Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

22 januari

Koude start 2017 voor 's-Graveland met verlies bij hekkensluiter Kockengen: 5-2

Alle goede voornemens in één klap aan barrels. Waar de Oude Beloften vorige week in Keulen als een hecht team opereerden, hing het vandaag als poedersneeuw aan elkaar (poedersneeuw hangt niet goed aan elkaar. van poedersneeuw kan je geen lekkere sneeuwballen maken, in tegenstelling tot goede paksneeuw, red). Acht man (Jeroen, Luc, Frits, Bert, Menno, Frank, Giliam, Kees) traden aan op een zonovergoten kunstgrasveld van Kockengen, het team dat voor de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen had. Dát kon toch geen moeilijke wedstrijd worden? In de eerste helft liep het al niet heel soepeltjes. De beste mogelijkheden, kansen is een groot woord, waren voor 's-Graveland. Jeroen te Nuyl en Kees Langerak schoten beheerst in. Door niet goed ingrijpen van de 's-Gravelandse verdediging kon Kockengen voor rust op gelijke hoogte komen.

Kockengen - 's-Graveland 5-2
Ruststand:2-2
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Kees Langerak

In de rust was de stemming in de 's-Gravelandse kleedkamer nog positief. "We moeten gewoon geduld hebben, dan komt ie vanzelf, zei Kees. Aanvoerder Jeroen was het positiefst: "Laten we vooral ook snel die vierde goal maken dan hebben we tenminste een beetje zekerheid". Hoe anders zou het lopen in de tweede helft. 's-Graveland kreeg kansen maar schoot ze er niet in. Kockengen scoorde drie keer uit mooi uitgevoerde uitvallen. Met gebogen hoofd zochten de Oude Beloften de kleedkamer weer op.
Jeroen te Nuyl: "Ja, dit sloeg natuurlijk nergens op. Maar ja, wat moet ik er van zeggen. Het is niet anders. Het is sowieso een beetje raar dat we lopen te voetballen, terwijl ze tweehonderd meter verderop aan het schaatsen zijn. Aan de andere kant, dat geldt natuurlijk ook voor de jongens van Kockengen."
"We hebben zo'n beetje alles fout gedaan, wat je fout kunt doen. Zo hebben we bijvoorbeeld niet compact gespeeld. Ik probeer daar na afloop van elke wedstrijd op te hameren, maar kennelijk komt het niet aan bij alle jongens."

 

 


Luc te Nuyl (links op de foto): "Voor de wedstrijd heb ik met Menno van den Brand (rechts op de foto) nog even herinneringen opgehaald over onze reis naar Keulen vorig week. Het blijkt dat we die dagen heel verschillend beleefd hebben. Ik heb meer op de architectuur en alles gelet. Menno heeft vooral z'n ogen uitgekeken bij het winkelen. De flesjes 4711 die hij voor dame en gene had meegenomen vielen in goede aarde, figuurlijk gesproken natuurlijk."
Menno: "Vorige week zijn er vriendschappen voor het leven gesloten zowel binnen als buiten het team. Jammer dat je daar vandaag weinig van terugziet op het veld. Het verlies schetste mijn verbazing nou ook weer niet echt. Luc vertelde dat hij gisteren in Amsterdam met een cluppie naar een film van Laurel en Hardy was wezen kijken en daarna veel bier was gaan drinken. Keeper Frank had een 33+ feest in Ottenhome. Daar had ie een paar pilsies gedronken. Zelf had ik een Irish-coffee avond bij mijn buurvrouw Monica. Na mijn achtste koffie hoorde ik dat er ook alcohol in zat. Mijn conclusie is dat we verloren hebben vanwege een slechte voorbereiding."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Kas en Teun Hagen hadden geen probleem met het harde kunstgras. Goed dat deze kanjers er in 2017 ook weer bij zijn!

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Op kunstgras kan er gewoon gevoetbald worden met dit weer, zeggen ze dan. Toch vond ik het vandaag eigenlijk niet verantwoord. De ondergrond was keihard als beton. Als je een smakkerd maakt en met je harses tegen de grond knalt, loopt het niet best met je af."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Voor de wedstrijd had ie een zwart trainingsjack aan. Op mijn verzoek heeft ie dat veranderd in een oranje."
"De aanvoerder van Kockengen was een aardige jongen en een goede voetballer. Sowieso wel een leuk team en een leuke club. Via mijn werk ken ik Kamiel die een soort leider is van dit team. Dat is ook een leuke gast."