Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

13 november

Off-day en twee eigen doelpunten breken s-Graveland op tegen Ardahanspor: 3-6

VVU Ardahanspor was vorig seizoen een tegenstander waarvan relatief eenvoudig werd gewonnen. Ook dit seizoen hadden ze 'pas' zeven punten. Dus dat zou vandaag ook wel even een makkelijke wedstrijd worden... Nou, niet dus.
's-Graveland had maar liefst een selectie van elf fitte spelers: Frank,Alfred, Ronald, Luc, Jeroen, Mike, Fred, Niels, Fits, Giliam en Menno. Stok van den Burg had zich vrijwillig, in tweede instantie afgemeld. Toen Menno van den Brand voor de wedstrijd tien man klaar zag staan, wilde hij rechtsomkeert maken om 'thuis een stukkie te hardlopen'. Aanvoerder Jeroen te Nuyl wist hem toch om te praten om de kicksen onder te binden. Toen wisten we nog niet wat we nu weten...
Ardahanspor begon sterk aan de wedstrijd. Met name in aanvallend opzicht waren ze vaak gevaarlijk. Zeker als 's-Graveland keer op keer niet in staat leek om de de goede eindpass in te spelen. Ardahanspor kwam er snel en gevaarlijk uit en stond snel voor de neus van doelman Frank Scheltus.

's-Graveland - VVU Ardahanspor: 3-6
Ruststand: 0-3
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Mike Visser (2x)


Frank Scheltus: Vandaag is mijn vrouw jarig, dus ik moest wel met een beetje goed humeur thuiskomen. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Wat waren wij slecht vandaag. Ik stond me echt op te vreten in de goal. Moet ik natuurlijk niet doen."
"Ardahanspor had een paar goeie voetballers erbij lopen. De spits was er daar een van. Die hield een balletje vast en speelde mooi af. De 0-1 en 0-2 zaten er mooi in, dat moet ik zeggen. Wij kregen ook wel kansjes, maar te vaak verspeelden we de bal onhandig. De 0-3 schoten we er zelf in. De bal kwam via de paal en via mij, bij Alfred terecht die hard kwam teruggerend. Daar hielp geen lieve moedertje meer aan."

 

Luc te Nuyl (foto rechts): "In de rust hebben we elkaar diep in de ogen gekeken. We hebben afgesproken dat we gewoon ons best moesten doen en snel de 1-3 zouden moeten binnen schieten en dat het dan een heel andere wedstrijd zou worden. Nou, na twee minuten in de tweede helft kregen we een open kans. Helaas schoot Mike Visser op de paal. En dan zal je net zien: de volgende vijf minuten scoorde Ardahanspor twee keer. Dat wil zeggen, eigenlijk maar één keer. Want de 0-4 kopte ze mooi binnen, hoewel Fred niet de indruk maakt dat hij probeerde de bal nog voor zijn tegenstander weg te koppen. De 0-5 was een strak schot in de kruising waar Frank geen kans op had. Vreemd genoeg was het Menno van den Brand die de bal het eigen goal binnenschoot. Menno wist kennelijk nog niet dat we van speelhelft gewisseld waren. Nou ja, de man wordt ook een daggie ouder en dan kan ik me voorstellen dat we hem dat wat duidelijker moeten uitleggen."
"Om een lang verhaal kort te maken. Het werd ook nog 0-6. Toen kantelde wedstrijd en kregen wij kans op kans. Voor hetzelfde geld waren er voor ons meer dan zes ingegaan. Jeroen scoorde een keer en Mike twee keer, waarvan eentje uit een onder het muurtje door geschoten bal. Nou ja, volgende week beter."

 
 
 
 
 

De rust

 

Supporter van de Week

Stok van den Burg: Ik heb dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Ik had me van de week netjes op tijd aangemeld voor deze wedstrijd, maar vrijdag kregen we een mailtje van Jeroen of we alsjeblieft niet mee wilden doen omdat we teveel mensen hadden. Nou, toen heb ik me maar weer afgemeld. Nee, ik wil niet zeggen dat als ik meegedaan zou hebben, we gewonnen zouden hebben. Het zou kunnen, maar dat zullen we nooit zeker weten. In de rust heb ik ook maar even de thee uitgedeeld. Sommige jongens waren namelijk ook al behoorlijk moe. Verder heb ik geen commentaar"
Goed dat je er toch was, Stok!! (red.)

 

 

De Toss

Frits van der Meer: "Jeroen begon als reserve en hij wilde ook wel eens graag een foto maken. Prima. Ik vind aanvoerder zijn hartstikke leuk. Ik heb ook het idee dat ik er steeds beter in word. Jeroen had me wel even kunnen waarschuwen dat mijn shirt half uit de broek hing. Is toch geen gezicht, zo die foto."
"Het was wel fris en nat vandaag, maar wel lekker om te voetballen."
"Scheidsrechter Joost te Nuyl heeft weer een prima partij gefloten. Het laatste deel van de wedstrijd werden de jongens van Ardahanspor wat nerveus, toen wij terugkwamen op 3-6. Ze kregen behoorlijk wat commentaar op elkaar, maar ook op Joost. Dat was niet verdiend, vond ik."
"De aanvoerder van Ardahanspor was een aardige jongen. Hij had nog niet veel ervaring als aanvoerder, merkte ik. Na de wedstrijd vergat hij bijvoorbeeld scheids en aanvoerder een handje te geven. Toen hij zijn vergissing bemerkte, heeft hij dat alsnog goed gemaakt."