Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

23 april

's-Graveland maakt het nog even spannend bij Nautilus: 3-5

Het werd weer eens hoog tijd dat ’s Graveland 35+ 1 een overwinning zou boeken, de laatste dateerde alweer van 12 maart, 7-8 bij PVC 1. Even leek het tegen Nautilus opnieuw mis te gaan, maar ’s Graveland herpakte zich op tijd en ging uiteindelijk goedgemutst de sfeervolle Amstelveense kantine in: 3-5.
Bij een mooie, traditierijke club – opgericht in 1928 en die accommodatie is nog steeds intact; sterker nog, de wondersloffen van Sjakie hangen overal in het rond – traden de blauw-witten aan met Frank, Ronald, Giliam, Fred, Mike, Jarno, Jeroen, Stok en Rens. Het optreden van deze laatste twee matadoren was natuurlijk opmerkelijk: Stok speelt alleen thuis, maar gaf nu gehoor aan een dringende oproep van de kapitein, en Rens (Muller) was gelukkig bereid op te draven om het negental compleet te maken. Hij had al twee vrijdagavonden 45+ meegespeeld en wil komend seizoen graag zijn opwachting maken in de 35+ competitie, dus dat wilden we nog wel even beoordelen…

Nautilus - 's-Graveland: 3-5
Ruststand: 2-3
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl (2x), Mike Visser, Stok van den Burg (2x)

’s Graveland kwam goed uit de startblokken, met (relatief) snelle combinaties werd het vijandelijke doel bestookt. Na circa 10 minuten stond het 0-2, dankzij doelpunten van Jeroen (na een mooie combinatie met Jarno en Ronald) en Mike, die een mooi afstandsschot in de rechterhoek plaatste. Daarna, zul je net zien, een te gemakzuchtig ’s Graveland, dat dan ook de 1-2 om de oren kreeg. Na een counter bracht Stok vanuit een moeilijke hoek de marge beheerst weer op twee treffers, maar vlak voor rust werd Frank toch nog een keer verschalkt. Bij een uitval van Nautilus maakte Mike een overtreding op een doorgebroken speler, waarna de goed leidende arbiter van dienst – die in de tweede helft zou worden vervangen omdat hij andere verplichtingen had, kan gebeuren – niets anders kon doen dan een penalty geven. Die werd beheerst ingeschoten, 2-3. Niet nodig, want ’s Graveland had genoeg kansen gehad om met minstens drie goals verschil de kleedkamer op de te zoeken.
De goede raad in de rust – koppie erbij houden en rustig uitcounteren – werd niet direct opgevolgd. Sterker nog, Nautilus maakte al snel gelijk, waarna je ’s Graveland zag denken: o nee, het zal toch niet gebeuren hè? En gelukkig, het kwam goed. Nadat Jeroen een vrije kans had gemist, tikte hij met de punt van de schoen op aangeven van Ronald de 3-4 binnen. ’s Graveland kwam daarna niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd beheerst uit, ook al omdat Frank weer uitstekend keepte. Stok bekroonde zijn eerste uitoptreden zelfs met een fraai tweede doelpunt, wat de eindstand op 3-5 bepaalde.

 

 


Het werd daarna natuurlijk reuze gezellig; eerst in de kleedkamer, waar zoals verwacht de draak werd gestoken met de sap/ontslakkingskuur van Jeroen (10 dagen niets eten), en waar ook nog even buitenaards leven op bezoek kwam (het bleek de zoon van Giliam te zijn). En daarna in de kantine, waar het winnende negental zich de pils en de uitstekende bittergarnituur goed liet smaken (behalve Jeroen dan). O ja, Luc kwam ook nog even kijken. Hij had van tevoren zijn tenue bereidwillig afgestaan aan Rens en dacht dat de wedstrijd pas om 13.00 begin, of zoiets. Schijnt op onze site te hebben gestaan. Maar dat zou de webmaster natuurlijk nooit doen, dus het was waarschijnlijk gewoon een smoes. Hij maakte dat na afloop dan weer goed door extra lang te blijven zitten, maar toen was schrijver dezes al vertrokken…Tot de volgende keer!

 

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

In de kleedkamer kwam ook nog even buitenaards leven op bezoek kwam (het bleek later ook een zoon van Giliam te zijn).

 
 

De Toss

... waarna de goed leidende arbiter van dienst – die in de tweede helft zou worden vervangen omdat hij andere verplichtingen had, kan gebeuren – niets anders kon doen dan een penalty geven.
(En de aanvoerder van Nautilus ziet er ook uit als een aardige jongen en een goede voetballer, red.)