Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

20 november

's-Graveland wint ondanks eigen doelpunt bij SCH'44: 1-2

'Zou de wedstrijd nu wel komen, nu het weer zo lelijk waait', een liedje dat veel amateurvoetballers die niet meer in Sinterklaas geloven, zingen in de laatste weken van november. Het ging gelukkig gewoon wel lekker door in Harmelen bij SCH'44. Wel veel wind en een paar druppels regen, maar prima weer voor een lekker potje voetbal op echt gras. SCH en 's-Graveland zijn aardig aan elkaar gewaagd. SCH stond twee punten achter op 's-Graveland. Een soort vijf-punten-wedstrijd dus voor de Oude Beloften. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had een dagje betaald verlof. De Oude Beloften traden aan met een brede en diepe selectie: Bert, Frank, Giliam, Fred, Frits, Niels, Ronald, Luc, Pim en heel verrassend: Kees -One Touch Cornelis- Langerak. De eerste tien minuten liet SCH direct zien wat hun bedoeling was. Zij zetten behoorlijk druk op de 's-Gravelandse goal. Heel gevaarlijk werd het niet, hoewel er wel een Harmelense kopbal op de lat belandde.

SCH'44 - 's-Graveland: 1-2
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Ronald van Oostrum, Pim van Leeuwen


Luc te Nuyl: "Na die eerste tien minuten kwamen wij een beetje goed in de wedstrijd. En kregen we zowaar een paar kansjes. Ik vond dat we goed geconcentreerd speelden. Dat doen we wel eens anders. Nu stond het achter goed zodat, als we eens een keertje de bal kwijt raakten, er niet meteen een fatale tegenaanval volgde van de tegenstander."
"Ik zeg altijd maar 'rustig afwachten, want hard werken wordt beloond'. En vandaag was dat ook zo. Eerst speelde Ronald van Oostrum zichzelf mooi vrij, waardoor hij in twee instanties, binnen kon schieten. Vlak voor rust zette Ronald, Pim van Leeuwen vrij voor de goal. Die twijfelde geen moment en tikte met het buitenkantje voet de bal langs de Harmelense doelman. Met 2-0 de rust in. Je kunt zien dat we met de jaren wat meer ervaring krijgen. Vroeger zouden we gezegd hebben dat we er al waren en dat we rustig aan zouden kunnen doen. Tegenwoordig zeggen we dat we geconcentreerd willen spelen en niet snel een tegendoelpunt moeten krijgen in de tweede helft."

 

Kees -One Touch Cornelis- Langerak: (foto rechts): "In eerste instantie stond ik bovenaan op de nood-oproeplijst voor vandaag. Jeroen vond een selectie van negen man genoeg. Maar ik werd gisteren opgebeld door Bert Schmidt dat hij last had van een bobbeltje onder zijn voet en dat hij graag wilde dat ik ook mee zou doen. Nou dat is allemaal goed gekomen. Met Bert ging het ook prima, trouwens. Waarschijnlijk was dat bobbeltje wat bezinksel, overgehouden aan de Beaujoulais Primeur-avond van afgelopen vrijdag. Drie man wisselen, ging prima. Daar hebben we echt geen ingewikkeld wisselschema bij nodig."
"Maar enfin, we wilden niet dat SCH in de tweede helft snel een goal zou maken. Dat gebeurde ook niet. Ze kwamen wel op 2-1 omdat Giliam Hagen een Harmelense voorzet na vijf minuten in eigen goal schoot. Keeper Frank Scheltus had daar natuurlijk niet op gerekend. Frank keepte trouwens een meer dan uitstekende wedstrijd. Wij zakten een beetje in, in de tweede helft. Maar Frank hield ons overeind. Klasse!"

 
 
 
 
 

De rust

 

Supporters van de Week

Ondertussen een klassiek recept: Teun, Cas Hagen (links) en Joep Steenvoorden (rechts) komen mee met vaders sGiliam en NIels. Voor de wedstrijd lekker voetballen samen. Even geld vragen voor wat lekkers. Tijdens de wedstrijd lekkervoetballen samen. In de rust even in de kleedkamer komen kijken. Verder samen voetballen. Na afloop vragen hoeveel het geworden is. Na de wedstrijd weer lekker samen voetballen. Mooie zondagen hebben die jongens toch.

 

 

De Toss

Luc te Nuyl: "Jeroen had mij wel een paar adviezen meegegeven voor deze wedstrijd. Hij had alles op een paar A4-tjes uitgeschreven. Jammer genoeg, had de kat eroverheen gekotst, dus diekon ik weggooien. Nou ja, iedereen is oud en wijs genoeg om zijn verantwoordelijkheid in het veld te nemen. Mijn enige opdracht was dat degene die wisselden duidelijk aan elkaar zouden doorgeven welke positie in het veld moest worden overgenomen. Dat is goed gedaan, volgens mij."
"De Scheidsrechter van vandaag, Fred, heeft goed gefloten. Niet te veel en niet te weinig. Van andere seizoenen wisten we al dat hij niet van commentaar hield, dus dat hebben we achterwege gelaten. Ik vond de laatste minuut wel lang duren, maar dat kan aan mij hebben gelegen. DAt heb ik ook wel eens als ik in de lkroeg zit. Dan gaat de tijd ineens sneller dan ik dacht."
"De aanvoerder van SCH, was een aardige jongen, maar een beroerde voetballer. Nee, grapje, hij kan juist goed voetballen. Hij complimenteerde Frank nog met z'n keeperswerk. Sportief."