Thuis Vorige Volgende

 

 

 

 

 

 

2 april

Fc Weesp laat 's-Graveland niet in het spel komen: 2-4

De heen-wedstrijd tegen Fc Weesp ging ternauwernood verloren. Vandaar dat vandaag de verwachtingen hoog gespannen waren bij de Oude Beloften. In een heerlijke voorjaarszon traden maar liefst elfspelers aan: Pim, Frank, Frits, Alfred, Jarno, Fred, Niels, Giliam, Menno, Ronald en Kees. Vrijdag had aanvoerder Jeroen te Nuyl het idee dat er misschien nog maar acht spelers beschikbaar waren, dus hij had alle voetbalverloven ingetrokken. Vanaf de eerste minuut was het Fc Weesp die het spel maakte. De bal werd makkelijk rondgespeeld. 's-Graveland wachtte af en verdedigde uit alle macht. Twee combinaties, inspelen-kaatsen, gingen echter te snel. Fc Weesp scoorde twee keer was af en toe gevaarlijk voor de goal. 's-Graveland kon er een sporadische uitval tegenover stellen. Na de thee kwam 's-Graveland wat feller uit de startblokken. Helaas strafte Fc Weesp na vijf minuten een verdedigingsfoutje genadeloos af (0-3).

s-Graveland - Fc Weesp: 2-4
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen 2x

's-Graveland gaf echter niet op en probeerde meer druk te zetten. Dat lukte redelijk ook al omdat Jarno van Diermen voorin en soort van Dirk Kuyt-rol op zich nam. Hij scoorde twee keer, de 1-3 en de 2-4. Even leek het nog een wedstrijd te gaan worden. Waar de 3-4 had moeten vallen, belandde de bal echter op de paal.

Jeroen te Nuyl: "Ik ben nog steeds geblesseerd. Het gaat nog niet veel beter. Nog steeds die beurse heup van twee weken geleden. Heel vervelend. Ja, m'n voeten jeuken als ik die jongens vandaag weer zo bezig zie. Ik ga niet zeggen dat als ik had meegedaan we gewonnen hadden, maar het waarschijnlijk wel anders gelopen."

 

 


Frits van der Meer (links): "Wat een genot om een balletje te trappen met deze zon en temperatuur. Dan besef je dat je leeft!"

Frank Scheltus (rechts): "Ik baal als een stekker. Dat anderen zeggen dat we lekker gevoetbald hebben en dat het mooi weer is, daar koop ik natuurlijk geen mallemoer voor. Ik voetbal liever niet zo lekker met slecht weer en win met 15-0. Maar dan zal ik daar wel weer een rare in zijn."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Arie van Weenen was vandaag om twee redenen aanwezig bij de sv 's-Graveland. Ten eerste maakte Arie deel uit van het 's-Graveland-team dat vijftig jaar geleden de KNVB-beker heeft gewonnen. Daarin was hij de niet te passeren doelman. De tweede reden is dat hij zijn schoon-kleinzoon, Jarno van Diermen, wel eens een keer wilde zien voetballen.
Arie: "Jarno heeft goed gespeeld en twee mooie doelpunten gemaakt. Ik ben trots op hem. Jammer dat de 3-4 er net niet inging. Dan had het nog een wedstrijd geworden. Ik kom zeker nog eens een keertje kijken, als het mooi weer is."

 
 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Ik heb vandaag de leidersrol naar me toe getrokken. Iemand moest het doen. Jeroen kwam wat later, dus ik heb de opstelling gemaakt en gezegd wie er begon als reserve. Ik heb geen wanklank gehoord, dus ik ga er vanuit dat ik het goed gedaan heb."
"Joost te Nuyl heeft vandaag weer eens van zijn beste wedstrijden uit zijn carrière gefloten. Twee teams konden vrij-uit voetballen. Volgens mij is er geen overtreding gemaakt."
"De aanvoerder van Fc Weesp was een aardige jongen. Of hij ook een goede voetballer is zou ik niet weten, want hij keepte."