Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

19 februari

's-Graveland en Abcoude houden elkaar in evenwicht: 2-2

Abcoude was vandaag voor de Oude Beloften als tegenstander lastig in te schatten. De eerste wedstrijd van het seizoen werd daar ternauwernood gewonnen. Abcoude stond in de competitie lange tijd stijf onderaan. De laatste drie wedstrijden daarentegen had Abcoude gewonnen, twee weken geleden zelfs van BVV met 7-4. Enige navraag voor de wedstrijd leverde op dat Abcoude sinds een paar weken de tactiek wat had aangepast. O, ja. Kortom, hoe lastig het ook was, 's-Graveland moest vandaag van de eigen kracht uitgaan. De Oude Beloften traden aan met Jeroen,Pim, Giliam, Frits, Harun, Ronald, Fred, Frank en Bert.
Vanaf de eerste minuut bleek dat Abcoude dicht op de bal speelde. 's-Gaveland moest wennen aan deze druk die vroeg werd gezet. Het leverde Abcoude al snel het eerste doelpunt op (0-1). En binnen tien minuten had ook de 0-2 op het scorebord kunnen staan, ware het niet dat een speler van Abcoude voor open doel de bal tegen de paal wist aan te schieten.

's-Graveland - Abcoude: 2-2
Ruststand:2-2
Doelpunt 's-Graveland: Fred Fouraschen, Frits van der Meer

Frank Scheltus: "Ja, ik geloof dat niemand er meer op rekende. Ik lag in de verkeerde kant van de goal. Maar de Abcoudenaar wist het voor elkaar te krijgen om de bal toch nog verkeerd in te schieten, waarna ik hem (de bal, red.) op kon rapen. Het was wel een soort van kantelmomentje. Abcoude maakte nog wel de 0-2, maar wij kwamen iets beter in de wedstrijd. Hoe ik de goal van Fred Fouraschen moet omschrijven, weet ik eigenlijk niet. Het was een soort van schot, maar dan heel zacht. Via, via, via, via, rolde die toch over de Abcouse doellijn. Soms moet je een beetje geluk hebben. En dat hadden we een keer. "
"De gelijkmaker was dan wel weer een bijzonder mooi doelpunt. Een mooie loopactie van Frits van der Meer, een passje van Pim van Leeuwen, en Frits die, oog in oog met de keeper,koelbloedig afrondt. Jammer dat we niet meer hebben kunnen scoren. Maar zij trouwens ook niet. Niet eerder had ik dit seizoen een helft de nul gehouden."

 

 


Bert Schmidt: "Het was nou niet bepaald lekker weer toen we de wedstrijd begonnen. Het regende behoorlijk. Ik had een lekkere warme jas aan van de 's-Graveland jeugdcommissie. Andere jongens, zoals Frank, pakten het anders aan en deden de warming-up onder het afdak bij de kantine (foto boven). Zo kan het natuurlijk ook."
"Maar goed, de tweede helft ging het weer aardig gelijk op. Wij hadden wel de beste kansen en stonden twee keer vijf minuten met een man meer omdat er bij hun iemand was afgestuurd. Ik kan leven met een puntje. Vooruit maar. Ik ga zo bij het eerste kijken. Dat moet in Amsterdam spelen."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Menno van den Brand was vandaag supporter tegen wil en dank. Menno: "op de wintersport ben ik ongelukkig gevallen. Daarbij is mijn goed-heiligbeen een stukkie verdraaid. Ik heb nu enorm last van m'n rug. Volgens mijn vrouw en de chiropractor gaan er wel een paar weken overheen voordat het weer goed is. Ik kan dus ook niet vlaggen bij het eerste. Nou ja, soms zit het mee, soms zit het tegen."

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het vierde was afgelast, dus we waren het enig team dat thuis speelde, op kunstgras natuurlijk. Als dat lekker nat is zoals vandaag, speelt dat heerlijk."
"Er hadden zich verschillende spelers aangeboden die ook wel wilde meedoen als we niet genoeg mensen hadden. Maar negen spelers vind ik precies goed."
"Joost heeft weer prima gefloten. Jammer dat hij in de tweede helft twee keer iemand van Abcoude naar de kant moest sturen. Maar in mijn ogen waren dat goede beslissingen."
"De aanvoerder van Abcoude was een aardige jongen en een goede keeper. De tweede helft raakte hij geblesseerd en moest hij zijn plaats onder de lat afstaan. Jammer."