, Ronald, Fred, Frank en Bert.
Vanaf de eerste minuut bleek dat Abcoude dicht op de bal speelde. 's-Gaveland moest wennen aan deze druk die vroeg werd gezet. Het leverde Abcoude al snel het eerste doelpunt op (0-1). En binnen tien minuten had ook de 0-2 op het scorebord kunnen staan, ware het niet dat een speler van Abcoude voor open doel de bal tegen de paal wist aan te schieten.
Lees verder...

 12 februari  

Ouderwets Lachen Met Menno

Menno van den Brand: "Vandaag alles afgelast. Geen excuus om de huiselijke sores te ontvluchten of hebben jullie ook gezegd dat het trainen was op de club en dat we daarna nog een biertje zouden drinken? Veel papsneeuw geen ijs. Wat is dit voor een winter? Maar goed vanmiddag schijnde het zonnetje lekker. Zoals jullie weten ben ik niet het type om bij de pakken neer te gaan zitten. Vorige week moest ik vlaggen bij het eerste. Inderdaad die wedstrijd waarbij ze in de laatste minuut nog een buitenspeldoelpunt tegen kregen... Niks aan de hand IK blijf in mezelf en de Oude Beloften geloven en de dingen altijd van de positieve kant bekijken. En het allerbelangrijkste: blijven lachen! Ik weet het wel: de voetbalhumor is niet meer wat ze geweest is, maar je moet er zelf wat van maken, zeg ik altijd. Voor alle spelers van de Oude Beloften die zitten te sikkeneuren, heb ik een opsteker uit de oude doos. Effe lekker lachen! Dit is toch humor, of niet soms?"
 

5 februari

Zoete sportieve wraak 's-Graveland tegen Kockengen: 5-1

Twee weken geleden moest 's-Graveland z'n meerdee erkennen op het bevroren kunstgras in en tegen Kockengen. DAt kwam hard aan. De sympathieke voetballers uit Kockengen hadden immers tot dan toe nog geen wedstrijd gewonnen. Vandaag kon 's-Graveland in de terug-wedstrijd de zaak rechtzetten. De Oude Beloften stelden gelukkig niet teleur. Jeroen, Luc, Pim, Jarno, Harun, Niels Fred, Frits en Frank vormden een goed, uitgebalanceerd, team. Waarbij met name Jarno van Diermen een uitstekende wedstrijd speelde. Al na een minuut scoorde hij de 1-0 en na twee minuten zette hij Luc te Nuyl inde gelegenheid om zijn doelpuntje mee te pikken (2-0). 's-Graveland liet Kockengen komen en loerde op de counter. Dat ging best goed, maar leidde in de eerste helft niet tot meer doelpunten. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. 's-Graveland bleef de gevaarlijkste ploeg met de meeste kansen. Kockengen loste af en toe een schot uit de tweede lijn. Lang verhaal kort: 's-Graveland scoorde er nog drie, Kockengen één, eindstand 5-1.
Lees verder...

29 januari

's-Graveland heeft na 20 minuten niets meer in te brengen bij BVV: 9-1

Meestal weet 's-Graveland er nog een spannende wedstrijd van te maken tegen BVV. BVV heeft het betere team en trekt meestal aan het langste eind. Zo'n wedstrijd leek het vandaag weer te worden. De Oude beloften traden aan met Jeroen, Luc, Pim (op de goal), Ronald, Frits, Kees, Jarno en Alfred. De eerste twintig minuten had BVV vooral de bal, maar kreeg geen hele grote kansen. En toen viel ineens de 1-0 en al snel daarna de 2-0 en de 3-0 en de 4-0. Bij 's-Graveland ontbrak de precisie en tactiek. BVV combineerde na elke 's-Gravelandse uitval behendig en kreeg daarbij uiteindelijk een man vrij voor de goal. Daar was geen houden aan voor inval-keeper Pim van Leeuwen. In de rust werd na lang beraad, besloten om over te stappen op een andere tactiek: Twee-drie-éen en meer druk zetten. Dat leek in eerste instantie goed uit te pakken. In de eerste drie minuten, drie schoten op het Blaricumse doel.
Lees verder...

