's-Graveland 35+ 2

Seizoen 2019 - 2020
   THUIS     VORIGE  VOLGENDE 

© Vijfde Dimensie, Jaargang 20

 
 
Onze Sponsor
   
17 november
's-Graveland laat het nog onnodig spannend worden tegen Nautilus: 4-1

Door de seizoenen heen is wel duidelijk geworden dat de Oude Beloften meer kwaliteit in huis hebben dan het Amstelveense Nautilus. Op een of andere manier zijn het toch altijd lastige wedstrijden voor 's-Graveland. Daar zag het vandaag aanvankelijk niet naar naar uit want 's-Graveland kwam al snel op een 2-0 voorsprong door goals van Sander de Leeuw en Giliam Hagen. Daarna kreeg 's-Graveland kansen genoeg, maar die leverde geen doelpunten op. Met een 2-0 stand op het bord werd ook de rust ingegaan. 'Snel dat derde doelpunt maken', was de opdracht van aanvoerder Jeroen te Nuyl. Dat gebeurde echter niet. Sterker nog, Nautilus kwam via een benutte strafschop terug op 2-1. Zo werd het toch nog onnodig spannend. 's-Graveland trad aan met Stok, Harun, Frits, Frank, Luc, Jeroen, Niels, Sander, Ronald, Menno en Giliam. Elf man voor zeven posities. Wisselen geblazen.


s-Graveland2 - Nautilus: 4-1
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland: Sander de Leeuw (2x), Giliam Hagen, Frits van der Meer
   
Frank Scheltus: "Als ik één wedstrijd de nul had kunnen houden, dan was dat vandaag wel. Jammer dat we zo'n wedstrijd gewoon niet op een professionele manier kunnen afhandelen. De tweede helft zie je dat de scherpte er een beetje afgaat. Mensen lopen uit hun positie. Voor hetzelfde geld schiet die snelle spits van Nautilus er ook nog even de 2-2 in. Dat gebeurde niet. Daar zorgde ik dan wel weer voor."
Luc te Nuyl: "Voor de wedstrijd ging Frank aan Menno en mij uitleggen hoe we moesten spelen. Ik heb maar net gedaan of ik het begreep. Menno ging er nog serieus op in."
 
  Stok van den Burg: "Onbewust heb ook ik er de tweede helft misschien wel wat te makkelijk over gedacht. Morgen vertrek ik voor vijf weken naar Thailand, dus toen we eenmaal 2-0 voor stonden, dwaalden mijn gedachten wel eens af naar het verre oosten."
Sander de Leeuw: "Tuurlijk is het leuk dat ik twee keer heb gescoord en mijn eerste plaats in het topscorer-klassement heb weten uit te bouwen, maar daar gaat het natuurlijk niet om. We hadden vandaag veel eerder die wedstrijd moeten beslissen en in het slot moeten gooien. Nu schiet Nautilus nog een keer op de paal bij een 2-1 stand. Dat had niet gemogen. Nou hadden we ook geen geluk met onze schoten op het doel. Gelukkig maak ik de 3-1 en Frits snel daarna de 4-1. Toen was het wel klaar."
 
  
 
  
 
  
 
De Rust
 
 
Supporters van de Week
Martijn Mensen: "Ik vind het altijd leuk om mijn oude team te zien spelen, en vandaag was het nog een keer van een aardig niveau ook. Misschien dat ik de website ook weer een een keer ga bekijken."
Kees Langerak: "Ik volg de verrichtingen van de Oude Beloften altijd via de website. Vanwege mijn rol bij het eerste elftal lukt het me bijna nooit om te komen kijken. Vandaag was het eerste vrij, dus kon het wel. Mooiste actie vond ik van Fritsie die achter de goal langs liep om zich aan te bieden. Dat zie je zelfs bij het eerste niet elke week."


 
De Toss
Jeroen te Nuyl: "Wat een heerlijk voetbalweertje was het vandaag. Dan prijs je je toch gelukkig dat je de kicksen onder mag  binden. Ik tenminste wel."
"Ook ik heb vandaag wel wat kansjes gehad, maar had gewoon weinig geluk. Ja, dat kan toch? Natuurlijk, ik baal er ook van dat ik dit seizoen nog maar één doelpunt heb gemaakt. Voor een speler van mijn statuur is dat te weinig rendement. Maar ik houd goede moed. Het seizoen is nog niet afgelopen."
"Pim van Leeuwen heeft weer een prima wedstrijd gefloten. Hij kreeg nogal wat aanmerkingen omdat hij een vermeende handsbal niet zou hebben gezien. Ja, weet je, wat je niet ziet dat zie je niet, zeg ik wel eens. Dat is toch zo? Dat geldt voor Pim ook."
"De aanvoerder van Nautilus is een aardige lange jongen en een goede voetballer. Zij waren met zeven man en hadden geen wissels. Dat hoeft niet per se een nadeel te zijn, vind ik. Maar ja, wie ben ik?"