Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

 16 oktober
 

's-Graveland vergeet te scoren, sv Nieuw Utrecht niet: 6-2

Als je niet scoort, kan je niet winnen. Vast geen uitspraak van Johan Cruyff, maar wel een waarheid als een koe. De Oude Beloften moesten vandaag aantreden met Pim, Niels, Giliam, Frits, Bert, Fred, Jarno, Mike en Luc, dus zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl. Voor de wedstrijd was er nog discussie in de kleedkamer of dit een voordeel of nadeel was. Jeroen had vorige week tegen Weesp behoorlijk wat kansen gemist. Deze week zou er in ieder geval makkelijk gescoord gaan worden. Hoe anders zou het lopen. In de eerste helft liet 's-Graveland een aantal opgelegde kansen liggen. Frits van der Meer had drie keer raak kunnen koppen, Jarno van Diermen had drie keer raak kunnen schieten en nog zo wat. sv Nieuw Utrecht had af en toe een uitval en ging daarbij uiterst goed om met het benutten van de kansen. Na vijfentwintig minuten stond het 3-0 voor de Domstedelingen. Gelukkig kon Luc te Nuyl vlak voor rust nog wat terugdoen (3-1).


In de rust werd bij een kopje Turkse thee afgesproken dat we het koppie erbij zouden houden. Snel een doelpunt maken en dan rustig verder voetballen. Dat scenario begon goed. Na vijf minuten rolde een schot(je) van Niels Steenvoorden de hoek van het doel in. Wat precies de aanleiding was, is niet duidelijk, maar daarna zakte 's-Graveland ver weg. Het probeerde nog wel, maar kon geen vuist maken. sv Nieuw Utrecht wachtte en profiteerde. Opnieuw drie doelpunten voor de Utrechters maakten een eindstand van 6-2.
's-Graveland kon weinig afdingen op het verlies. Als het de kansen in de eerste helft gewoon had benut, was het wellicht anders gelopen. Maar ja, 'als' telt niet in de voetballerij. Ook niet bij de 35+.

Luc te Nuyl (foto links): "We hebben het zelf verpest. Dit keer kunnen we geen pokeravond als excuus opvoeren. Hoewel ik weet natuurlijk niet wat Frits en Jarno gisteravond hebben uitgevoerd."

 

Luc: "De voorbereiding was voor mij niet optimaal. Ik zat bij Pim in zijn nieuwe auto. Zijn navigatie stuurde ons een doodlopende weg het weiland in. Belachelijk. Uiteindelijk hebben we illegaal, via een busbaan, het sportpark bereikt. En toen moesten we halsoverkop het veld op."

Frits van der Meer (foto rechts): "Als er normaal gesproken een z'n koppie gebruikt in het veld, dan ben ik dat, dacht ik toch. Ik weet niet wat het was, maar die bal wilde er maar niet in. Mijn mooiste misser was er een waarbij ik inlopend hard binnenkopte en de bal via binnenkant paal, via de andere paal, weer het veld in kwam. Mooi, maar balen! Ik weet niet wat het was, maar de tweede helft ging het bij ons een stuk minder dan de eerste helft. Ik zag vermoeidheid in het team sluipen. Het seizoen duurt kennelijk al twee wedstrijden te lang voor ons. Nou konden we ook niet erg hard doorwisselen. Fred stond wel wissel maar wilde niet wisselen. Ja, dan wordt het lastig natuurlijk. Hij heeft wel veel mooie foto's gemaakt."

 
 
 
 
 

De rust

 

Supporters van de Week

Teun, Cas en Joep.

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Jeroen had aan mij en Luc gevraagd om samen te bekijken wie er van ons zou gaan keepen. Vaste keeper Frank zit namelijk met zijn familie in Turkije. Ik begrijp dat ze in een soort kuuroord zitten waar het vooral vasten is. Lekker eten en alcohol schijnen er taboe te zijn. Lijkt me wel eens goed voor Frank. Maar goed, ik wilde best keepen, maar dan wilde ik ook aanvoerder zijn. En Luc vond het allemaal best."
"Het was heerlijk weer om te voetballen. Ik had zelfs last van de zon. Nee, ik had me wel ingesmeerd, maar ik bedoel dat de zon in mijn ogen scheen terwijl ik alle ballen moest tegenhouden."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Hij had een regel die ik nog niet kende. De keeper mocht alleen onderhands uitgooien. Voor mij geen probleem. Als je het maar weet."
"De aanvoerde van sv Nieuw Utrecht was een aardige jongen en een goede voetballer. Het was een sportieve wedstrijd."