22 januari

Koude start 2017 voor 's-Graveland met verlies bij hekkensluiter Kockengen: 5-2

Alle goede voornemens in één klap aan barrels. Waar de Oude Beloften vorige week in Keulen als een hecht team opereerden, hing het vandaag als poedersneeuw aan elkaar (poedersneeuw hangt niet goed aan elkaar. van poedersneeuw kan je geen lekkere sneeuwballen maken, in tegenstelling tot goede paksneeuw, red). Acht man (Jeroen, Luc, Frits, Bert, Menno, Frank, Giliam, Kees) traden aan op een zonovergoten kunstgrasveld van Kockengen, het team dat voor de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen had. Dát kon toch geen moeilijke wedstrijd worden? In de eerste helft liep het al niet heel soepeltjes. De beste mogelijkheden, kansen is een groot woord, waren voor 's-Graveland. Jeroen te Nuyl en Kees Langerak schoten beheerst in. Door niet goed ingrijpen van de 's-Gravelandse verdediging kon Kockengen voor rust op gelijke hoogte komen.
Lees verder...

15 januari

Hoop flauwekölsch op legendarische nieuwjaarsreceptie Oude Beloften in Keulen

Vrijdagmiddag weg, zondagmiddag terug en op zaterdag een nieuwjaarsreceptie. We kunnen ondertussen spreken van een traditie. Had vorig jaar Düsseldorf de eer om de Oude Beloften te mogen verwelkomen. Dit jaar was de eer gegund aan Keulen. De organisatie van de receptie en de Duitse dagen lag weer in handen van Frank Scheltus. Hij had alles uit de kast gehaald om de teambuilding in een fijne en rustige sfeer te laten verlopen. En dat is hem meer dan fantastisch gelukt. Met culturele, culinaire en muzikale activiteiten waren de dagen goed gevuld. Gelukkig bleef er ook nog even tijd over om te ontspannen. Bijvoorbeeld om eens een Brauhaus te bezoeken en daar een glaasje Kölsch te drinken, het typisch Keulse bier.
Lees verder...

12 december
 

's-Graveland sluit 2016 winnend af tegen Elinkwijk: 3-2

Jeroen te Nuyl: "Webmaster, na de eclatante overwinning van onze Rotterdamse jongens even een kort verslag van de 35+ wedstrijd vandaag. Op het hoofdveld, dus kunstgras, traden we aan met Frank, Giliam (present  met de hele familie, zie foto’s), Pim, Menno, Kees, Stok, Ronald, Jarno, Luc en Jeroen. ’s Graveland ging sterk van start en stond al snel met 2-0 voor dankzij Luc, die vooral de eerste helft prima speelde – en op de fiets nog klaagde dat hij niet helemaal fit was; spiertje verrekt toen hij aan het swingen was bij The Trammps tijdends de MAX Proms – en Jarno. Elinkwijk kwam echter terug tot 2-1 – tot grote frustratie van Frank – waarna Luc de marge weer op 2 bracht. Opnieuw matig verdedigen leidde tot 3-2, waarna  de rust aanbrak en ’s Graveland volgens Stok – die geblesseerd uitviel – vooral het koppie erbij moest houden."
Lees verder...

27 november
 

's-Graveland komt tekort tegen koploper RKAVIC: 5-11

Jeroen te Nuyl: "Ja, dit krachtsverschil was gewoon te groot. Zo slecht hebben wij vandaag eigenlijk nog niet eens gevoetbald. 5-11 is dan ook wel een beetje geflatteerd. De eerste en tweede helft hebben we veel kansen gecreëerd. Dat is ook al heel wat waard. En ook bijzonder, we hebben vandaag geen eigen doelpunt gemaakt. Met andere woorden, we hebben verloren, maar ik ga er geen drama van maken. We waren met z'n tienen: ikke dus en Luc, Bert, Stok, Giliam, Kees, Alfred, Fred, Jarno en Pim die op de goal stond omdat Frank niet meedeed. Pim heeft het goed gedaan. André Janmaat had onze wedstrijd gepland op het hoofdveld, oftewel kunstgras. Daarmee waren we niet bepaald in het voordeel tegen deze technisch goede tegenstander. Kees -One Touch Cornelis- Langerak kan niet uit de voeten op kunstgras. Hij vond dat deze beslissing van het bestuur ons bij voorbaat de das om heeft gedaan. Dat vind ik nou ook weer overdreven."
Lees verder...

