Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

12 maart

's-Graveland ontsnapt in laatste minuut aan puntverlies bij PVC 1: 7-8

Iedereen had de afgelopen dagen de mond vol over de sensationele wijze waarop Barcelona een ronde verder was gekomen in de Championsleague tegen Paris St Germain. Van dezelfde orde, maar dan anders, was de wedstrijd van de Oude Beloften vandaag tegen PVC1, en dan vooral de laatste tien minuten. De eerste vijftig minuten leek het uit te draaien op een makkelijke overwinning voor 's-Graveland, dat aantrad met Harun, Jarno, Jeroen, Luc, Pim, Frits, Ronald, Giliam en Frank. PVC herpakte zich echter en kwam binnen tien minuten terug van een 5-7 achterstand naar 7-7. Met de allerlaatste aanval sleepte 's-Graveland toch nog de verdiende overwinning uit het vuur. Frits van der Meer kapte zijn mannetje uit, gaf voor op Jeroen te Nuyl, die de bal bij Jarno van Diermen afleverde. Jarno schoot beheerst de 7-8 binnen. Scheidrechter fluit voor het einde. Niets aan het handje. Zes-punten-wedstrijd gewonnen.

PVC1 - 's-Graveland: 8-7
Ruststand: 3-6
Doelpunt 's-Graveland: Luc te Nuyl, Jarno van Diermen (4x), Jeroen te Nuyl (2x), Frits van der Meer

Jeroen te Nuyl: "Wat een doldwaze voetbalochtend was dit, zeg. Hier doe je het als voetballer voor, toch?. Het was een wedstrijd van uitersten. Het begon er al mee dat mijn broer Luc de snelste goal ooit uit de Oude Beloften-historie maakte. Ik heb niet hardop meegeteld maar de bal lag toch echt binnen twintig seconden bij PVC in de goal. Leuk voor Luc."
"We speelden vandaag best redelijk. Ook al kwam PVC daana weer snel terug op 2-1. We lieten ons niet makkelijk van de wijs brengen, combineerden goed, alleen de afwerking liet soms wat te wensen over. Kan je nagaan, volgens mij hebben we nooit eerder zes doelpunten in een helft gemaakt. Want dat was dus de ruststand 3-6."

 

 


Pim van Leeuwen: "De tweede helft speelden we het eerste kwarties ook best goed. We kregen kansen genoeg, maar verzuimden om goed af te ronden en afstand te nemen van PVC. Dan weet ik uit ervaring dat er vreemde krachten in de sport kunnen gaan werken. En dat gebeurde vandaag ook. PVC kwam terug tot 5-6, maar wij maakten snel de 5-7. Ik had het idee dat de wedstrijd toe gespeeld was. Frank Scheltus, onze keeper, riep nog wel dat we scherp moesten blijven, maar dat vond ik een beetje aanstellerig. Achteraf had hij het niet zo verkeerd. PVC wist er toch nog effe snel twee bij te prikken, 7-7. Waar we vorig seizoen zo'n wedstrijd ook nog een keer zouden verliezen, zijn we dit seizoen gegroeid. Veerkracht, heet dat. Beter zo, dan andersom, zeg ik maar altijd."
"Volgende week thuis tegen PVC2. Je hebt kans dat er veel publiek op die wedstrijd af gaat komen. Mensen die ook wel eens wat spektakel in hun leven willen meemaken "

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Teun en Cas Hagen waren natuurlijk weer van de partij. Ze zagen dat hun vader Giliam het niet makkelijk had met de spits van PVC. Maar Giliam,zoals altijd, sloeg zich er goed doorheen.
Gelukkig ging het rolluik van de PVC-keuken op tijd open en konden Cas en Teun na afloop genieten van een lekker Utrechts patatje.

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Spring is in the air! Toon Hermans antwoordde daarop 'Why should I?' Maar zonder gekheid, wat een heerlijk lenteweertje en dus voetbalweertje. Lekkere grasmat, bal goed opgepompt, daarvan gaat mijn voetbalbloed sneller stromen."
"Leuk dat PVC twee teams in de competitie heeft. Op het veld naast ons zagen we PVC 2 met 8-1 verliezen van Baarn."
"De scheidrechter van vandaag heeft het uitstekend gedaan. Hij heeft volgens mij in de hele wedstrijd maar één keer voor een overtreding hoeven fluiten. Het was een meer dan sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van PVC1, Remco, is een aardige jongen en een goede voetballer. Die jongens van PVC baalden als een stekker. Zij wilden na de 7-7 de boel op slot gooien. MAar helaas voor hen..."