Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

 30 oktober
 

's-Graveland niet in topvorm, maar wint toch van Nautilus: 4-2

Nautilus is niet het sterkste team uit de competitie. Toch werd de komst van de Amstelveners naar sportpark Berenstein niet geheel zonder zorgen bezien. De afgelopen twee wedstrijden hadden de Oude Beloften immers verloren en vorig seizoen werd met 2-0 van Nautilius verloren. Geen enkele reden om de tegenstander te onderschatten. Maar goed ook, want zo makkelijk ging het allemaal niet. 's-Graveland trad aan met negen man: Jeroen, Mike, Ronald, Frits, Menno, Niels, Stok (met stijve nek), Frank en André Janmaat. Het begin was veelbelovend. Na vijf minuten maakte Frits van der Meer koeltjes de 1-0, uit een uitval, waarbij Ronald van Oostrum de assist verzorgde. 's-Graveland hield het beste van het spel, maar kon niet echt doordrukken. Sterker nog, Nautilus kwam af en toe ook gevaarlijk voor keeper Frank Scheltus. Aanvoerder Jeroen te Nuyl was echter onverbiddelijk. Met z'n linker en met z'n koppie (mooie voorzet Mike Visser) zorgde hij voor de 2-0 en de 3-0. Vlak voor rust kwam Nautilus terug tot 3-1.

's-Graveland - Nautilus: 4-2
Ruststand: 3-1
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer (2x), Jeroen te Nuyl (2x)


Jeroen te Nuyl (rechts op linker foto): "In de rust heb ik het woord genomen en gezegd dat dit wat mij betreft een sleutelwedstrijd was. Willen we aansluiting bij de top houden of gaan we in het rechterrijtje lopen kloten. Nou, die boodschap kwam wel even aan bij de heren. Daarmee gaf ik tevens het signaal af dat we de tweede helft geen gekke dingen moesten gaan doen. ALs Nautilus op 3-2 zou komen, kon het nog wel eens heel lastig worden voor ons."
"Gelukkig hebben de jomgens mijn woorden in hun oren geknoopt. Vooral Frank die haalde er toch weer een paar ballen mooi uit. Het werd geen 3-2. Na een kwartiertje scoorde Frits, weer op aangeven van Ronald, met een ouderwetse punter de 4-1. Nautilus scoorde in de laatste minuut nog een mooi doelpunt: eindstand 4-2. Niks aan het handje. We hebben het allemaal nog in eigen handje. Kampioentjo!"

 

Frank Scheltus (foto rechts): "Ik had erop gerekend dat ik vandaag weinig te doen zou krijgen. Maar dat viel tegen. Ik moest douchen na afloop, want had me toch een beetje in het zweet gekeept."
"De wedstrijd tegen Nautilus van vorig seizoen beschouw ik als een van mijn dieptepunten uit mijn carrière. En geloof me, ik heb een hoop slechte wedstrijden gespeeld. Maar goed, gelukkig hebben we vandaag de schande van vorig seizoen kunnen uitvegen."
"De organisatie van onze nieuwjaarsreceptie op 13 januari draait op volle toeren. Ik reken nu op het recordaantal van zo'n dertien deelnemers. Reisdoel was aanvankelijk Keulen, maar inmiddels hebben zich andere Duitse steden gemeld. Het wordt even kijken waar in cultureel opzicht het meeste te halen valt. Ik houd iedereen op de hoogte."

 
 
 
 
 

De rust

 

Supporter van de Week

Harun Sengul is al een paar weken geblesseerd. Kuitspier gescheurd. Van de dokter mag ie even helemaal niets doen. Nou ja, zijn teamgenoten aan komen moedigen op zondagochtend, dat mag natuurlijk wel. Klasse!

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Wat een heerlijke voetbaldag was het vandaag. Een lekker temperatuurtje, windstil, zelfs het zonnetje kwam er nog even bij. Veld 3 ligt er prachtig bij. Waar het andere seizoenen nog wel eens een zandvlakte wil zijn is het nu een groen oase. Dan zeg ook ik dat natuurgras lekkerder voetbalt dan kunstgras. Korrels of geen korrels."
"Joost heeft vandaag natuurlijk weer uitstekend gefloten. Ik heb hem niet op een foutje kunnen betrappen. En als ik dat wel gedaan had, had ik dat trouwens hier niet gezegd. Zo ben ik dan ook wel weer."
"De aanvoerder van Nautilus was een aardige jongen en om de grap van Luc te herhalen van vorig seizoen: En hij is een hele goede voetballer. Gelukkig voor ons, keepte hij vandaag."