 20 november
 

's-Graveland wint ondanks eigen doelpunt bij SCH'44: 1-2

'Zou de wedstrijd nu wel komen, nu het weer zo lelijk waait', een liedje dat veel amateurvoetballers die niet meer in Sinterklaas geloven, zingen in de laatste weken van november. Het ging gelukkig gewoon wel lekker door in Harmelen bij SCH'44. Wel veel wind en een paar druppels regen, maar prima weer voor een lekker potje voetbal op echt gras. SCH en 's-Graveland zijn aardig aan elkaar gewaagd. SCH stond twee punten achter op 's-Graveland. Een soort vijf-punten-wedstrijd dus voor de Oude Beloften. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had een dagje betaald verlof. De Oude Beloften traden aan met een brede en diepe selectie: Bert, Frank, Giliam, Fred, Frits, Niels, Ronald, Luc, Pim en heel verrassend: Kees -One Touch Cornelis- Langerak. De eerste tien minuten liet SCH direct zien wat hun bedoeling was. Zij zetten behoorlijk druk op de 's-Gravelandse goal. Heel gevaarlijk werd het niet, hoewel er wel een Harmelense kopbal op de lat belandde.
Lees verder...

 13 november
 

Off-day en twee eigen doelpunten breken s-Graveland op tegen Ardahanspor: 3-6

VVU Ardahanspor was vorig seizoen een tegenstander waarvan relatief eenvoudig werd gewonnen. Ook dit seizoen hadden ze 'pas' zeven punten. Dus dat zou vandaag ook wel even een makkelijke wedstrijd worden... Nou, niet dus.
's-Graveland had maar liefst een selectie van elf fitte spelers: Frank,Alfred, Ronald, Luc, Jeroen, Mike, Fred, Niels, Fits, Giliam en Menno. Stok van den Burg had zich vrijwillig, in tweede instantie afgemeld. Toen Menno van den Brand voor de wedstrijd tien man klaar zag staan, wilde hij rechtsomkeert maken om 'thuis een stukkie te hardlopen'. Aanvoerder Jeroen te Nuyl wist hem toch om te praten om de kicksen onder te binden. Toen wisten we nog niet wat we nu weten...
Ardahanspor begon sterk aan de wedstrijd. Met name in aanvallend opzicht waren ze vaak gevaarlijk. Zeker als 's-Graveland keer op keer niet in staat leek om de de goede eindpass in te spelen. Ardahanspor kwam er snel en gevaarlijk uit en stond snel voor de neus van doelman Frank Scheltus.
Lees verder...

 6 november
 

's-Graveland geeft de wedstrijd bij sv Maarssen in vijf minuten uit handen: 6-3

sv Maarssen was voor 's-Graveland een onbekende tegenstander. De Utrechters spelen dit seizoen voor het eerst zeven tegen zeven, hadden nog niet zoveel punten, maar wonnen vorige week wel met 7-1 van Fc Weesp. Voor de wedstrijd werd door een speler van Maarssen een tipje van de sluier opgelicht. "M'n zoon van 35 doet mee en dat maakt wel een verschilletje." Nou, daar bleek geen woord aan gelogen. De zoon, tevens aanvoerder, bleek inderdaad een klasse apart. 's-Graveland was gewaarschuwd en probeerde de jongen zo goed en zo kwaad als het ging af te stoppen. Dat lukte best redelijk. De Oude Beloften kwamen in de eerste helft twee keer op voorsprong. Jeroen te Nuyl maakte een mooie actie en schoot de 1-0 binnen. Frits van der meer joeg een afvallende bal in de kruising 2-1. De zoon van de vader zorgde twee keer voor de gelijkmaker en daarmee ook voor de ruststand 2-2.
Lees verder...

