Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

5 februari

Zoete sportieve wraak 's-Graveland tegen Kockengen: 5-1

Twee weken geleden moest 's-Graveland z'n meerdee erkennen op het bevroren kunstgras in en tegen Kockengen. DAt kwam hard aan. De sympathieke voetballers uit Kockengen hadden immers tot dan toe nog geen wedstrijd gewonnen. Vandaag kon 's-Graveland in de terug-wedstrijd de zaak rechtzetten. De Oude Beloften stelden gelukkig niet teleur. Jeroen, Luc, Pim, Jarno, Harun, Niels Fred, Frits en Frank vormden een goed, uitgebalanceerd, team. Waarbij met name Jarno van Diermen een uitstekende wedstrijd speelde. Al na een minuut scoorde hij de 1-0 en na twee minuten zette hij Luc te Nuyl inde gelegenheid om zijn doelpuntje mee te pikken (2-0). 's-Graveland liet Kockengen komen en loerde op de counter. Dat ging best goed, maar leidde in de eerste helft niet tot meer doelpunten. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. 's-Graveland bleef de gevaarlijkste ploeg met de meeste kansen. Kockengen loste af en toe een schot uit de tweede lijn. Lang verhaal kort: 's-Graveland scoorde er nog drie, Kockengen één, eindstand 5-1.

's-Graveland -Kockengen: 5-1
Ruststand:2-0
Doelpunt 's-Graveland: Jarno van Diermen (2x), Luc te nUyl, Jeroen te Nuyl (2x)

Op de nieuwe banken in de kantine (foto rechts) wordt nagepraat over de wedstrijd. Jeroen te Nuyl: "We hebben helemaal niet slecht gespeeld vandaag. En het resultaat is ernaar. We speelden compact, niet te druistig en Jarno was een uitstekend aanspeelpunt voorin. Dat ik zelf ook nog twee doelpunten maak is leuk, maar ik kijk toch vooral naar het belang van het team."

Luc te Nuyl: "Een paar seizoenen heb ik de Looney-Tunes-Trofee in het leven geroepen,voor de topscorer van de Oude Beloften die meer dan tien doelpunten in een seizoen weet te scoren. De trofe heeft nu drie seizoenen in de schuur gestaan. Het ziet ernaar uit dat ik hem eindelijk uit het vet kan halen want met de twee doelpunten van vandaag is Jeroens totaal op tien gekomen. Hij heeft er nog maar eentje nodig dus."

 

 


Frank Scheltus: "Voor mij was deze wedstrijd extra beladen. In de vorige wedstrijd tegen Kockengen was ik niet bepaald gelukkig. Ik reken me het verlies persoonlijk aan. Als ik bij een 1-2 stand niet over de bal heen had getrapt waren we met een voorsprong de rust ingegaan en dan had ik het nog moeten zien. Nou ja, wat gebeurd is, is gebeurd. Vandaag wilde ik de nul houden. Dat was bijna gelukt. Ik kan kennelijk niet van mijn verdediging vragen dat zij een hele wedstrijd scherp blijven. Ook nu weer: de aandacht verslapt, ze laten hun man lopen en voor mij is er dan geen houden aan. Vooruit maar. In 2017 hebben we in ieder geval thuis nog niet verloren."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

NIet gek dat Jarno van Diermen vandaag zo'n goede wedstrijd spelde. Hij had voor de nodige supporters gezorgd. Behalve zijn vrouw waren zijn twee zonen Wessel en Matthijs en ook nog neefje Sem van de partij. JAmmer dat we JArno de komende drie weken moeten missen wegens fiets en ski-activiteiten.
Op de foto vlnr: Joep Steenvoorden, Wessel, Matthijs en Sem.

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Alleen wij en het vierde speelden vandaag thuis. Het vierde wilde vandaag op echt gras spelen, op veld twee. Toen was het voor mij een eenvoudige keuze en koos ik voor het hoofdveld. Mijn technische spel komt daar het beste uit de verf."
"Kees -One Touch Cornelis- Langerak zou ook met ons meedoen, maar ging scheidsrechteren bij het vierde. Moet ook gebeuren. Nou ja, met negen man hebben we het prima gered."
"Joost heeft weer uitstekend gefloten. Ik hoop dat hij deze lijn in 2017 weet vast te houden."
"De aanvoerder van Kockengen was een aardige jongen en een goede voetballer. Ik heb niet het idee dat zij een vaste aanvoerder hebben. Dat zie je ook terug in het veld, vind ik. Er is niemand, zoals bij ons, die de lijnen voor het team uitzet."