Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

28 mei

's-Graveland sluit het seizoen, ondanks verlies tegen DCG, goed af: 3-5

Onder een magistraal stralende zon werkten de Oude Beloften vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen af. Het Amsterdamse DCG was in 's-Graveland op het hoofdveld de tegenstander. Niet de minste, want DCG was vorig jaar kampioen en staat nu virtueel nog drie punten achter op koploper RKAVIC. Het krachtsverschil was op het veld ook wel duidelijk. Toch liet 's-Graveland zich niet zomaar van de mat spelen. De Oude Beloften waren meer dan volledig met Jeroen, Frits, Stok, Frank, Mark Jans, Alfred, Giliam, Kees (One-Touch), Menno, Niels en Jarno, De vele wissels stelde 's-Graveland in staat om kort op de bal te spelen en het DCG in de opbouw al lastig te maken. De beste kansen waren desondanks voor de Amsterdammers. 's-Graveland had sporadisch een uitval. Na twee Amsterdamse klutsgoals en een echte, kon Jarno van Diermen gelukkig voor de rust nog iet terug doen (ruststand 1-3).

's-Graveland - DCG: 3-5
Ruststand: 1-3
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen, Stok van den Burg, Giliam Hagen

In de tweede helft verschilde het spelbeeld niet veel. DCG goede kansen, 's-Graveland af en toe een uitval. Het leek zowaar nog een echt spannende wedstrijd te worden toen Stok van de Burg uit zo'n uitval knap de 2-3 binnenschoot. DCG weigerde echter mee te werken aan een 's-Gravelandse stunt en bouwde de voorspron galweer snel uit naar 2-5. Giliam Hagen maakte het laatste doelpunt van het seizoen en bepaalde de eindstand op 3-5.

Jeroen te Nuyl: "We hebben het vandaag helemaal niet slecht gedaan. Naar vermogen gespeeld, zou ik zeggen. Ik kijk terug op een geslaagd seizoen voor het team. Puntenrecord en achtste van de zestien, daar had ik aan het begin van het seizoen voor getekend. Zo'n beetje iedereen gaat door volgend seizoen, dus op dit succes moeten we voortbouwen."

 

 


Jarno van Diermen: "Het is me eerlijk gezegd alles meegevallen. Ik had er niet zoveel van verwacht toen ik het seizoen begon. Volgend seizoen wil ik wat meer wedstrijden maken en topscorer worden. Nu is Jeroen dat, waar ik hem trouwens nog van harte mee wil feliciteren.

Frank Scheltus: "Ik kijk natuurlijk naar het aantal tegendoelpunten dat we dit seizoen hebben. 130 is volgens mij ook een record. Ik heb ze trouwens niet allemaal om de oren gekregen. Het Leeuwendeel was volgens mij voor Pim van, oftewel de Witte Panda. Nou ja, volgend seizoen beter. Zoals ik al eerder heb gezegd: 12, 13, 14 januari vrijhouden voor de nieuwjaarsreceptie in Duitsland."
"Na de wedstrijd was het nog reuze gezellig. Ik had alle supporters, spelersvrouwen en spelerskinderen gevraagd om nog wat na te kletsen en te knabbelen. De opkomst was meer dan goed. Leuk, gaan we volgend seizoen weer doen."

 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Misschien had het iets met het mooie weer en de laatste wedstrijd te maken. Wat een genot zoveel, en zoveel leuke, supporters langs de lijn!

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk was het niet té warm vandaag. Als je goed getraind bent, zoals ik, kan je onder alle omstandigheden optimaal presteren. Misschien nog leuk om te vermelden dat ik ook dit seizoen weer topscorer ben geworden. Met evenveel doelpunten als de topscorer van de eredivisie, en dan weten de voetbalkenners wel dat ik het over Jörgensen van Feyenoord heb."
"Joost heeft vandaag weer uitstekend gefloten. Ook hij heeft een uitstekend seizoen gedraaid. Dat hij dit seizoen een keer "Blinde Soepkip"is genoemd, slaat dus echt nergens op. Het was trouwens een meer dan sportieve wedstrijd".
"De aanvoerder van DCG was een aardige jongen en een goede voetballer. Zij hebben een sterk team en willen graag de competitie nog uitvoetballen. Ze kunnen er geen vrede mee hebben dat RKAVIC kampioen wordt. Dat kan ik me aan een kant wel voorstellen, aan de andere kant ook weer niet. Nou ja, doet er niet toe. Lekker potje gevoetbald, vandaag!"