 30 oktober
 

's-Graveland niet in topvorm, maar wint toch van Nautilus: 4-2

Nautilus is niet het sterkste team uit de competitie. Toch werd de komst van de Amstelveners naar sportpark Berenstein niet geheel zonder zorgen bezien. De afgelopen twee wedstrijden hadden de Oude Beloften immers verloren en vorig seizoen werd met 2-0 van Nautilius verloren. Geen enkele reden om de tegenstander te onderschatten. Maar goed ook, want zo makkelijk ging het allemaal niet. 's-Graveland trad aan met negen man: Jeroen, Mike, Ronald, Frits, Menno, Niels, Stok (met stijve nek), Frank en André Janmaat. Het begin was veelbelovend. Na vijf minuten maakte Frits van der Meer koeltjes de 1-0, uit een uitval, waarbij Ronald van Oostrum de assist verzorgde. 's-Graveland hield het beste van het spel, maar kon niet echt doordrukken. Sterker nog, Nautilus kwam af en toe ook gevaarlijk voor keeper Frank Scheltus. Aanvoerder Jeroen te Nuyl was echter onverbiddelijk. Met z'n linker en met z'n koppie (mooie voorzet Mike Visser) zorgde hij voor de 2-0 en de 3-0. Vlak voor rust kwam Nautilus terug tot 3-1.
Lees verder...

 23 oktober
 

Ouderwets Lachen Met Menno

Menno van den Brand: "Vandaag hoefden we niet te voetballen. Jammer, want dan kunnen we ook niet de stijgende lijn weer op gaan pakken. Het grote risico van twee keer achter elkaar verliezen, is dat spelers in de put bij de pakken neer gaan zitten kniezen. Dat moet je natuurlijk niet doen. Je moet in jezelf en in het team blijven geloven en de dingen altijd van de positieve kant bekijken. En het allerbelangrijkste: blijven lachen! Ik weet het wel: de voetbalhumor is niet meer wat ze geweest is, maar je moet er zelf wat van maken, zeg ik altijd. Voor alle spelers van de Oude Beloften die zitten te sikkeneuren, heb ik een opsteker uit de oude doos. Effe lekker lachen! Dit is toch humor, of niet soms?"
 

 16 oktober
 

's-Graveland vergeet te scoren, sv Nieuw Utrecht niet: 6-2

Als je niet scoort, kan je niet winnen. Vast geen uitspraak van Johan Cruyff, maar wel een waarheid als een koe. De Oude Beloften moesten vandaag aantreden met Pim, Niels, Giliam, Frits, Bert, Fred, Jarno, Mike en Luc, dus zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl. Voor de wedstrijd was er nog discussie in de kleedkamer of dit een voordeel of nadeel was. Jeroen had vorige week tegen Weesp behoorlijk wat kansen gemist. Deze week zou er in ieder geval makkelijk gescoord gaan worden. Hoe anders zou het lopen. In de eerste helft liet 's-Graveland een aantal opgelegde kansen liggen. Frits van der Meer had drie keer raak kunnen koppen, Jarno van Diermen had drie keer raak kunnen schieten en nog zo wat. sv Nieuw Utrecht had af en toe een uitval en ging daarbij uiterst goed om met het benutten van de kansen. Na vijfentwintig minuten stond het 3-0 voor de Domstedelingen. Gelukkig kon Luc te Nuyl vlak voor rust nog wat terugdoen (3-1).
Lees verder...

