Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

26 februari

Onnodig verlies van 's-Graveland bij Elinkwijk: 6-4

Altijd weer even zoeken hoe je het beste bij het veld Elinkwijk komt. A2 of A27, langs het Amsterdams Rijnkanaal, of niet? Nou ja, Ronald, Luc, Jeroen, Niels, Giliam, Frits, Fred, Pim en Kees waren op tijd aanwezig en begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd. Compact spelen, bewegen, goed inspelen, tegenstander laten komen en uitvallen. Het duurde dan ook niet lang of 's-Graveland stond met 0-2 voor. Luc te Nuyl en Frits van der Meer zorgden voor een mooie afronding van uitgespeelde kansen. Elinkwijk leek daar weinig tegenover te kunnen stellen. Hoewel, twee schoten uit de tweede lijn verrasten keeper Pim van Leeuwen. Pim moest invallen voor Frank Scheltus die een weekje oversloeg. Pim, door aanvoerder Jeroen te Nuyl voor de wedstrijd nog gepresenteerd aals "de witte panter", had gehoopt vandaag de nul te houden. Dat zat er dus na de eerste helft al niet meer in.

Elinkwijk - 's-Graveland: 6-4
Ruststand: 2-2
Doelpunt 's-Graveland: Luc te Nuyl, Frits van der Meer, Giliam Hagen, Jeroen te Nuyl

Jeroen te Nuyl: "We hebben de wedstrijd echt uit handen gegeven. We hebben zowel in de eerste als de tweede helft de beste kansen gekregen. Een paar keer speelden we het mooi uit, maar maakten we het niet af. En het gaat er toch nog steeds om wie de meeste doelpunten maakt. Volgens mij kwamen we nog wel 2-3 voor, door een goal van Giliam Hagen. Toen werd het 3-3 en 4-3 door mooie individuele acties en schoten van de Elinkwijkse aanval. Ik kopte zelf de 4-4 binnen, uit een corner nog wel. Dat zie je bij ons niet vaak dat er uit een corner gescoord wordt. Maar ja, zo'n kansje laat ik natuurlijk niet liggen. Elinkwijk toonde behoorlijk veerkracht en scoorde nog twee keer (6-4). Het leek erop of bij ons alle kracht uit de benen was verdwenen."
"Jammer, en nergens voor nodig dit verlies."

 

 


Luc te Nuyl: "Ik heb een halve seizoenskaart bij Ajax. Dus ik ben er regelmatig te vinden met Oude Beloften bekenden Maarten Schaap en Edgar Lamaker. Zij hebben allebei een hele seizoenskaart. Vandaag was het mijn beurt weer eens een keertje."
"We hebben eerst Feyenoord-PSV in de kroeg gekeken met allemaal Ajax-supporters. Die hoopten natuurlijk dat Feyenoord zou verliezen, maar dat gebeurde niet. Vervolgens hebben we in de Arena een lekkere pot voetbal gezien. Heracles bood de eerste helft nog wel tegenstand, maar in de tweede helft werden ze van de mat gespeeld door Ajax."
"We hebben de nieuwe Godenzoon Neres zien debuteren, het laatste kwartiertje. Hij deed het niet slecht, maar het is effe afwachten. Wat ons betreft wordt Ajax gewoon kampioen. Dat gezeik over Feyenoord, Coolsingel dit en dat, begin ik een beetje zat te worden."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Teun en Cas Hagen zagen vader Giliam vandaag weer eens scoren. De anders zo hechte gebroeders kwamen tijdens de wedstrijd vreemd genoeg langs de lijn niet in de buurt van elkaar. De webfotograaf moest daarom twee plaatjes schieten in plaats van één. Toch goed dat ze er waren...

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Een boeiend complex van Elinkwijk met verschillende gebouwen waar we ons moesten melden. Wel een beetje teleurstellend dat na de wedstrijd er niemand meer van de club te vinden was. Kantine dicht, wedstrijdsecretariaat dicht. Ik heb de kleedkamersleutel maar voor de deur gelegd."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Er lopen een paar licht ontvlambare types bij Elinkwijk, maar deze scheidrechter kon daar goed mee omgaan."
"De aanvoerder van Elinkwijk was een aardige jongen. Ik had als spits rechtstreeks met hem te maken en in die zin was het dan weer een lastige jongen."