Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

 25 september
 

's-Graveland bedwingt PVC2 met gevleugelde voet: 4-6

Negen uit drie. De Oude Beloften kennen een seizoenstart zonder weerga. Nadat vorige week het eerste team van PVC werd verslagen, werd vandaag het tweede team van PVC in Utrecht aan de zegekar gebonden. PVC staat voor Pede Volucri Cogimus, wat zoiets betekent als "wij bedwingen met gevleugelde voet". De gevleugelde voeten liepen vandaag echter aan 's-Gravelandse kant. Behalve aanvoerder Jeroen te Nuyl, Luc, Pim, Niels, Frits, Mike, Fred en Frank, trad ook nieuweling Jarno van Diermen aan. 's-Graveland speelde weer vanuit een compacte verdediging die de aanvallers van PVC meestal aardig van de goal wist af te houden. 's-Graveland zocht en vond de gaatjes in de Utrechtse verdediging via mooie combinaties. Frits van der Meer schoot twee keer een harde strakke voorzet van respectievelijk Luc en Jarno in de touwen. Jeroen plukte een bal uit de lucht en schoot hem pardoes achter de keeper van PVC. Om kort te gaan ruststand was 2-3.

 
 

Na de thee kwam PVC, ondanks alle 's-Gravelandse goede voornemens, terug in de wedstrijd. Eerst maakte Frits nog wel zijn derde van de middag en daarmee een onechte hattrick. Daarna was het PVC die door onoplettendheid van de Oude Beloften terug in de wedstrijd kon komen via een klutsgoal en een vlammend schot. 's-Graveland toonde echter veerkracht. Eerst was het Luc te Nuyl die uit een pass van keeper Frank de 4-5 aantekende. Daarna maakte Jarno van Diermen er tenslotte nog 4-6 van.

Frank Scheltus (foto links): "We liggen echt op kampioenskoers. Dat kan bijna niet meer mis gaan. Hoewel, ik merk wel dat we niet twee keer dertig minuten de volle scherpte kunnen vasthouden. Dat moet echt nog wat beter. Na de wedstrijd heb ik er ook voor gewaarschuwd dat mensen niet al met hun gedachten bij de kampioensschaal, de platte kar en het optreden van Henk Vink moeten gaan zitten. Zoals ik al eerder heb gezegd. 'We moeten het koppie erbij houden. We hebben nog 27 finales te gaan."

 
Luc te Nuyl (foto rechts): "Prima, toch? Niets aan het handje. Drie punten in de tas. Strik erom. Wegwezen."
"Vorige week PVC1, deze week PVC2, maar ik kon het eerst niet goed volgen. Er deden vandaag een stuk of wat jongens van PVC1 bij PVC2 mee. Dat kwam zei Appie van PVC1 omdat PVC1 vandaag een snipperdag genomen had omdat er een paar jongens van PVC1 een weekendje weg waren en omdat PVC2 te weinig mensen had, vroeg PVC2 spelers van PVC1 om mee te doen met PVC2. Nou ja, het zal allemaal wel. Wij moeten gewoon van ons eigen spel blijven uitgaan, dan komen er vanzelf nog wat meer puntjes binnen. Habbetjo!"
 
 
 
 

De rust

 

Supporter van de Week

Joep Steenvoorden had gisteren 21-0 gewonnen. Dus dat was eigenlijk een beetje saai. Dan was het vandaag met vader Niels in het veld wat spannender.
Joep is dit seizoen ook de constante factor als het om supporteren gaat. Met hem erbij als supporter is er nog niet verloren. Vandaar dat Joep inde rust verwend werd met thee en na de wedstrijd met zure matten en een patatje ketchup.

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Wat een geluk dat we op zo'n mooie dag de voetbalsport mogen bedrijven. Toch? Heerlijk zonnetje, lekker veldje van echt gras, leuke tegenstander, beetje ballen, doelpuntje maken, drie puntjes in de tas. Dan zeg ik: Het leven is verukkuluk"
"Ik heb een nieuwe aanvoerdersband. Gisteren was er een sessie op de club die in het teken stond van sportiviteit. Alle aanvoerders van alle teams waren daarbij. Ik heb een handtekening moeten zetten onder de elf regels van sportiviteit. Vervolgens ontving ik deze groene aanvoerdersband. Nou ben ik geen modejournalist, maar groen en blauw vind ik geen lekkere combinatie."
"De scheidsrechter van vandaag had alvast zijn keeperstenue aangedaan omdat hij zelf na onze wedstrijd de wei in moest. Hij heeft prima gefloten. Als er trouwens één overtreding gemaakt is, is het veel."
" "De aanvoerder van PVC2 is een heel aardige jongen en een goede voetballer. PVC had vier wissels. Het viel mij op dat juist op het moment dat zij wisselden, wij van de wissel-verwarring gebruik konden maken. Dat hebben we goed gedaan, denk ik dan."