 14 oktober
 

Ongelukkig geplande pokeravond aan de basis van verlies bij Weesp

Jeroen te Nuyl: "Achteraf is het makkelijk praten. Natuurlijk is pokeren tot diep in de nacht geen optimale voorbereiding op een voetbalwedstrijd. 3-2 verliezen van Weesp was misschien niet nodig geweest. Maar ja, ik had weinig keuze. Oorspronkelijk stond de pokeravond op vrijdagavond gepland, maar toen moesten we aantreden in het 45+voetbal. Ja, en als je dan de kalenders van de KNVB en van de Amsterdamse Pokerbond naast elkaar gaat leggen, wordt 't moeilijk. In ieder geval was het weer retegezellig zaterdag. Ikke, Joost, Luc Ton, Peter, Pim en Maarten waren bij Frits te gast in Amsterdam-Oost. Prima verzorgd. Kunnen we niets van zeggen. Hooguit dat de loempia's een zwart randje hadden. Nou ja, in denk dat de meeste jongens het sowieso niet doorhadden omdat ze al een schipperbitterje of wat ophadden. Nee, ik niet. Ik was de BOB. Bij het pokeren heb ik, denk ik, alle kansen benut die ik kreeg. Toch ging ik niet met winst naar huis. Zondag heb ik in Weesp een paar kansen, laten liggen en de afloop daarvan is bekend. Ik heb mijn lesje geleerd, volgende keer moet de pokerplanning beter op het voetballen worden afgestemd.
Poker-impressie...

 9 oktober
 

Eerste nederlaag van het seizoen voor 's-Graveland bij Weesp: 3-2

Tja, het moest er een keer van komen, maar dat ’s Graveland bij Weesp tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep, heeft het geheel aan zichzelf te wijten. Uiteindelijk met 9 man van start – Harun moest zich op het laatste moment afmelden wegens achillespeesproblemen – en dat ging eigenlijk heel behoorlijk. Frank, Ronald, Giliam, Niels, Luc, Alfred, Fred, Menno en Jeroen leverden een prima eerste helft af, waarin ze duidelijk de bovenliggende partij vormden en ook genoeg kansen kregen, maar verzuimden te scoren. Vooral Jeroen had het vizier niet op scherp staan, ondanks dat hij zich alcoholvrij door een zware pokeravond had geworsteld. En dan zul je altijd zien dat de tegenstander dan scoort. Zo ook nu, een zondagsschot dat onder de voet van Giliam doorgleed en Frank verraste. Gelukkig kreeg ´s Graveland nog voor rust toch loon naar werken, toen Niels van dichtbij inschoot en de keeper mede door een mislukt overstaphakje van Jeroen werd verschalkt.
Lees verder...

 7 oktober
 

's-Graveland 45+ weer net niet gewonnen van Huizen

Jeroen te Nuyl: "Het spat er nog niet van af dit seizoen bij de 45+. En dan heb ik het nog niet eens over het voetbal. Ook deze week moest ik weer hemel en aarde bewegen om genoeg poppen op de been te brengen. En uiteindelijk lukt dat en staan we met een leuke positieve, aanvallend ingestelde, ploeg. Effe denken: Ikke, Martin, Luc, Frits, Kees, Giliam, Fred en verrsassing Marcel Cuiper. Ja, Cuipertje zit altijd nog in mijn adressenbestand, voor het geval dat. En dat kwam nu mooi uit. Gezellig en je hebt er eentje bij met veel verstand van voetbal. Daar kan ik tenminste eens een goed gesprek mee voeren. Maar om kort te gaan: We speelden twee keer een half uur. Eerst tegen Huizen 2-2. Die hadden we moeten winnen. Toen tegen Muiderberg en die verloren we kansloos met 5-0. Nou ja, jammer. Daarna nog effe in de kantine Nederlands elftal gekeken. Was best leuk.
Fotoimpressie...

