Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

15 januari

Hoop flauwekölsch op legendarische nieuwjaarsreceptie Oude Beloften in Keulen

Vrijdagmiddag weg, zondagmiddag terug en op zaterdag een nieuwjaarsreceptie. We kunnen ondertussen spreken van een traditie. Had vorig jaar Düsseldorf de eer om de Oude Beloften te mogen verwelkomen. Dit jaar was de eer gegund aan Keulen. De organisatie van de Duitse dagen lag in handen van Frank Scheltus. Hij had alles uit de kast gehaald om de teambuilding in een fijne en rustige sfeer te laten verlopen. En dat is hem meer dan fantastisch gelukt. Met culturele, culinaire en muzikale activiteiten waren de dagen goed gevuld. Gelukkig bleef er ook nog even tijd over om te ontspannen. Bijvoorbeeld om eens een Brauhaus te bezoeken en daar een glaasje Kölsch te drinken, het typisch Keulse bier.

 

De nieuwjaarstoespraak van aanvoeder Jeroen te Nuyl in Brauhaus Früh was van een belachelijk hoog niveau. Voor alle aanwezigen (Luc, Joost, Mike, Frank, Mark, Pim, Frits, Maarten, Ronald, Menno, Stok en Vincent) had hij een mooi en persoonlijk woord. Menno van den Brand kreeg daarbij extra aandacht omdat hij sinds dit jaar vijftig jaar lid is van de sv 's-Graveland. Menno zelf memoreerde daar nog bij dat hij er trots op is het oudst spelend lid van de vereniging te zijn. Jeroen voegde daaraan toe dat hij dan ook de oudste eigen-doelpunt-scoorder van de club moet zijn.
Jeroen zelf werd vervolgens in het zonnetje gezet door Pim van Leeuwen, met de uitreiking van de Grote Kale Leidertrofee 2017. Pim benadrukte in een kort woord nog eens alle kwaliteiten van onze aanvoerder.

 

 


Frank Scheltus werd tijdens de nieuwjaarsreceptie natuurlijk ook extra toegesproken. Behalve dat hij werd bedankt voor de fantastische organisatie, werd ook nog even gememoreerd dat zijn keeperskwaliteiten maar dan gewaardeerd worden door de voetballers.
Frank: "Natuurlijk is het leuk om complimenten te krijgen, maar ik blijf zelf liever altijd op de achtergrond. Zo'n toespraak gaat dan ook altijd grotendeels langs mij heen. Ik heb van het team een keeperspet gekregen die ik kan opzetten als ik in de goal sta en de zon in mijn gezicht schijnt. Het schijnt een typisch Keulse keeperspet te zijn. In de vorm van een glas Kölsch. Heel origineel, maar ik vraag me af of het handig is als er harde wind staat. KAns is ook groot dat ik met de pet steeds tegen de lat aan kom. Ik vraag me af of hier goed over nagedacht is."

 
 


Er was tijdens de Nieuwjaarslunch nauwelijks tijd om even iets te drinken, want ook Menno vroeg het woord. In een emotioneel betoog stak hij de loftrompet over de website van de Oude Beloften en overhandigde hij Frits van der Meer, eindredacteur op de webredactie, een oeuvre-prijs. Daarbij had Menno zich laten inspireren door de prijs die Arnon Grunberg recent ten deel was gevallen: De Gouden Ganzenveer. Voor deze gelegenheid kreeg Frits de Bruine Kippenveer. Een korte geknipte Kortenhoefse kipenveer was mee ingelijst bij de prachtige oorkonde.
Menno vertelde dat website ook bij de sportredactie van de Telegraaf gelezen wordt. Volgens journalist Jaap de Groot zou de website nog meer kunnen groeien door vaker kritisch te schrijven over het bestuur van 's-Graveland. Frits vertelde in zijn dankwoord deze suggestie te zullen overwegen.

 
 
 
 

 


Frank: "Ik kijk met een tevreden gevoel terug op deze dagen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Dat zien de andere jongens waarschijnlijk niet, maar zelf probeer ik elke dag nog te leren. Misschien was de netto kroegtijd dit jaar nog wat te laag en had ik het programma nog wat te vol gestopt. Maar ja, als je in Keulen bent, kan je toch moeilijk een bezoek aan de Dom overslaan. En dan moet ook even de toren worden beklommen, toch? Verder laat ik niemand anders de weg van het station naar het hotel meer uitstippelen. Nu hebben we twee uur lopen zoeken terwijl het hotel op tweehonderd meter afstand lag.
We hebben lekker gegeten, al zeg ik het zelf. De eerste avond in een visrestaurant aan de Rijn. Prima visje. Beetje vreemd dat jongens daar dan toch weer schnitzel gaan zitten eten. Een prima lunch in Brauhaus Früh met vlees in allerlei soorten en maten. De tweede avond had ik iets in een Ierse pub gereserveerd, ook goed bevallen. Ik had de plek ook gekozen omdat daar 's avonds karaoke was. Menno heeft daar voor een volle kroeg een legendarische versie van "Ich bin wie Du" gezongen. Ik wist niet dat hij zo goed kon zingen. Na afloop heeft hij nog een korte toespraak gehouden waarin hij aankondigde dat de Oude Beloften mitsommernacht-kampioen zouden worden. Grote klasse!"

 
"Ik had ook een paar dingen uit handen gegeven. Want ik kan moeilijk alles gaan zitten doen. Zo moest Frits bijvoorbeeld de heen en terugreis per trein regelen. Niet al te moeilijk zou je zeggen omdat hij bij ProRail werkt. Van de terugreis maakte hij echter een potje. We hadden bijna twee uur vertraging en zijn door het Keulse spoorwegpersoneel twee keer de verkeerde kant opgestuurd. Toen Frits zich er op mijn aandringen mee ging bemoeien, kwam het gelukkig toch nog goed. We kregen een eigen rijtuig in de ICE toegewezen en voor de schrik mocht ik voor iedereen een consumptie uit de bistrowagon uitzoeken. Ik heb voor een lekker flesje bier gekozen. Zo hebben we dit weekend in stijl afgesloten."  
.