Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

 2 oktober
 

's-Graveland wint twaalf-punten-thriller thuis van Baarn: 3-2

Vier uit twaalf! Een reeks van vier winstpartijen. Het houdt maar niet op met die knotsgekke Oude Beloften. De eerste drie wedstrijden waren tegen teams die niet al te hoog op de ranglijst stonden. Dat kon van de tegenstander van vandaag niet gezegd worden. Sv Baarn had net als 's-Graveland de eerste drie wedstrijden gewonnen. De vraag was dus wie de ongeslagen status zou kunnen behouden. Baarn had een doelpuntje meer gescoord en een stuk minder tegen, dat maakte ze op voorhand licht favoriet bij de bookmakers. 's-Graveland trad aan met Frank, Harun, Giliam, Jarno, Frits, Mike, Fred, Stok en Rick Calis die zijn comeback maakte bij de Oude Beloften. Beide teams begonnen behoudend aan de wedstrijd en speelden allebei vanuit een compacte verdediging. Beide teams creƫerden kansjes uit uitvallen. Baarn kwam na een minuut of twintig op 0-1. Jarno van Diermen maakte vlak voor rust de 1-1, na een knappe assist van oudste Oude Belofte Fred Fouraschen. Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt. Hoewel het viel wel op dat 's-Graveland over een betere conditie beschikte.

 
 

's-Gravelands kreeg daardoor de beste kansen. Giliam Hagen tekende met een droge knal van afstand, de 2-1 aan. Baarn kon terugkomen op 2-2-. Nog steeds waren de beste kansen voor 's-Graveland. MIke Visser, de aanvaller die dit seizoen nog niet gescoord had, bewees dat hij op belangrijke momenten, belangrijk kan zijn. Inderdaad, hij maakte de 3-2. Baarn drong nog wel aan maar had de kracht niet meer om er een doelpunt uit te persen. Eindstand 3-2.

Jeroen te Nuyl: "Dit is natuurlijk grote klasse, prima deluxe. Ik kan me nu een beetje voorstellen hoe ze zich bij Feyenoord voelen. En het was dik verdiend, hoor. We waren gewoon beter."
"Zelf heb ik niet meegedaan. Ik voelde me vannacht behoorlijk beroerd. Nee, ik had een keer niet te veel gedronken, haha. Maar het leek wel alsof er een steen op mijn maag en mijn darmen lag. Omdat we toch genoeg mensen hadden, ben ik maar een wedstrijdje aan de kant gebleven."

 
Fred Fouraschen (foto rechts): "Ik heb lekker gevoetbald, vandaag. Het is lekker om in een team te spelen dat mee gaat doen om de prijzen. Hoewel, dat zal ik zelf nooit hardop zeggen. Na de wedstrijd wordt er al geproost op het kampioenschap, maar daar doe ik niet aan mee. Ik vind het niet gepast en geloof dat je op die manier misschien ook wel de voetbalgoden verzoekt. Dat moesten we maar niet doen."
"IK hou er ook niet van dat mensen over mijn leeftijd beginnen. Dat is voor mij niet belangrijk. Ik beoordeel mensen op hun gedrag en hun voetbalkwaliteiten en niet op hun leeftijd. Ik zou willen dat mensen dat ook bij mij deden. En dan dat gezeur over dat ik de oudeste Oude Belofte zou zijn. Daar is trouwens ook nog eens niks van aan. Menno van den Brand wordt in november al zestig. Dus hij heeft de eer. Ik verwacht dat Menno ons in november wel zal uitnodigen voor een groot feest. Gezellig, toch?"
 
 
 
 
 

De rust

 

Supporters van de Week

v.l.nr.: Giliam Hagen (Gewoon wissel), Niels Steenvoorden (buitengewoon wissel), Jeroen te Nuyl (beroerde wissel). Julien Janmaat (Voorzitter in opleiding, die verklapte dat hij niet kan wachten tot hij oud genoeg is om mee te doen met de 35+).

 
 

De Toss

Frits van der Meer: "Niet leuk voor Jeroen, maar hij weet dat hij op mij altijd een beroep kan doen als ie eens omhoog zit. Hij had van de week een mailtje gestuurd dat we vandaag met zestien man aan de aftrap zouden staan. Een paar spelers hebben toen vrijwillig een keertje overgeslagen. We begonnen nu met negen en eindigde met acht omdat de hamstring van Rick rare dingen ging doen."
"Heerlijk voetbalweer. Ideale temperatuur. We hebben een paar spetters regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken."
"Joost te Nuyl heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. De stemming in het veld was soms wat minder, vooral ook omdat de spelers van Baarn nogal met elkaar in discussie waren. Gelukkig hielden wij ons koppie bij het voetballen."
"Vorige week heb ik er drie gemaakt vandaag geen een. Ik was wel dichtbij met een kopbal / snoekduik a la Bep Bakhuis. Ik vertelde na afloop dat ik met voetbal zou stoppen als ik hem gemaakt had. 'Inderdaad jammer dat je hem niet gemaakt hebt', zei Giliam. Aardig van hem."
"De aanvoerder van Baarn, is een goede voetballer. Hij is een goed aanspeelpunt in de spits en legt daar de balletjes af op de inkomende mensen. Gelukkig zat onze verdediging vandaag goed in elkaar."