 2 oktober
 

's-Graveland wint twaalf-punten-thriller thuis van Baarn: 3-2

Twaalf uit vier! Een reeks van vier winstpartijen. Het houdt maar niet op met die knotsgekke Oude Beloften. De eerste drie wedstrijden waren tegen teams die niet al te hoog op de ranglijst stonden. Dat kon van de tegenstander van vandaag niet gezegd worden. Sv Baarn had net als 's-Graveland de eerste drie wedstrijden gewonnen. De vraag was dus wie de ongeslagen status zou kunnen behouden. Baarn had een doelpuntje meer gescoord en een stuk minder tegen, dat maakte ze op voorhand licht favoriet bij de bookmakers. 's-Graveland trad aan met Frank, Harun, Giliam, Jarno, Frits, Mike, Fred, Stok en Rick Calis die zijn comeback maakte bij de Oude Beloften. Beide teams begonnen behoudend aan de wedstrijd en speelden allebei vanuit een compacte verdediging. Beide teams creëerden kansjes uit uitvallen. Baarn kwam na een minuut of twintig op 0-1. Jarno van Diermen maakte vlak voor rust de 1-1, na een knappe assist van oudste Oude Belofte Fred Fouraschen. Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt. Hoewel het viel wel op dat 's-Graveland over een betere conditie beschikte.
Lees meer...

 25 september
 

's-Graveland bedwingt PVC2 met gevleugelde voet: 4-6

Negen uit drie. De Oude Beloften kennen een seizoenstart zonder weerga. Nadat vorige week het eerste team van PVC werd verslagen, werd vandaag het tweede team van PVC in Utrecht aan de zegekar gebonden. PVC staat voor Pede Volucri Cogimus, wat zoiets betekent als "wij bedwingen met gevleugelde voet". De gevleugelde voeten liepen vandaag echter aan 's-Gravelandse kant. Behalve aanvoerder Jeroen te Nuyl, Luc, Pim, Niels, Frits, Mike, Fred en Frank, trad ook nieuweling Joran van Diermen aan. 's-Graveland speelde weer vanuit een compacte verdediging die de aanvallers van PVC meestal aardig van de goal wist af te houden. 's-Graveland zocht en vond de gaatjes in de Utrechtse verdediging via mooie combinaties. Frits van der Meer schoot twee keer een harde strakke voorzet van respectievelijk Luc en Jarno in de touwen. Jeroen plukte een bal uit de lucht en schoot hem pardoes achter de keeper van PVC. Om kort te gaan ruststand was 2-3.
Lees meer...

 23 september
 

’s-Graveland 45+ breekt geen potten bij Huizen

Jeroen te Nuyl: "Ik had even een woede-uitbarsting aan het begin van de avond. Twee weken geleden zouden we spelen bij Buitenboys. Dat werd te elfder ure gecancelled omdat Buitenboys en Muiderberg te weinig mensen hadden. Dat was balen. Maar vanavond komt Buitenboys gewoon maar niet opdagen, zonder enige informatie of wat dan ook. Vind je het gek dat ik dan effe boos wordt. Nou ja, we hebben er met Huizen en Muiderberg het beste van gemaakt. Het ging bij ons niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Behalve ikke, waren er Martin, Mike, Luc, Frits, Ray, Stok en Niels. Eén wissel is op zich mooi. Maar helaas kwam onze Braziliaanse voetbaltrein niet op gang. Twee keer gelijk tegen Huizen, twee keer nipt verloren van Muiderberg. Slechts één doelpunt gemaakt. Natuurlijk wel door deze jongen. O nee, Frits heeft ook nog gescoord. Die poeierde de bal het eigen doel in. Nou ja, hij heb ook z'n goeie kanten, zullen we maar zeggen. Over twee weken bij 's-Graveland. Ja. gezellig!"
Foto-impressie...

18 september
 

’s-Graveland houdt het koppie erbij tegen PVC1: 4-2

Zes uit twee. Met de overwinning op PVC1 (volgende week uit tegen PVC2) hebben de Oude Beloften zowaar een reeks van twee overwinningen neergezet. De stemming na de wedstrijd was dan ook opperbest. Er werd alvast geproost op het niet meer te ontlopen kampioenschap want: ""we hoeven nog maar 28 wedstrijden en de zwaarste twee hebben we nu gehad."
Natuurlijk volkomen misplaatst deze vooruitblik op een kampioenschap, toch speelde 's-Graveland vandaag best aardig. Er zat tenminste een beetje lijn in het spel en dat was vorig seizoen lang niet elke wedstrijd het geval. Het eerste van PVC is dit seizoen voor het eerst begonnen met 7X7 en dat was nog wel een beetje te merken. Qua individuele klasse was PVC1 wellicht sterker dan 's-Graveland. Dat kwam er op het halve veld echter niet helemaal uit. Beide teams kregen aardige kansen in de eerste helft. PVC scoorde niet. Pim van Leeuwen en Luc te Nuyl kopten (!) voor 's-Graveland raak.
Lees verder...

 11 september
 

Geen Abcoude douche voor ’s-Graveland, maar winst: 2-3

Jeroen te Nuyl: "Na enige tegenslag in het voorbereidingsritueel – Giliam en met name Pim waren ietwat verlaat door fileproblemen op de A1 – gingen de 9 van onze eigen FC – Frank, Menno, Harun, Luc, Mike, Giliam, Pim, Kees (jawel) en ondergetekende – redelijk voortvarend van start. Abcoude treedt dit jaar voor het eerst aan in deze competitie en wist duidelijk niet wat precies wat te doen. Ze hadden 13 man klaar staan en een scheidsrechter in vrijetijdstenue die nog even de spelregels door schrijver dezes ingefluisterd moest krijgen. Anyway, hoewel het allemaal niet best was wat ’s Graveland liet zien, brak de rust na 25 minuten – de scheids had de officiële speeltijd ook even niet paraat – toch aan met 0-1 voorsprong. Pim was nog niet koud ingevallen, of zijn splijtende dieptepass werd door Luc via een door Kees van Kooten ooit zo mooi omschreven ‘struikelhul-achtige’ manier achter de doelman gewerkt. Oftewel: een eigenlijke matige pass werd door nog matiger verdedigen van Abcoude in eigen doel geschoten."
Lees verder...

 4 september
 

Jeroen te Nuyl: "Laat effe weten of je er bent"

Jeroen te Nuyl: "Eindelijk, we gaan echt beginnen deze week. Vrijdagavond 45+, ik weet nog niet tegen wie., Zondag 35+, uit tegen Abcoude. Ik heb iedereen waarvan ik denk dat ie mee gaat doen een mailtje gestuurd met daarin het bekende recept: Laat mij bijtijds (donderdag) weten of je er al dan niet bij bent op zondag, of eventueel bereid vrijwillig reserve te zijn. En inderdaad, voor de mensen die het nooit geweten hebben. Het trainen is elke dinsdagavond vanaf ca 20.00 uur.
De eerste tegenvaller hebben we al te pakken. Marc Heemskerk is geblesseerd. HIj heeft het allemaal uitgelegd in een mail. Samengevat komt het erop neer dat hij in een verkeerd lichaam geboren is. Dus die zit even in de lappenmand. Jammer! Ook vanaf deze plaats wens ik hem beterschap. Voor alle andere spelers geldt: als je nog niet op mijn mail gereageerd hebt, doe dat dan even. Dan weet ik met wie ik vrijdag en zondag de wei in kan gaan.

 17 augustus
 

Ouderwets Lachen Met Menno

   Menno: "Dit is toch humor, of niet soms?"
 

 14 augustus
 

Ronaldo zorgt voor verrassinkjes bij competitie-indeling 2016-2017

De KNVB had er voor dit jaar extra werk van gemaakt. De loting voor de competitie-indeling voor de 35+ 7x7 werd verricht door Ronaldo. Nee, niet Cristiano Ronaldo, maar Ronaldo Luis Nazário de Lima, niet te verwarren met Romário de Souza Faria. Ronaldo, ooit de beste voetballer van de wereld, heeft nu een kapperszaak in Brazilië. Maar dat doet er verder niet toe. De competitie bestaat dit seizoen uit veertien teams. Nieuwkomers zijn Abcoude, Maarssen en RKAVIC. PVC heeft een tweede team ingeschreven. UVV en 'tGoy zien we dit seizoen niet terug.

 16 augustus
 

Menno van den Brand vindt humor belangrijk in het leven en het voetbal

Menno van den Brand: "Het valt mij op dat het er ook in het amateurvoetbal steeds serieuzer aan toegaat. Alles is gericht op het leveren van een prestatie. Er is maar weinig ruimte meer voor een geintje of een grapje. Volgens mij is dat niet goed. Lachen zorgt voor de broodnodige ontspanning. Want zonder onstspanning kan er geen inspanning zijn, zeg ik altijd maar. Hoorde je vroeger nog wel eens een goede mop in de kleedkamer, tegenwoordig moet je stil zijn omdat aanvoerder JEroen te Nuyl zijn uitgedachte wisselschama aan het voordrdagen is."
"Ook de verslaggeving op de Oude Beloften-website is mij te serieus geworden. Ik mis dat stukje humor in het leven en het voetbal. Dat was vroeger wel anders. Ik heb heel wat geintjes uitgehaald binnen en buiten de lijnen, maar altijd om te lachen natuurlijk. Vandaar dat het me leuk lijkt om zo af en toe wat humor uit de oude doos te halen. Ik heb een verzamelingetje oude karikaturen op zolder gevonden, die ik graag met de volgers van de website wil delen. Dit alles onder de noemer Ouderwets Lachen Met Menno. Een voetballeven is veel te kort om te gaan sikkeneuren, toch?"

 7 augustus
 

Onderhandelingen aanvoerder en voorzitter over Contributie 35+ afgerond

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Alles leuk en aardig, maar ik ben natuurlijk gekke Henkie niet. Op mijn vakantieadres ontving ik een mailtje van voorzitter Koen Janmaat met daarin een voorstel voor de nieuwe contributie voor 35+voetballers. Ik sloeg steil achterover. 450 Euro voor wat wedstrijdjes en wat trainen met een paar oude mannen, dat is me toch echt te gortig. Ik heb Koen gezegd dat dit voorstel niet acceptabel is. Wij vormen met de Oude Beloften een uithangbord voor de sv 's-Graveland. Ik hoef echt niet betaald te worden voor mijn wedstrijden, maar dit sloeg nergens op."
Voorzitter Koen Janmaat: "Jammer, dat Jeroen direct zo'n grote mond opzet. Kijk, de Oude Beloften gaan volgend seizoen meer wedstrijden voetballen, ook op vrijdagavond. Logisch dat de contributie wat omhoog gaat, toch? Omdat ik een nieuw toetsenbord heb bij mijn computer, heb ik me vertikt. De 1 en de 4 zitten namelijk nogal dicht bij elkaar. Ik heb het Jeroen uitgelegd en hij kon me direct in mijn gecorrigeerde voorstel vinden. Prima. Ik wil onze relatie graag goed houden want ik wil ook dit seizoen weer een aantal 45+wedstrijden op de vrijdagavond meedoen."

 30 juli
 

Mike Visser wint eerste prijs van het seizoen

Oude Belofte Mike Visser, 'Tattoo Mikey' voor zijn vrienden, heeft zijn eerste prijs van het seizoen al binnen. Of was het de laatste prijs van vorig seizoen? De SVS cup, waarvoor wekelijks punten te verdienen waren, startte namelijk op dinsdag 7 juni, in het vorige seizoen. Mike toonde weer aan een echte toernooivoetballer te zijn, want aan het begin dit jaar won hij met zijn team ook al het oliebollen-mixtoernooi! Na de laatste speelronde van afgelopen dinsdag had hij de meeste winstpunten bij elkaar gespeeld. Hij ontving de beker uit handen van de organisatoren Juliën Janmaat en Joey van Wettum. Mike vergaarde de meeste punten, vooral door elke avond aanwezig geweest te zijn. Mike Visser: "Natuurlijk is het leuk om een prijs te winnen, maar ik heb vooral veel getraind om komend seizoen de Oude Beloften in het linker rijtje te laten eindigen. Eerlijk gezegd heb ik mijn teamgenoten een beetje gemist op de trainigen. Die zullen wel weer een of andere fleuwe smoes hebben." De voltallige webredactie feliciteert Mike Visser met het winnen van de SVS-cup 2016.

   
   
   
 
eXTReMe Tracker